Poštovani, trenutno čitate vesti iz arhive.
Alo! ima novi sajt! Kliknite ovde i pogledajte najnovije vesti!
alo.rs Aktuelno

UKOLIKO OMETAJU

Moguća i smena predsednika opština sa Severa Kosova!

Autor: Blic.rs | 01.05.2013 - 20:29:00h | Komentara: 10

Ukoliko budu ometali implementaciju briselskog sporazuma, Vlada Srbije može da smeni predsednike opština sa severa Kosova, kojima je istekao mandat, kaže za “Blic” izvor blizak Vladi.

Državni vrh i očekuje od predstavnika Srba sa severa Kosova da ne ucenjuju i ne ometaju primenu briselskog sporazuma već pokažu političku odgovornost za građane na KiM i Srbiji.

Od lidera Srba sa Kosova traži se odgovornost

Od lidera Srba sa Kosova traži se odgovornost | Foto: FoNet

 Politički predstavnici kosovskih Srba danas bi trebalo da razgovaraju sa premijerom Ivicom Dačićem i potpredsednikom Vlade Aleksandrom Vučićem. Konačna odluka da li predsednici opština pristaju na ponuđeno referendumsko pitanje o prihvatanju ili odbijanju sporazuma juče nije bila doneta. Prema saznanjima “Blica”, tokom dana u Kosovskoj Mitrovici razmatrane su različite verzije pitanja na refendumu jer vlast u Beogradu odbija da to bude „da li ste za Kosovo u sastavu Srbije“, a što je zahtev lidera Srba sa KiM.

Prvi potpredsednik Vlade Srbije Aleksandar Vučić izjavio je juče u Zagrebu da će se o referendumskom pitanju o prihvatanju briselskog sporazuma odlučivati u institucijama sistema.
- Ucene tipa - biće referendumsko pitanje onako kako neko odluči negde na ulici - ja vam sad kažem da to neće biti i može na ulici da odlučuje ko šta hoće. U Srbiji se odlučuje u institucijama sistema... U Srbiji će da odlučuje većina građana - poručio je Vučić.
Glavni promoteri odbijanja sporazuma iz Brisela, njegove implementacije i insistiranja na drugačijem refendumskom pitanju su Krstimir Pantić, zamenik direktora Vladine kancelarije za KiM, Slaviša Ristić, predsednik opštine Zubin Potok, i Radenko Nedeljković, načelnik Kosovskomitrovačkog okruga. Izvor “Blica” navodi da svaki od njih ima i svoje lične razloge za odbijanju sporazuma.
Juče nije bilo moguće dobiti zvaničan odgovor koja će na kraju biti odluka političara sa severa.
Predsednici četiri opštine sa severa Kosova i Metohije i načelnik Kosovskomitrovačkog okruga Radenko Nedeljković juče su u Banjaluci razgovarali sa predsednikom RS Miloradom Dodikom.
- Dodik podržava stavove Srba s Kosova o briselskom sporazumu - rekao je Nedeljković nakon sastanka sa predsednikom RS. 
Poslednji komentari
  • paja Vreme: 02.05.2013 00:11h

    mora biti kako su gazde iz brisela naredile,po svaku cenu..ko se pa proglasio najpametnijim u zadnjih 650 god da resi kosovsko pitanje,politicke gromade,dacic,vucic i dinkic...

  • Leka Vreme: 02.05.2013 05:14h

    Ne treba njih smenjivati,daće oni ostavke sami.U velikom su rascepu oni.Prihvatili su na sebe zahteve švercera i tajkuna da se suprostavljaju,da im omoguće i dalje šverc deficitarnih roba iz Srbije,kao što je i do sada bilo.Vučić je principjelan i sve stavlja u pravne okvire.E zato će ovi vrlo brzo postati bivši,jer ne mogu više da obezbede,ama baš ništa,Vučiš ih ne tretita ni za šta.

  • doktor Vreme: 02.05.2013 07:01h

    poslovica kaze: hrani kuce da te ujede. zasto dobijali duple plate i hoce da tako ostane zauvek. svemu dođe kraj.

  • borchaSRS Vreme: 02.05.2013 08:36h

    Ne vec treba da bude pitanje kakoBrisel kaze, ili kako clanovi vlade koji saradjuju sa krim. klanovima kazu, i kako kazu clanovi vlade golubovi. prevrtaci. Pa i netreba referendum treba ustavni sud da se izjasni o neustavnom "sporazumu", a ako se ne izjasni onda neka kolektivno podnesu ostavke.

  • ana Vreme: 02.05.2013 08:52h

    Danas Kosovo sutra Nis Doci ce i vreme na Beogradski Pasaluk gde ce tada gospoda koja ovako komentarise, jer kad igra mecka u komsiju doci ce i na vasa vrata. zelim vam da i vas slicna sudina poturcenja snadje.

Pogledajte sve komentare

Pogledajte pravila za pisanje komentara

Komentari koji sadrže psovke, uvredljive, vulgarne, preteće, rasističke ili šovinističke poruke neće biti objavljeni.
Molimo čitaoce alo.rs da se prilikom pisanja komentara pridržavaju pravopisnih pravila.
Strogo je zabranjeno lažno predstavljanje, tj. ostavljanje lažnih podataka u poljima za slanje komentara.
Komentari koji su napisani velikim slovima neće biti odobreni.
Redakcija alo.rs ima pravo da ne odobri komentare koji pozivaju na rasnu i etničku mržnju i ne doprinose normalnoj komunikaciji između čitalaca ovog portala.
Mišljenja iznešena u komentarima su privatno mišljenje autora komentara i ne odražavaju stavove redakcije alo.rs.
Administratorima se možete obratiti ovde: online@alo.rs
alo.rs VIP