Poštovani, trenutno čitate vesti iz arhive.
Alo! ima novi sajt! Kliknite ovde i pogledajte najnovije vesti!
alo.rs Aktuelno

ZORAN BABIĆ O SVOM LAPSUSU

Moj „vazdupLohov” je sitan prema Pajtiću

Autor: D. Ramadani | 26.05.2015 - 07:00:00h | Komentara: 14

“Vazduplohov”, sada već čuveni lapsus Zorana Babića, šefa poslaničke grupe naprednjaka, preti da ugrozi popularnost Šapićeve “Nambije”. Poslanik Babić je na taj način u Skupštinu Srbije lansirao potpuno novu reč koja je zapalila društvene mreže, pa se bojimo da će reč “vazduhoplov” ubrzo biti zamenjena i zaboravljena. Tako bi Ratno vazduhoplovstvo i protivvazduhoplovna odbrana lako mogle biti preimenovane u Ratno vazduplohovstvo i protivazduplohovna odbrana.

Vazduplohove, slomiću ti krila: Zoran Babić

Vazduplohove, slomiću ti krila: Zoran Babić | Foto: RAS

Zoran Babić uvek sa osmehom prihvata šale na svoj račun, pa je tako i prokomentarisao da od njegovog lapsusa niko u Srbiji neće živeti ni bolje ni gore.


- U odnosu na Pajtićeve pokradene milione iz Razvojne banke Vojvodine i pokrajinskih fondova, u odnosu na sumnjivo stečene silne Šutanovčeve kvadrate na Vračaru, u odnosu na Živkovićeve vinograde podignute narodnim parama moj lapsus je nebitan. Mnogi svetski lideri su imali uočljivije lapsuse, pa im to nije smetalo u obavljanju funkcija - rekao je za “Alo” šef poslaničke grupe naprednjaka.

Na Tviteru se oglasio i Aleksandar Šapić, predsednik opštine Novi Beograd kojem izgleda nije svejedno što je njegova “Nambija” dobila dostojnog naslednika.

- Nambija se bar lakše kaže od Namibija, ali vazduPLOHOV je teže reći nego vazduhoplov i to još 4 puta, alal vera. Izlomih jezik da izgovorim - napisao je Šapić.

Da stvar bude još zanimljivija, Zoran Babić izgleda nema autorska prava na ovu novu reč, jer je ona, sudeći po fotografiji koja je preplavila društvene mreže, prvi put korišćena 2012. godine u “Službenom glasniku Unsko-sanskog kantona”. Bosanci su ipak bili brži od Babića.
Poslednji komentari
  • bane Vreme: 26.05.2015 07:43h

    On je nepismen i to sam znao, ali vi novinari mi niste jasni, valjda znate da se lapsusom naziva jedna greska, a ovaj glavonja je tu rec ponovio 10 puta - to se zove ubedjenje da je termin ispravan. Interesuje me na kom univerzitetu je gospodin postao masinski inzenjer

  • DR Iggyy Vreme: 26.05.2015 08:50h

    Onaj ko radi taj i greši. Što više radi i više greši, pa šta. Problem je što gospodin mnogo greši. Predlažem da ne menjate rečnik žbog Babićeve nove reči "vazduplohov". Kako stvari stoje u Skupštini i društvu moraće ceo srpski rečnik menjati?!

  • sale Vreme: 26.05.2015 09:36h

    Verovatno je to letelica koju koriste vanzemljaci. Koristi se za prevoz zemljaka.

  • Goran Vreme: 26.05.2015 09:38h

    Ovo nije lapsus. Lapsus je kad jednom ili dva puta pogresis slucajno neku rec. A on jednostavno ne zna kako se izgovara vazduplohov.

  • Marko Vreme: 26.05.2015 10:12h

    Evo kako je to izgledalo :) https://www.youtube.com/watch?v=caQpV_le96w

Pogledajte sve komentare

Pogledajte pravila za pisanje komentara

Komentari koji sadrže psovke, uvredljive, vulgarne, preteće, rasističke ili šovinističke poruke neće biti objavljeni.
Molimo čitaoce alo.rs da se prilikom pisanja komentara pridržavaju pravopisnih pravila.
Strogo je zabranjeno lažno predstavljanje, tj. ostavljanje lažnih podataka u poljima za slanje komentara.
Komentari koji su napisani velikim slovima neće biti odobreni.
Redakcija alo.rs ima pravo da ne odobri komentare koji pozivaju na rasnu i etničku mržnju i ne doprinose normalnoj komunikaciji između čitalaca ovog portala.
Mišljenja iznešena u komentarima su privatno mišljenje autora komentara i ne odražavaju stavove redakcije alo.rs.
Administratorima se možete obratiti ovde: online@alo.rs
alo.rs VIP