Poštovani, trenutno čitate vesti iz arhive.
Alo! ima novi sajt! Kliknite ovde i pogledajte najnovije vesti!
alo.rs Aktuelno

KAKVO JE VAŠE MIŠLJENJE O BUS PLUSU?

Moguć raskid saradnje s Bus plusom! (ANKETA)

Autor: Tanjug | 25.06.2013 - 16:25:00h | Komentara: 12

- Razmotrićemo mogućnost da grad Beograd ponovo preuzme sistem naplate karata u javnom prevozu - izjavio je predsednik Skupštine grada Beograda Aleksandar Antić dodajući da Beograd ne može dugoročno da izdvaja za subvencije javnog prevoza 150 miliona evra

Aleksandar Antić

Aleksandar Antić | Foto: Zoran Ilić

Predsednik Skupštine grada Beograda Aleksandar Antić kaže da postoji mogućnost da se Gradsko-saobraćajno preduzeće Beograd vrati u sistem naplate karata u javnom prevozu.
- Razmotrićemo mogućnost da grad Beograd ponovo preuzme sistem naplate karata u javnom prevozu – izjavio je Antić dodajući da Beograd ne može dugoročno da izdvaja za subvencije javnog prevoza 150 miliona evra na godišnjem nivou.
Prema njegovim rečima, angažovanje dodatnih kontrolora nije u skladu sa ugovorom koji grad Beograd ima sa “Bus plus sistemom”, da će njih plaćati grad, a da je cilj da se održi i uveća nivo naplate karata u javnom prevozu kako ne bi doživeo kolaps.
- Imamo problem jer Beograđani slabo plaćaju prevoz i slabo prihvataju “Bus plus” sistem. Razmotrićemo da li je to posledica toga što građani teško prihvataju novi sistem ili zbog toga što teško prihvataju da neko sa strane vrši naplatu sistema javnog prevoza – najavio je predsednik gradskog parlamenta.
Gradonačelnik Beograda Dragan Đilas izjavio je u Skupštini grada da mnogi građani ne plaćaju karte u gradskom prevozu. Zato je, prema njegovim rečima, bilo neophodno da se poveća broj kontrolora u vozilima javnog prevoza.
Đilas je primetio i da je na pet linija na kojima je kontrola bila pojačana vidljivo višestruko povećanje prodaje karata.
- Naša obaveza je da svima koji plaćaju kartu obezbedimo kvalitetan prevoz, a građani moraju da shvate da ako karte ne plaćaju gradski prevoz neće funkcionisati – rekao je Đilas.

Bus Plus

Bus Plus | Foto: Emil Čonkić

Povećano očitavanje karata zbog većeg broja kontrolora

Direkcija za javni prevoz saopštila je danas da je prvog dana angažovanja dodatnog broja kontrolora u vozilima javnog gradskog prevoza višestruko povećano očitavanje karata i prodaja karata kod vozača.

Kako primer navodi se linija 95, koja saobraća od Novog Beograda do
Borče, gde je očitavanje karata povećano za 200 posto, dok je prodaja karata kod vozača uvećana čak 20 puta.

Kontrolori su bili u svim vozilima na linijama 16, 23, 83, 88 i 95. Nakon povećanja broja polazaka autobusa za sezonske linije ka Adi Ciganliji tokom proteklog vikenda, rezultati kontrole koja je bila organizovana u nedelju, pokazali su da je u proseku očitavanje karata povećano za pet puta.

Do 15. jula broj kontrolora će se svakodnevno uvećavati do planiranih 700, koliko će ih grad Beograd angažovati. To znači da će sva vozila koja učestvuju u javnom prevozu biti pokrivena kontrolom.

Poslednji komentari
  • Rodrigez Vreme: 25.06.2013 16:45h

    Pogledajte samo rezultate ankete - švercujem se i švercovaću se. Šta dalje da se kaže...

  • evoresenja Vreme: 25.06.2013 16:56h

    Razmotrićemo da li je to posledica toga što građani teško prihvataju novi sistem ili zbog toga što teško prihvataju da neko sa strane vrši naplatu sistema javnog prevoza – najavio je predsednik gradskog parlamenta. Ti ko da si jeo bunike. Evo sad cu ti ja objasnim sta je problem da se nebi vise pravio blesav. Boli gradjane uvo ko ce da naplacuje karte , treba samo da smanjis cenu karte sa 72.din na 20.din znaci skines 52.din i problem ce zauvek biti resen. Samo tako uradi i kako se ono kaze nediraj nista i svi ce sa odusevljenjem placati kartu. E da nezaposlenima omoguciti besplatnu voznju a za ostale smanjiti cenu mesecnih karata za najmanje 50 procenata.

  • bla Vreme: 25.06.2013 17:13h

    A da nije to posledica zato sto ljudi nemaju toliko para a? Ipak nisu svi lopuze

  • Vesna Vreme: 25.06.2013 18:34h

    E neka se vrati, baš me interesuje šta će onda biti opravdanje za neplaćanje prevoza, pošto sada "neće da pune džepove Đilasu."

  • stojko Vreme: 25.06.2013 18:45h

    Pa ovo do sad je nenormalan sistem naplate bez ikakve logike. To bi bilo kao da ja stanem na kasu u MAXI diskont i naplaćujem a njima pare kad dam.

Pogledajte sve komentare

Pogledajte pravila za pisanje komentara

Komentari koji sadrže psovke, uvredljive, vulgarne, preteće, rasističke ili šovinističke poruke neće biti objavljeni.
Molimo čitaoce alo.rs da se prilikom pisanja komentara pridržavaju pravopisnih pravila.
Strogo je zabranjeno lažno predstavljanje, tj. ostavljanje lažnih podataka u poljima za slanje komentara.
Komentari koji su napisani velikim slovima neće biti odobreni.
Redakcija alo.rs ima pravo da ne odobri komentare koji pozivaju na rasnu i etničku mržnju i ne doprinose normalnoj komunikaciji između čitalaca ovog portala.
Mišljenja iznešena u komentarima su privatno mišljenje autora komentara i ne odražavaju stavove redakcije alo.rs.
Administratorima se možete obratiti ovde: online@alo.rs
alo.rs VIP