Poštovani, trenutno čitate vesti iz arhive.
Alo! ima novi sajt! Kliknite ovde i pogledajte najnovije vesti!
alo.rs Aktuelno

PORODICI ĐORĐEVIĆ KUĆA NEUMITNO TONE, A NEMAJU GDE

Molitva za svaku novu zoru

Autor: Olivera Dašić | 25.02.2015 - 08:02:00h | Komentara: 5

Osmočlana porodica Đorđević iz Boljkovaca kod Gornjeg Milanovca sa strahom počinje i završava svaki dan. Klizište je odnelo deo brda i načelo kuću, jasno im je da moraju što pre spasavati živu glavu, ali nemaju kuda. Selidbu planiraju svakodnevno, a kuda - ne znaju. Novca za kupovinu novog domaćinstva nemaju, a sa četvoro maloletne dece ne mogu bilo gde.

Čitav život ulagali, bez svega ostali: Đorđevići

Čitav život ulagali, bez svega ostali: Đorđevići

- Svaki dan je sve gore. Noću, kad se sve smiri, san ne dolazi od silnog pucketanja i škripe. Molimo se da još jednu zoru dočekamo živi, da kuća izdrži - pričaju Đorđevići i sa zebnjom čekaju prve prolećne dane i otapanje snega, kada će natopljena zemlja još jače krenuti ka dolini.


Kuća u Boljkovcima je pod svoj krov primila osmoro Đorđevića - Radišu, Milijanu, Miroslava i Viktoriju, kao i maloletne Marinu(17), Danijela (13), Maksima (9) i Dijanu (3).

- Živimo u strahu, kuća se sleže, slušamo to krckanje zidova do duboko u noć... Ne znamo šta da radimo, gde da krenemo i koga da molimo za pomoć. Znamo samo jedno, da ovu decu moramo što pre sklanjati odavde - priča Miroslav i naglašava da se nada nekom odgovoru od lokalne vlasti, pošto su se za pomoć obratili opštinskom veću.

Kući  popravke nema, a  klizište je sve veće...

Kući popravke nema, a klizište je sve veće...


Đorđevići žive od poljoprivrede, a sve što su uspeli da izdvoje i uštede, ulagali su u kuću na porodičnom imanju, ne sluteći da će sav posao i bukvalno krenuti nizbrdo.
- Trajno su oštećeni zidovi i podovi, što je potvrdila i inspekcija. Međutim, klizište radi i oštećenja su iz dana u dan sve veća. Veliki strah se uvukao i u decu, i oni mlađi se trgnu na svaki šum i kreću da beže iz kuće - sa zebnjom pričaju Đorđevići.
Jedina mogućnost da odu je jedno napušteno domaćinstvo u zaseoku Ranjci, gde se mogu samo privremeno smestiti, ali nemaju novca da domaćinstvo i otkupe.
- Našoj kući popravke nema. Klizište ne samo da se neće smiriti već je sve veće. Novca za kupovinu tog domaćinstva nemamo dovoljno, sve što smo godinama sticali uložili smo u izgradnju ove kuće - kažu Đorđevići.
Poslednji komentari
  • mladen Vreme: 25.02.2015 09:56h

    ..grade na kliznom podrucju svesno pa im posle svi drugi krivi...

  • marina Vreme: 25.02.2015 12:23h

    Ta je kuca napravljena pre 60.godina.....Ko je znao da ce se tako nesto desiti!?!A i do skoro joj nista nije falilo....

  • Marina Vreme: 25.02.2015 13:14h

    Ta je kuca izgradjena pre 60.godina,i nije se nista desavalo do skoro....lako je vama suditi kada niste u toj situaciji.

  • Kosarah Vreme: 26.02.2015 09:02h

    Niko nema dovoljno arogancije da ovog masovnog ubicu dovede na mesto zločina osim predsednika Vlade. Sramite se Vučiću! Ne možete opravdavati ovakvu sramotu nikakvim interesom Srbije. Trebate stati, pogledati u sebe i raditi na lečenju bahatosti.

  • marija Vreme: 26.02.2015 12:55h

    Ne mi se veruva,vrateno doma kaj roditeli sto go ostavile samo na 15 meseci...sto da se kaze Ako resat poveke da ne se grizat za deteto kpntaktirajte me.

Pogledajte sve komentare

Pogledajte pravila za pisanje komentara

Komentari koji sadrže psovke, uvredljive, vulgarne, preteće, rasističke ili šovinističke poruke neće biti objavljeni.
Molimo čitaoce alo.rs da se prilikom pisanja komentara pridržavaju pravopisnih pravila.
Strogo je zabranjeno lažno predstavljanje, tj. ostavljanje lažnih podataka u poljima za slanje komentara.
Komentari koji su napisani velikim slovima neće biti odobreni.
Redakcija alo.rs ima pravo da ne odobri komentare koji pozivaju na rasnu i etničku mržnju i ne doprinose normalnoj komunikaciji između čitalaca ovog portala.
Mišljenja iznešena u komentarima su privatno mišljenje autora komentara i ne odražavaju stavove redakcije alo.rs.
Administratorima se možete obratiti ovde: online@alo.rs
alo.rs VIP