Poštovani, trenutno čitate vesti iz arhive.
Alo! ima novi sajt! Kliknite ovde i pogledajte najnovije vesti!
alo.rs Aktuelno

NIKOLA SELAKOVIĆ GAJI NADU

Možda se i dogovore ministarstvo i advokati

Autor: Tanjug | 30.12.2014 - 08:52:00h | Komentara: 0

Ministar pravde Srbije Nikola Selaković izjavio je danas da je moguće doći do rešenja za zahteve advokata koji su u štrajku.

Nije uhapšen pre izbora,  jer to ne bi bilo fer: Selaković

Nikola Selaković | Foto: Vesna Lalić

Selaković je u Jutarnjem programu TV Pink ponovio da ne veruje da će se do rešenja doći do Nove godine, što ne znači da njega njega neće biti posle Nove godine.
- Dogovorili smo se oko mnogih stvari - rekao je Selaković i ocenio da je potrebno razgovarati.
Ministar pravde je istakao da je do sada obavljeno sedam razgovora koji su bili dobri i da su "iskristalisale neke pozicije", a da su ostala neka sporna pitanja.
Selaković je ukazao da je javno beležnički sistem potreban da bi se na mnogo viši nivo podigla pravna sigurnost građana i da je uvođenje javnog beležništva reformski korak u Srbiji.
Ministar pravde je ocenio da nije ozbiljno reći da bi advokati mogli da se štrajkuju još godinu dana zato što najveći broj advokata želi da radi.
Država ima mehanizme da obezbedi nesmetano funkcionisanje pravosudnog sistema, a uverena je da je moguće da se to obezbedi kroz razgovor, istakao je Selaković.
Ovaj štrajk ne koristi ni državi, ni građanima, ni ljudima koji su u pritvoru, a najoštećenija je srpska advokatura, ocenio je Selaković i dodao da je ovakav vid protesta apsolutno neopravdan.
Na pitanje novinara kada će se ponovo razgovarati, Selaković je odgovorio "to ne zavisi od nas, što se nas tiče, možemo i danas".
Selaković je dodao da "za nas razgovori nisu prekinuti" i da će biti upućen poziv da se ponovo razgovara, a da je do rešenja moguće doći i samo "nekoliko minuta".
Ministar pravde je podsetio da su advokati, koji su 17. septembra obustavili rad na teritoriji cele Srbije, protestovali zbog modela javnog beležničkog sistema i da ta obustava traje i danas.

Nema komentara za ovu vest.

Pogledajte pravila za pisanje komentara

Komentari koji sadrže psovke, uvredljive, vulgarne, preteće, rasističke ili šovinističke poruke neće biti objavljeni.
Molimo čitaoce alo.rs da se prilikom pisanja komentara pridržavaju pravopisnih pravila.
Strogo je zabranjeno lažno predstavljanje, tj. ostavljanje lažnih podataka u poljima za slanje komentara.
Komentari koji su napisani velikim slovima neće biti odobreni.
Redakcija alo.rs ima pravo da ne odobri komentare koji pozivaju na rasnu i etničku mržnju i ne doprinose normalnoj komunikaciji između čitalaca ovog portala.
Mišljenja iznešena u komentarima su privatno mišljenje autora komentara i ne odražavaju stavove redakcije alo.rs.
Administratorima se možete obratiti ovde: online@alo.rs
alo.rs VIP