Poštovani, trenutno čitate vesti iz arhive.
Alo! ima novi sajt! Kliknite ovde i pogledajte najnovije vesti!
alo.rs Aktuelno

SPOR

Most u Beški na sudu?

Autor: Ekipa Alo! | 18.01.2013 - 00:49:00h | Komentara: 1

Most kod Beške premostio je Dunav. Problem u vezi s njegovom cenom još nije premošćen. Srbija rešenje traži u međunarodnom posredovanju, objavio je RTS.

Most na Beški

Most na Beški | Foto: RAS

„Mi znamo i uvereni smo da smo taj most dobili za malu cenu. Zašto? Zato što, kad su se javili na tenderu, oni su dali te niske cene i po tim cenama će i biti plaćeni”, kaže v. d. direktora „Puteva Srbije“ Zoran Drobnjak.

Prema njegovim rečima, do arbitraže će doći jer su, kako kaže, sigurni da su 100 posto u pravu. Austrijski izvođač radova na bazi idejnog projekta pre šest godina ugovorio je izgradnju mosta za 37 miliona evra. Pošto je u međuvremenu urađen glavni projekat, a radovi produženi, prošlogodišnjim memorandumom ugovorena je suma od 62 miliona evra. „Alpina“ sada traži 100 miliona. Koliko će biti dug račun za najduži most preko Dunava u Evropi, rešiće, smatraju i jedni i drugi, međunarodni arbitar.
Proces bi mogao da traje nekoliko godina. Procedure predviđene ugovorom su da postoje dva načina arbitraže: jedna je ona koja podrazumeva miroljubivo rešenje dve strane uz uključenje stranih konsultanata, a druga arbitraža predviđena ugovorom pri privrednoj komori u Parizu. Ako ovaj spor dođe do međunarodnog arbitra, bio bi to drugi koji Srbija vodi sa „Alpinom“. Prethodni je pokrenut jer je „Alpina“ prekinula ugovor o koncesiji za autoput Horgoš-Požega.
Poslednji komentari
  • deki Vreme: 18.01.2013 06:18h

    interkop sabac???

Pogledajte sve komentare

Pogledajte pravila za pisanje komentara

Komentari koji sadrže psovke, uvredljive, vulgarne, preteće, rasističke ili šovinističke poruke neće biti objavljeni.
Molimo čitaoce alo.rs da se prilikom pisanja komentara pridržavaju pravopisnih pravila.
Strogo je zabranjeno lažno predstavljanje, tj. ostavljanje lažnih podataka u poljima za slanje komentara.
Komentari koji su napisani velikim slovima neće biti odobreni.
Redakcija alo.rs ima pravo da ne odobri komentare koji pozivaju na rasnu i etničku mržnju i ne doprinose normalnoj komunikaciji između čitalaca ovog portala.
Mišljenja iznešena u komentarima su privatno mišljenje autora komentara i ne odražavaju stavove redakcije alo.rs.
Administratorima se možete obratiti ovde: online@alo.rs
alo.rs VIP