Poštovani, trenutno čitate vesti iz arhive.
Alo! ima novi sajt! Kliknite ovde i pogledajte najnovije vesti!
alo.rs Aktuelno

NATAŠA IVANOVIĆ ILIĆ, SESTRA OLIVERA IVANOVIĆA, ZA ALO!

Moga brata brane i Srbi i Albanci!

Autor: R. Briza | 30.03.2015 - 07:00:00h | Komentara: 0

Porodica Olivera Ivanovića, lidera Građanske inicijative SDP, koji je punih 13 meseci u pritvoru u Kosovskoj Mitrovici zbog suđenja za ratni zločin nad civilima 1999. godine, teško podnosi ceo taj proces, ali i razdvojenost od Olivera.

Oliver Ivanović u petak po  izlasku sa suđenja maše porodici

Oliver Ivanović u petak po izlasku sa suđenja maše porodici

Poslednji svedok optužbe u petak je završio svedočenje, pa Ivanović, kao i cela njegova porodica, sad očekuje da će 26. aprila biti pušten da se brani sa slobode.
Nataša Ivanović Ilić, rođena sestra Olivera Ivanovića, u razgovoru za „Alo!” ceo proces protiv svog brata ocenjuje kao politički.


- Treba da se napravi ravnoteža sa radom albanskog suda za ratne zločine jer se očekuju hapšenja i albanskih lidera. Oliverovo suđenje apsolutno je montirano, jer se iz dana u dan dokazuje da optužnica nema veze sa realnošću.
Protiv Olivera nisu hteli da svedoče ni pojedini Albanci koje je tužilac predložio kao svedoke.

- Bajram Redžepi, jedan od lidera Albanaca sa juga, rekao je na suđenju da ne zna šta je Oliveru u srcu, ali da zna da je moderan političar sa kojim se moglo razgovarati. Uz to, Redžepi je naveo da su se njih dvojica dogovarali sa međunarodnom zajednicom i, da toga nije bilo, krvoproliće na Kosovu bilo bi mnogo veće - objašnjava Nataša.

Na pitanje kako nejn brat podnosi pritvor, odgovara:
- Oliver je temperamentan. Nosi se s tim izuzetno hrabro. Potpuno je svestan da nije ništa loše uradio i veruje u pravdu. Najteže mu je što je odvojen od porodice. A mi, koji mnogo teže od njega podnosimo što je u pritvoru, smatramo da je sve nedokazivo i iskreno se nadamo da mu neće biti produžen pritvor posle 26. aprila.

Ne zna se ko je bio srećniji - tata ili sin


- Moj brat ima četiri sina, a najmlađeg Bogdana video je 15. februara, kada je napunio četiri godine. Tada je sa porodicom proveo tri sata. Šta da vam kažem? Ne zna se ko je bio srećniji - tata ili sin. Snaji Mileni je veoma teško samoj, ali je čvrsta. Ne plaši se za svoju i bezbednost porodice. Trudimo se da stalno posećujemo Olivera. Imamo pravo na posete dva puta nedeljno, na po pola sata. Kombinujemo se, jer samo tri člana porodice mogu da budu kod Olivera tokom jedne posete - kaže ona.

Nema komentara za ovu vest.

Pogledajte pravila za pisanje komentara

Komentari koji sadrže psovke, uvredljive, vulgarne, preteće, rasističke ili šovinističke poruke neće biti objavljeni.
Molimo čitaoce alo.rs da se prilikom pisanja komentara pridržavaju pravopisnih pravila.
Strogo je zabranjeno lažno predstavljanje, tj. ostavljanje lažnih podataka u poljima za slanje komentara.
Komentari koji su napisani velikim slovima neće biti odobreni.
Redakcija alo.rs ima pravo da ne odobri komentare koji pozivaju na rasnu i etničku mržnju i ne doprinose normalnoj komunikaciji između čitalaca ovog portala.
Mišljenja iznešena u komentarima su privatno mišljenje autora komentara i ne odražavaju stavove redakcije alo.rs.
Administratorima se možete obratiti ovde: online@alo.rs
alo.rs VIP