Poštovani, trenutno čitate vesti iz arhive.
Alo! ima novi sajt! Kliknite ovde i pogledajte najnovije vesti!
alo.rs Aktuelno

ŠIROKO

Mrka pored plate uzme
i milionče!

Autor: Ivana Kljajić | 25.01.2013 - 18:17:00h | Komentara: 8

Milutin Mrkonjić i Nikola Selaković jedini su ministri koji svoja članstva po službenoj dužnosti naplaćuju od države za koju rade.

Registar prijavljenih prihoda javnih funkcionera otkriva da ministar saobraćaja, osim mesečne plate od 105.000 dinara, godišnje inkasira još oko milion dinara za funkciju predsednika UO Direktorata civilnog vazduhoplovstva Srbije, a ministar pravde, uz ministarsku zaradu od 99.500 dinara, svakog meseca dobija i nešto više od 30.000 dinara za dva članstva - u Visokom savetu sudstva i Državnom veću tužilaca, što je na godišnjem nivou oko 360.000 dinara.

Milutin Mrkonjić

Ne volontira: Milutin Mrkonjić | Foto: Beta

I ostali članovi vlade imaju najmanje dva zaduženja izvan svojih ministarstava, ali volontiraju u svim savetima, komisijama, upravama i odborima u kojima sede, ako je suditi po imovinskim kartama koje prijavljuju Agenciji za borbu protiv korupcije.
Za razliku od najstarijeg ministra, Jovana Krkobabića, koji tereti budžet i za platu i za penziju (ukupno 173.000 dinara mesečno), ministarka sporta Alisa Marić odrekla se stotinak hiljada dinara državne plate i ostala na nacionalnoj penziji od 88.000 dinara.

Nikola Selaković

Naplaćuje dodatna zaduženja: Nikola Selaković | Foto: FoNet

Petković isplatio osam miliona duga

Ministar kulture i informisanja Bratislav Petković uspeo je da za šest meseci mandata vrati gotovo u potpunosti poreski dug koji je na dan stupanja na dužnost iznosio čak 8,5 miliona dinara, a napravio ga je kao vlasnik poslastičarske radnje “Petković” u Beogradu. Petković je, prema evidenciji NBS, dužan da državi vrati još 88.987 dinara, zbog čega je račun njegove poslastičarnice i dalje u blokadi. Pored ministarske plate od 98.695 dinara, Petković kao direktor Muzeja automobila prima i 23.000 dinara iz beogradske kase.

I Žarko Obradović, koji volonterski vodi resor obrazovanja, na platnom je spisku privatnog univerziteta „Megatrend“.
Iako u imovinskoj karti nije naveo profesorsku zaradu, spekuliše se da mu “Megatrend” daje mesečni ček na više od 250.000 dinara.
“Megatrendovu” platu ima i ministarka energetike Zorana Mihajlović, koja u imovinskoj karti otkriva jedino da u vladi nema primanja.
I Slavica Đukić Dejanović bez plate vodi Ministarstvo zdravlja, ali zato ima primanja na tri druga fronta - 92.700 dinara u KC Kragujevac, 76.326 na Medicinskom fakultetu u istom gradu, kao i 350.000 za naučno-istraživačku delatnost u KC Kragujevac.
Ni Mrkonjić niti Selaković nisu želeli juče da objasne zašto svoja druga državna zaduženja ne obavljaju volonterski.
Poslednji komentari
  • duda Vreme: 25.01.2013 18:28h

    Kada gospodja Slavica pored "silnih obaveza" stigne da napise neki naucno-istrazivacki rad i zato bude placena 350.000 dinara, sramno da sramnije ne moze biti, ova zemlja ogrezla u kriminalu nacisto...

  • Dejan Vreme: 25.01.2013 20:15h

    Pa bolje da gospodin Selaković uzme ono što mu zakonski pripada nego da uzima mito od raznoraznih tajkuna i mafijaša...

  • Lala Vreme: 25.01.2013 21:56h

    Ma jeste, sve po zakonu. Kao i Toma odomad uzeo stan od drzave a ti rajo lipsi do zelene trave. Svi oni po zakonu mogu da uzimaju pare, obican narod nema po zakonu mogucnost ni da radi...

  • lakolije Vreme: 26.01.2013 07:03h

    TREBA IM DATI JOŠ a sve po Zakonu, jer mnogo su doprineli za ovu državu. Izdvojićemo mi iz minimalca (bar koji radimo)za njih pošto njima više treba

  • Luka Simonski Vreme: 26.01.2013 13:13h

    Ne razumem nezaposlenu omladinu zašto ne digne glas protiv ovakvih koji gule državu, drže po nekoliko radnih mesta a omladina se potuca po ulicama. Treba počistiti sve državne poslove jer to je nacionalno blago koje pripada jednako svima. Ko ima i privatni posao morao bi da se opredeli. Uzdali smo se u naprednjake da će oni nešto da reše, ali su izgleda svi isti. Ovo mora da se reši buntom.i

Pogledajte sve komentare

Pogledajte pravila za pisanje komentara

Komentari koji sadrže psovke, uvredljive, vulgarne, preteće, rasističke ili šovinističke poruke neće biti objavljeni.
Molimo čitaoce alo.rs da se prilikom pisanja komentara pridržavaju pravopisnih pravila.
Strogo je zabranjeno lažno predstavljanje, tj. ostavljanje lažnih podataka u poljima za slanje komentara.
Komentari koji su napisani velikim slovima neće biti odobreni.
Redakcija alo.rs ima pravo da ne odobri komentare koji pozivaju na rasnu i etničku mržnju i ne doprinose normalnoj komunikaciji između čitalaca ovog portala.
Mišljenja iznešena u komentarima su privatno mišljenje autora komentara i ne odražavaju stavove redakcije alo.rs.
Administratorima se možete obratiti ovde: online@alo.rs
alo.rs VIP