Poštovani, trenutno čitate vesti iz arhive.
Alo! ima novi sajt! Kliknite ovde i pogledajte najnovije vesti!
alo.rs Aktuelno

PREMIJER SA NAJVIŠIM IZRAELSKIM ZVANIČNICIMA

Mnogo toga možemo da naučimo od Izraela

Autor: Ekipa Alo! | 01.12.2014 - 07:00:00h | Komentara: 1

Premijer Srbije Aleksandar Vučić izjavio je juče, po dolasku u zvaničnu posetu Izraelu, da Srbija i Izrael imaju dobre bilateralne odnose i da očekuje veoma značajne rezultate i na političkom i na ekonomskom nivou.

Premijer sa najvišim izraelskim zvaničnicima

Premijer sa najvišim izraelskim zvaničnicima

„Mi imamo relativno nisku robnu razmenu sa Izraelom i želimo da bude značajno veća“, rekao je Vučić novinarima u Jerusalimu, uoči razgovora sa najvišim izraelskim zvaničnicima.


Govoreći o političkom aspektu dvodnevne posete, srpski premijer je rekao da će zamoliti Izrael za podršku u Sjedinjenim Državama i u drugim zemljama gde ta zemlja, kako je naveo, ima veliki uticaj i značaj. Premijer Srbije je naglasio da očekuje da rezultati posete i na političkom i na ekonomskom nivou budu veoma značajni:

„Razgovaraćemo o našim bilteralnim političkim odnosima, koji su dobri i na dobrom nivou“, rekao je premijer.

Kad je reč o ekonomiji, Vučić je napomenuo da Srbija „nema master plan za poljoprivredu i mnogo toga možemo da naučimo od Izraelaca“.

„Sa njima razgovaramo o njihovim ulaganjima u poljoprivredu, u ril estejt (nekretnine), jer je nama potreban taj skok ekonomije, posebno u uslovima, doduše minimalnog, ali i daljeg smanjenja agregatne tražnje“, rekao je Vučić, i dodao da očekuje da rezultati i na političkom i na ekonomskom nivou budu veoma značajni.

Vučić je naveo da je ovo jedinstven slučaj da se ovoliko vremena posveti nekom iz Srbije i da se razgovara sa najznačajnijim ljudima Izraela i premijerom, predsednikom, ministrom spoljnih poslova i bivšim predsednikom Izraela Šimonom Peresom, koga je nazvao „ikonom Izraela“.

„To je velika stvar i veliko priznanje za našu Srbiju, velika stvar za našu zemlju, tako da ću dati sve od sebe da Srbija bude dobro predstavljena i u Jerusalimu i u Tel Avivu“, naglasio je premijer Srbije.

Vučić je dvodnevnu posetu Izraelu započeo obilaskom Memorijalnog kompleksa Jad Vašem u Jerusalimu i susretom sa izraelskim premijerom Benjaminom Netanijahuom, saopštila je vladina Kancelarija za saradnju s medijma.
Poslednji komentari
  • davca Vreme: 01.12.2014 15:53h

    Dobra saradnja sa izraelom koristi nama da bih privukli sto vise investitora u nasu zemlju..Bravo Vucicu..

Pogledajte sve komentare

Pogledajte pravila za pisanje komentara

Komentari koji sadrže psovke, uvredljive, vulgarne, preteće, rasističke ili šovinističke poruke neće biti objavljeni.
Molimo čitaoce alo.rs da se prilikom pisanja komentara pridržavaju pravopisnih pravila.
Strogo je zabranjeno lažno predstavljanje, tj. ostavljanje lažnih podataka u poljima za slanje komentara.
Komentari koji su napisani velikim slovima neće biti odobreni.
Redakcija alo.rs ima pravo da ne odobri komentare koji pozivaju na rasnu i etničku mržnju i ne doprinose normalnoj komunikaciji između čitalaca ovog portala.
Mišljenja iznešena u komentarima su privatno mišljenje autora komentara i ne odražavaju stavove redakcije alo.rs.
Administratorima se možete obratiti ovde: online@alo.rs
alo.rs VIP