Poštovani, trenutno čitate vesti iz arhive.
Alo! ima novi sajt! Kliknite ovde i pogledajte najnovije vesti!
alo.rs Aktuelno

REKONSTRUKCIJA VLADE

Mrka prvi leti!

Autor: M. Dakić | 06.03.2013 - 19:57:00h | Komentara: 21

Aleksandar Vučić, lider Srpske napredne stranke i vicepremijer Vlade Srbije, neće dozvoliti da se rekonstrukcija vlade koju je predložio završi samo na seči kadrova njegove partije! Kako “Alo!” saznaje, iako smatra da je vlada generalno umnogome bolje radila od prethodne, prvi čovek naprednjaka nije zadovoljan ni učinkom pojedinih ministara iz ostalih stranaka koalicije i zahtevaće da se detaljno protresu i njihovi rezultati, te da snose posledice u skladu sa tim. Prema našim saznanjima, za sada su najugroženije fotelje ministara Milana Bačevića i Bratislava Petkovića iz SNS-a, ali i Milutina Mrkonjića iz Socijalističke partije Srbije, koji je javnim „druženjem“ sa Anom Bekutom i pored toga što je oženjen naneo štetu ugledu vlade.

Milutin Mrkonjić

Milutin Mrkonjić | Foto: RAS

 Kome više nije mesto u vladi, Vučić će sa koalicionim liderima - Ivicom Dačićem, Mlađanom Dinkićem i Rasimom Ljajićem - najverovatnije razgovarati po povratku iz Londona, gde danas putuje na sastanak sa visokim državnim zvaničnicima. Ipak, nikakvi konkretni koraci neće biti preuzeti pre 20. aprila, kada bude izvesno hoće li Srbija dobiti datum za otpočinjanje pregovora sa EU.

- Vučić je jasno poručio da će prvo poći od sebe i svoje rezultate staviti na analizu svima, vrhu svoje stranke, ali i ostalim koalicionim partnerima i javnosti. Nakon toga moraće da se mere prolazna vremena svih drugih članova Nemanjine 11. Iako veruje da je ova vlada radila umnogome bolje od prethodne, Vučić je ostao pri stavu da je moglo i moralo bolje. Zato je i odlučan da neće braniti ni svoje, ali ni tuđe ministre! Ko nije postigao zadovoljavajući rezultat, za njega više neće biti mesta u vladi - kaže za naš list izvor iz vrha SNS-a. Ukoliko koalicioni partneri ne shvate ozbiljno rekonstrukciju vlade, Vučić je poručio da ne isključuje ni mogućnost održavanja vanrednih izbora.

Ne voli gotovane: Vučić

Aleksandar Vučić | Foto: Oliver Bunić

S druge strane, vrh SNS-a do 15. marta razgovaraće o učincima i rezultazima svojih kadrova. Prema našim saznanjima, do tada će se najverovatnije održati još jedna sednica Predsedništva naprednjaka, a lider bi trebalo da ima i pojedinačne konsultacije sa svojim ministrima.
- Naravno da će jedna od bitnijih tema biti i status Gorana Kneževića zbog afere sa mlekom, ali će se na rigornoznoj proveri naći svi listom - od predsednika opština, gradonačelnika, poslanika, direktora javnih preduzeća, pa i ministara. Mnogi od njih nisu daleko od smene. Izvesno je da niko nije zaštićen. Možda kod nekog drugog prolazi loš rezultat i nerad, ali kod nas se to ne prašta. Ko misli da zabušava, njemu nije mesto kod nas i to će se pokazati - kaže nas sagovornik iz redova naprednjaka.
Prema našim saznanjima, u nemilosti su Bratislav Petković zbog niza gafova, od kojih je poslednji ispad sa TV pretplatom, te Milan Bačević, koji je zbog svojih maštarija navukao podsmeh i na stranku. Zorani Mihajlović zameraju se problemi EPS-om, Goranu Kneževiću afera s mlekom, ali će njih dvoje najverovatnije preživeti rekonstrukciju. Milutin Mrkonjić zakazao je zimus sa stanjem na putevima, na njegovu aferu sa Anom Bekutom niko u vladi ne gleda blagonaklono, a njegovim rezultatima nezadovoljan je i partijski šef i premijer Ivica Dačić. 
Poslednji komentari
  • đorđe Vreme: 06.03.2013 21:57h

    Gospodin Milutin Mkronjić je najbolji kadar SPS.

  • Stefan Vreme: 06.03.2013 22:47h

    Izadji Vucicu na nove izbore,ako smes.Kao neka rekonstrukcija Vlade,je zamena za izbore.

  • Dragi Vreme: 07.03.2013 00:00h

    A zbog čega Gorana Kneževića neče Vučke da smeni? Ako je neko zreo za smenu, prvi na tom spisku je Goran Knežević!

  • Ljubomir x Vreme: 07.03.2013 05:25h

    "VUCICEVA CELE KULA".Turci su od srpskih lobanja sagradili "Cele Kulu".To je bila monstruozna zamisao Turaka,kako bi se Srbima uterao strah u kosti.Turci su unistavali hrabre i postene Srbe.Srbi su ipak preziveli Otomansku Imperiju i klanjali se uzidanim Srpskim lobanjama u zidine zloglasne Cele Kule.Posle nekoliko stoleca Srbi su prinudjeni da grade slicnu kulu od "Lopovskih Srpskih Lobanja",kako bi zastrasili kriminal kod Srba,koji preti da unisti naciju!.Vucic se ne koleba.Njemu ce biti potrebno mnostvo pokvarenih lobanja,kako bi kula bila "IPOZANTNA". Nazalost,takvih lobanja je puna Srbija.Ne, da je Mrkonjic okaljao samo srpsku vladu,On je okaljao srpski brak,srpsku naciju i njen moral.Posle tog nemorala Srbija nemoze da zivi.Te lobanje nemoralnih skotova se moraju uzidati u "NOVU SRPSKU CELE KULU", od koje ce se i psi gaditi da je zapisavaju!.

  • AleksandarVeliki Vreme: 07.03.2013 06:56h

    E HVALA TI BOŽE DA SAM TO DOŽIVEO i neka povede sve svoje ispisnike iz CIPa i Železnice sa sobom - propadosmo sa tim metuzalemima - njima još niko nije javio da je Tito umro... ovaj mrkonjić je naneo više štete Srbiji od onog bombardovanja 1999. godine !!!

Pogledajte sve komentare

Pogledajte pravila za pisanje komentara

Komentari koji sadrže psovke, uvredljive, vulgarne, preteće, rasističke ili šovinističke poruke neće biti objavljeni.
Molimo čitaoce alo.rs da se prilikom pisanja komentara pridržavaju pravopisnih pravila.
Strogo je zabranjeno lažno predstavljanje, tj. ostavljanje lažnih podataka u poljima za slanje komentara.
Komentari koji su napisani velikim slovima neće biti odobreni.
Redakcija alo.rs ima pravo da ne odobri komentare koji pozivaju na rasnu i etničku mržnju i ne doprinose normalnoj komunikaciji između čitalaca ovog portala.
Mišljenja iznešena u komentarima su privatno mišljenje autora komentara i ne odražavaju stavove redakcije alo.rs.
Administratorima se možete obratiti ovde: online@alo.rs
alo.rs VIP