Poštovani, trenutno čitate vesti iz arhive.
Alo! ima novi sajt! Kliknite ovde i pogledajte najnovije vesti!
alo.rs Aktuelno

KATASTROFA

More u Petrovcu zamućeno, plaža pretvorena u blato! (VIDEO)

Autor: Vijesti | 15.03.2015 - 13:36:00h | Komentara: 3

More u Petrovcu potpuno je zamućeno, a velika braon mrlja od mulja prekrila je površinu. U to su se mogli danas uveriti brojni posetioci nekada ovog najlepšeg primorskog grada, koji je urbanistički uništen, nekontrolisanom izgradnjom betonskih višespratnica.

Petrovac Foto: S. Stepanović

Petrovac prošlog avgusta | Foto: S. Stepanović

Do incidenta je došlo jer kompanija „Euromix trade“, biznismena Miloša Perovića, koja gradi hotel 11-ospratni hotel „Cristal rivijeru“ na samoj obali uz partnerstvo Hotelske grupe „Budvanska rivijera“, crevima ispumpava prljavu vodu iz velike rupe za budući hotelski bazen direktno na šetalište.
Voda pod jakim pritskom se potom sliva na plažu i odlazi direktno u more, naočigled brojnih meštana. Video snimci koji su prosleđeni "Vijestima“ nedvosmisleno ukazuju, da se iz gradilišta, velike rupe, koja je iskopana ispod nivoa mora, ispumpava voda koja se nakuplja.

Petrovac Foto: S. Stepanović

Foto: S. Stepanović

Ono što su meštani zabrinuti je to što su kanalizacione cevi, koje su prespojene na pojedinim mestima, bušne, te se i iz njih u rupu izlivaju fekalije, pa se zajedno sa nakupljenom vodom ispumpavaju.


Iako se ovo događa danima, niko od nadležnih organa nije reagovao.
Mesna zajednica, kako je "Vijestima" rečeno, ponovo je alarmirala sve nadležne inspekcije o novom incidentu u Petrovcu, ali još niko nije izašao na teren. Mesna zajendica je pre ovoga regovala i kada je došlo do izlivanja fekalija na istom mestu.


Naime, na mestu gde se sada kopa hotelski bazen nalazila se pumpna stanica za kanalizacioni sistem, koja je izmeštena. Međutim, problem je u tome što su cevi ostale ogoljene, pa neretkio dolazi ponovo do izlivanja fekalija.


Kako se iskopana rupa budućeg bazena nalazi ispod nivoa mora, to se podzemne vode nakupljaju i mešaju sa prethodno izlivenim fekalijama. Petrovčani su i ranije izrazili ogročenje zbog cele situacije, tvrdeći da je izmeštanje crpne stanice izvedeno, bez izdatih dozvola i odobrenja.

Tagovi:

Poslednji komentari
  • deki Vreme: 15.03.2015 14:51h

    Ko ima pameti ne ide u CG...

  • slucajnost Vreme: 16.03.2015 00:23h

    ...igrom slucaja na ovoj slici je moj suncobran i moja porodica i ja smo na toj slici u vodi,prijatno sam se iznenadio ugledavsi ovu sliku.kao prvo petrovac moze da se pohvali jednim od najlepsih plaza u CG,a kao drugo cistoca plaze je na zavidnom nivou,cistoca mora je toliko dobra da na samo nekoliko metara od obale roneci mozete da uzivate posmatrajuci hobotnice,razne vrste riba i svega sto ima u cistoj morskoj vodi.iskreno zao mi je kada sam video ovo jer i ove godine sam planirao da posetim petrovac...

  • slucajnost Vreme: 16.03.2015 00:25h

    ...ps. pozdrav za vaseg reportera koji je ocigledno sedeo do mene na plazi...

Pogledajte sve komentare

Pogledajte pravila za pisanje komentara

Komentari koji sadrže psovke, uvredljive, vulgarne, preteće, rasističke ili šovinističke poruke neće biti objavljeni.
Molimo čitaoce alo.rs da se prilikom pisanja komentara pridržavaju pravopisnih pravila.
Strogo je zabranjeno lažno predstavljanje, tj. ostavljanje lažnih podataka u poljima za slanje komentara.
Komentari koji su napisani velikim slovima neće biti odobreni.
Redakcija alo.rs ima pravo da ne odobri komentare koji pozivaju na rasnu i etničku mržnju i ne doprinose normalnoj komunikaciji između čitalaca ovog portala.
Mišljenja iznešena u komentarima su privatno mišljenje autora komentara i ne odražavaju stavove redakcije alo.rs.
Administratorima se možete obratiti ovde: online@alo.rs
alo.rs VIP