Poštovani, trenutno čitate vesti iz arhive.
Alo! ima novi sajt! Kliknite ovde i pogledajte najnovije vesti!
alo.rs Aktuelno

DRAMA U ALEKSINCU

Mogu mrtvog da me nose!

Autor: Branko janačković | 19.11.2014 - 08:00:00h | Komentara: 5

- Ako mi ne vrate dete, samo mrtvog mogu da me odnesu odavde - kaže Aleksičanin Dejan Labović (41), koji je juče započeo štrajk glađu, ispred zgrade suda u Aleksincu, jer uprkos pravosnažnoj i izvršnoj sudskoj presudi ne može da ostvari starateljstvo nad osmogodišnjim sinom Z. L.

Sve je na  njegovoj  strani, čekaće dok ne dobije sina:  Labović

Sve je na njegovoj strani, čekaće dok ne dobije sina: Labović | Foto: Branko Janačković

On kaže da je, kada je videla da je izgubila sudski spor, njegova bivša supruga ispisala dečaka iz škole i odselila se iz Aleksinca. Labović 25 dana nema vesti o detetu i kaže da će gladovati dok se ne sprovede odluka suda i dok mu se sin ne vrati.


- Sud je starateljstvo dodelio meni presudom koja je doneta 14. maja ove godine, a koja je postala pravosnažna 25. septembra. Nakon što je primila presudu, moja bivša supruga ispisala ga je iz škole 24. oktobra, a dva dana kasnije se odselila iz Aleksinca, počinje ispovest otac dečaka. On kaže da je slučaj odmah prijavio tužilaštvu i policiji, koja je njegovu bivšu suprugu pronašla u Nišu.

- Ona je odbila da vrati dete, pravdajući se da presuda nije izvršna. Kada je presuda 11. novembra poslata, tražila je neki drugi „punovažni pečat“. Zatražio sam od suda da sprovede izvršenje, ali me šetaju već danima. Kažu da ne mogu da sprovedu izvršenje jer nema adrese u zahtevu. Pa kako ja da znam adresu kada ne znam gde je odvela dete - jada se Dejan.

- Počeo sam štrajk glađu i odavde idem samo ako se dete vrati po presudi ili ako me pozove ministar pravde kako bih mu izneo problem. U suprotnom će me mrtvog odneti jer idem do kraja - kaže očajni Dejan.
U Osnovnom sudu u Aleksincu kažu da je zahtev uzet u rad po hitnoj proceduri.

- Utvrđeno je da predmet nije podoban za izvršenje jer ne sadrži adresu i jedinstveni matični broj stranke nad kojom se sprovodi izvršenje. Izdat je nalog podnosiocu da dopuni zahtev ovim podacima - kaže portparol suda Mira Pavlović.

Majka odvela  dečaka, sud  nema adresu

Majka odvela dečaka, sud nema adresu | Foto: privatna arhiva

Bliskost sa ocem
 

Prethodnom sudskom odlukom iz 2008.godine, dečak je bio dodeljen na staranje majci, ali je novom presudom sud dodelio dete ocu. Jedan od bitnih faktora bio je nalaz neuropsihijatara u kojem se navodi da je dečak privržen roditeljima, ali da prema ocu izražava „veću emocionalnu bliskost, radost i sigurnost“.

Poslednji komentari
  • Irena Vreme: 19.11.2014 08:48h

    Strasno!.A kad sud treba da nesto naplati ili slicno, onda je punovazno cak i ako se postavi na oglasnoj tabli Suda???

  • 021 Vreme: 19.11.2014 09:37h

    Da da takav je zakon doneo Selaković,da se narodu otima od usta,a za narod ništa sem za odredjene i privilegovane,takva je pravda i tako se pravo sprovodi u državi Srbiji.

  • milisav Vreme: 19.11.2014 09:37h

    Cudna je to stvar sa ocevima,ovo govorim iz iskustva,buduci da prolazim kroz proces razvoda.38 dana nisam video svoju decu.Ne dozvoljavaju mi se nikakva prava.Cak sam i imao prvi susret u Centru sa suprugomn a da ni tuzbu nisam dobio.Nase sudstvo ima sablon po kome decu dodeljuje majci i tu se odmah svaka prica zavrsava.Tako da kod nas ceo taj sistem nije postavljen kako treba.Gospodine, nadam se da cete dobiti svoje dete, ali uvek budite svesni toga, kakva god da je, vasem detetu treba i majka.Govorite detetu afirmativno o njoj bez obzira na sve ono sto o njoj mislite.....Zelim Vam puno srece,ko zna, mozda jednom i ja dobijem neka prava kao otac.

  • stefi Vreme: 19.11.2014 17:01h

    Ajde da razumem za adresu posto je zbrisala ali kako nemaju maticni broj posle toliko rocista,presude ...debili

  • iva Vreme: 19.11.2014 20:31h

    Zao mi je i oca i majke,a deteta najvise! Za sve postoji razgovor i dogovor. Dogovorite se bez suda i socijalne sluzbe,olaksajte zivot svom sinu.Koliko otac voli,toliko voli i majka.Za sve u zivotu postoji kompromis.

Pogledajte sve komentare

Pogledajte pravila za pisanje komentara

Komentari koji sadrže psovke, uvredljive, vulgarne, preteće, rasističke ili šovinističke poruke neće biti objavljeni.
Molimo čitaoce alo.rs da se prilikom pisanja komentara pridržavaju pravopisnih pravila.
Strogo je zabranjeno lažno predstavljanje, tj. ostavljanje lažnih podataka u poljima za slanje komentara.
Komentari koji su napisani velikim slovima neće biti odobreni.
Redakcija alo.rs ima pravo da ne odobri komentare koji pozivaju na rasnu i etničku mržnju i ne doprinose normalnoj komunikaciji između čitalaca ovog portala.
Mišljenja iznešena u komentarima su privatno mišljenje autora komentara i ne odražavaju stavove redakcije alo.rs.
Administratorima se možete obratiti ovde: online@alo.rs
alo.rs VIP