Poštovani, trenutno čitate vesti iz arhive.
Alo! ima novi sajt! Kliknite ovde i pogledajte najnovije vesti!
alo.rs Aktuelno

SEVER KOSOVA

Mogući novi protesti
i barikade zbog carine!

Autor: Ekipa Alo! | 12.12.2012 - 00:53:00h | Komentara: 0

Predsednik Opštine Kosovska Mitrovica Krstimir Pantić optužio je danas Euleks i kosovske vlasti da "krše novi dogovor iz Brisela o integrisanom upravljanju prelazima". Pantić je rekao da je cilj takvog ponašanja da sever Kosova i Metohije "nasilno integrišu u kosovsko društvo".

Krstimir Pantić

Predsednik Opštine Kosovska Mitrovica Krstimir Pantić | Foto: Saša Đorđević

Pojedini privrednici sa severa Kosova žalili su se danas da su im kosovski carinici pretili da moraju da voze robu na carinjenje u južnu Mitrovicu, jer u suprotnom više neće moći da je uvoze preko prelaza Jarinje.

Predsednik Opštine Kosovska Mitrovica je dodao da je o najnovijoj situaciji i kršenju sporazuma na prelazu Jarinje obavešten premijer Srbije Ivica Dačić i ceo državni vrh i izrazio očekivanje da će, shodno zaključcima vlade od 6. decembra, suspendovati Sporazum o integrisanom upravljanju prelazima.
Pantić nije isključio ni mogućnost novih barikada i protesta građana sa severa Kosova, koji su samo privremeno obustavljeni i naveo da će se Srbi "svim demokratskim sredstvima suprostaviti pokušaju da se administrativni prelazi pretvore u granične i da se dažbine plaćaju prištinskim institucijama".
Kosovski Srbi su prošle nedelje blokirali radove na prelazu Jarinje, ali su odustali nakon što su dobili garancije državnog vrha da će se sporazumi poštovati. Oni su, međutim, najavili da će obnoviti proteste, ako Priština pokuša da izigra sporazume. I predsednik Vlade Srbije najavio je da će Srbija suspendovati sporazum, ako ih Kosovo ne sprovodi na dogovoreni način.

Nema komentara za ovu vest.

Pogledajte pravila za pisanje komentara

Komentari koji sadrže psovke, uvredljive, vulgarne, preteće, rasističke ili šovinističke poruke neće biti objavljeni.
Molimo čitaoce alo.rs da se prilikom pisanja komentara pridržavaju pravopisnih pravila.
Strogo je zabranjeno lažno predstavljanje, tj. ostavljanje lažnih podataka u poljima za slanje komentara.
Komentari koji su napisani velikim slovima neće biti odobreni.
Redakcija alo.rs ima pravo da ne odobri komentare koji pozivaju na rasnu i etničku mržnju i ne doprinose normalnoj komunikaciji između čitalaca ovog portala.
Mišljenja iznešena u komentarima su privatno mišljenje autora komentara i ne odražavaju stavove redakcije alo.rs.
Administratorima se možete obratiti ovde: online@alo.rs
alo.rs VIP