Poštovani, trenutno čitate vesti iz arhive.
Alo! ima novi sajt! Kliknite ovde i pogledajte najnovije vesti!
alo.rs Aktuelno

CRNO NAM SE PIŠE

MMF: Srbiji su hitno
potrebne reforme!

Autor: Ekipa Alo! | 19.01.2013 - 12:04:00h | Komentara: 2

Međunarodni Monetarni Fond (MMF) će narednih nedelja posetiti Beograd sa jasnom porukom da Srbija mora da smanji javni dug ali i da stimuloše ekonomski rast. Bez novih pozajmica od MMF - a, naša zemlja neće moći da pokrije svoj budžetski deficit, tvrde ekonomski analitičari.

MMF

Srbiji su hitno potrebne reforme!: MMF | Foto: AP

Krajem decembra prošle godine Srbije je primila tranšu od 800 miliona dolara pozajmice od Svetske Banke kako bi pokrila svoj budžetski deficit. Od 2000. godine Svetska Banka je odobrila oko dve milijarde kredita Srbiji. Počektkom januara Rusija je takoše odobrila najavljivani kredit od 800 miliona dolara.

Trenutno MMF analizira fiskalne podatke iz 2012. godine. Na ovom poslu će raditi par narednih nedelje ali iz ove institucije je več rečeno da Srbiji predstoje enormni izazovi koje mora prevazići. Ne samo da se fiskalna situacija mora konsolidovati, već da se posrnula ekonomije mora ubrzo da ozdravi.

Vlada Srbije smatra da će ekonomski rast ove godine dostići dva procenta. Predsednik Privredne komore Srbije Miloš Bugarin izrazio je skepticizam na ove tvrdnje. On smatra da su predviđanja o ekonomskom ratu od dva procenta nemoguća i da Srbije neće uspeti to da postigne. Bugarin takođe smatra da su značajna smanjenja hronično visokog budžedstko deficita nerealna.

U 2013. godini Vlada Srbije planira da prepolovi budžetski deficit.

MMF je ove navode o planovima štednje pozdravio, ali je naveo da su strukturalni problemi još uvek nerešeni. Subvencije i plaćanja lokalnin upravama će i dalje biti i više nego velikodušna, naglasio je MMF. U prošloj godini, Srbije je napravila progres, ali tržištu rada i penzionom sistemu su potrebne hitne reforme, zaključuju u MMF - u.

Poslednji komentari
  • BERNETT WARWICK Vreme: 19.06.2013 09:23h

    Da li je potrebna hitna kredit da plati svoj ​​dug danas? Kontaktirajte nas putem e-pošte: bernettwarwickloancompany@gmail.com

  • GT BANK Vreme: 06.08.2013 03:45h

    Bok Hvala vam doći u dodir s ovim gospodinom koji me nasmijati william EVIS, ja sam dobio kredit od 80.000 € i imam nekoliko kolega koji su također primljene zajmove svojoj razini, bez problema umjesto što imate od strane računalnih kriminalaca, koji rade za oštetio nevina i ja ću objaviti moj poruku, jer ona radi dobro s kreditom, a ne vas obeshrabriti, jer sam to dva puta da sam učinio, ali treći put sam upoznao ovog gospodina i velikodušan, tako se kontakt s njim je njegov e-mail: g.tbank@yahoo.com Pozdrav

Pogledajte sve komentare

Pogledajte pravila za pisanje komentara

Komentari koji sadrže psovke, uvredljive, vulgarne, preteće, rasističke ili šovinističke poruke neće biti objavljeni.
Molimo čitaoce alo.rs da se prilikom pisanja komentara pridržavaju pravopisnih pravila.
Strogo je zabranjeno lažno predstavljanje, tj. ostavljanje lažnih podataka u poljima za slanje komentara.
Komentari koji su napisani velikim slovima neće biti odobreni.
Redakcija alo.rs ima pravo da ne odobri komentare koji pozivaju na rasnu i etničku mržnju i ne doprinose normalnoj komunikaciji između čitalaca ovog portala.
Mišljenja iznešena u komentarima su privatno mišljenje autora komentara i ne odražavaju stavove redakcije alo.rs.
Administratorima se možete obratiti ovde: online@alo.rs
alo.rs VIP