Poštovani, trenutno čitate vesti iz arhive.
Alo! ima novi sajt! Kliknite ovde i pogledajte najnovije vesti!
alo.rs Aktuelno

NEBOJŠA STEFANOVIĆ, MINISTAR UNUTRAŠNJIH POSLOVA, ZA ALO!

Možemo bolje uz novi zakon o policiji!

Autor: D. Ramadani | 17.04.2015 - 07:00:00h | Komentara: 1

Nebojša Stefanović, ministar unutrašnjih poslova Srbije, u intervjuu za „Alo!“ povodom godišnjice Vlade navodi da o rekonstrukciji ne razmišlja i najavljuje da je najvažnija stvar u narednom periodu donošenje Zakona o policiji, koji podrazumeva jači Sektor unutrašnje kontrole čiji će zadatak biti da se obračuna sa korupcijom i kriminalom u redovima MUPA-a.

Nebojša Stefanović

Nebojša Stefanović | Foto: Oliver Bunić

- O rekonstrukciji Vlade uopšte ne razmišljam, jer imam mnogo posla u ministarstvu koje vodim. To pitanje je isključivo u nadležnosti premijera i mislim da svaki ministar treba da razmišlja isključuvo o svom poslu. Ne treba da budemo preokupirani pitanjem rekonstrukcije.


- Koliko ste zadovoljni radom vašeg ministarstva?
- Ne mogu da kažem da nisam zadovoljan, ali daleko je od toga da ne može bolje. Očekujem mnogo više napora, jer ne smemo dozvoliti da teret nasleđa bude nešto što nas sprečava da budemo efikasniji. Ne treba da gledamo u prošlost, već sa mnogo više energije i znanja moramo da se posvetimo izazovima u budućnosti. Rezultati rada su jedino merilo uspešnosti.

- Šta je moglo biti bolje urađeno?
- Postoji mnogo toga što je moglo biti bolje urađeno. Trudićemo se da u narednom periodu više radimo na edukaciji pripadnika MUP-a, da bolje koristimo donacije, da pokušamo da obezbedimo bolje uslove rada policije i onda će i rezultati, nadam se, biti bolji.

- Kakvi su Vam planovi za naredni period?
- Najvažnija stvar u narednom periodu je donošenje novog zakona o policiji, koji je najvažniji za naše ministarstvo. Njegovo usvajanje koje se očekuje sredinom godine, omogućiće napredovanje u policiji, približavanje njenih pripadnika zajednici i jači Sektor unutrašnje kontrole, čiji će zadatak biti da se obračuna sa korupcijom i kriminalom u redovima MUP-a.

Sačuvali više od 100 života!


- Navedite tri konkretna rezultata na koja ste ponosni?
- U prethodnih 12 meseci zaplenili smo mnogo više narkotika nego što je to bio slučaj u ranijim godinama. Podigli smo svest u policiji da je borba protiv narko-dilera jedan od najvažnijih prioriteta MUP-a. Drugi konkretan rezultat je približavanje policije građanima i njeno vraćanje u zajednicu. Zahvaljujući rigoroznijoj saobraćajnoj kontroli, smanjili broj poginulih na putevima. Sačuvali smo, za samo godinu dana, više od 100 života.

Poslednji komentari
  • džedaj Vreme: 17.04.2015 09:19h

    a ko će vas da kontroliše? vas koji niste obični smrtnici!!

Pogledajte sve komentare

Pogledajte pravila za pisanje komentara

Komentari koji sadrže psovke, uvredljive, vulgarne, preteće, rasističke ili šovinističke poruke neće biti objavljeni.
Molimo čitaoce alo.rs da se prilikom pisanja komentara pridržavaju pravopisnih pravila.
Strogo je zabranjeno lažno predstavljanje, tj. ostavljanje lažnih podataka u poljima za slanje komentara.
Komentari koji su napisani velikim slovima neće biti odobreni.
Redakcija alo.rs ima pravo da ne odobri komentare koji pozivaju na rasnu i etničku mržnju i ne doprinose normalnoj komunikaciji između čitalaca ovog portala.
Mišljenja iznešena u komentarima su privatno mišljenje autora komentara i ne odražavaju stavove redakcije alo.rs.
Administratorima se možete obratiti ovde: online@alo.rs
alo.rs VIP