Poštovani, trenutno čitate vesti iz arhive.
Alo! ima novi sajt! Kliknite ovde i pogledajte najnovije vesti!
alo.rs Aktuelno

NIKAD NIJE KASNO ZA DOBRU FUNKCIJU

Mrka šalje
sekretarku (65) u
Dunavsku komisiju!

Autor: M. Dakić - I. Kljajić | 09.05.2013 - 14:16:00h | Komentara: 4

Ministar saobraćaja Milutin Mrkonjić nameračio se da Milku Marković (65), svoju dugogodišnju saradnicu i osobu od poverenja koja je bukvalno pred penzijom, nagradi za višegodišnju odanost izuzetno plaćenom funkcijom u Budimpešti!

„Ma kakav 5. oktobar? Šta vam je uopšte to? Znam samo da posle ide 6. oktobar“, kaže Milutin Mrkonjić

Idi Milka, ne misli na ministarstvo: Mrkonjić | Foto: Mladen Šurjanac

Milka Marković će u Budimpešti na raspolaganju imati i službeni stan, automobil i platu oko 4.000 evra

 Kako “Alo!” saznaje, Milka, koja kod Mrke radi kao sekretar ministarstva, viđena je za poziciju srpskog predstavnika u sekretarijatu Dunavske komisije, jedne od najstarijih i najprestižnijih međunarodnih organizacija. Ona će na tu poziciju doći 1. jula na trogodišnji mandat, pošto našoj sadašnjoj predstavnici ističe ugovor.

I dok u Ministarstvu saobraćaja tvrde da gospođa Marković poseduje brojne reference, među kojima je i poznavanje francuskog jezika, naš izvor navodi da je siva eminencija Mrkinog resora sporna i zbog stručnosti i nedovoljnog poznavanja neophodnih stranih jezika.

Milutin Mrkonjić se nada da će „najzad završiti posao“ u vezi s povratkom porodice Milošević

Nikad nije kasno za dobar angažman: Milutin Mrkonjić | Foto: Mladen Šurjanac

 

Uzimala „duple koverte”!
O gospođi Marković, koja važi za sivu eminenciju svih Mrkinih poslova, “Alo!” je već pisao kada je otkrio da prima duple nadoknade za rad u ministarstvu. Tako se ispostavilo da je ona do kraja prošle godine pored plate od 132.000 dinara primala i “duple koverte” sa oko 130.000 za člastvo u tri komisije. Ona u tome nije videla ništa sporno.

- Mrkonjić se nameračio da upravo Milku pošalje i ni za koga drugog neće da čuje. To je veoma važna i dobro plaćena funkcija, a naš predstavnik uživa brojne beneficije gotovo kao ambasador - na raspolaganju ima službeni stan, automobil i naravno platu koja ide i do 4.000 evra! Jako je bitno da na to mesto dođe stručna osoba koja će našu zemlju predstavljati na najbolji mogući način... Neophodno je iskustvo u struci, kao i odlično poznavanje bar jednog od tri službena jezika: francuskog, nemačkog ili ruskog, što gospođa Marković, koja je zašla u sedmu deceniju života, ne poseduje - navodi naš izvor iz diplomatskih krugova. Procedura nalaže da predstavnika Srbije u Dunavskoj komisiji predlaže Ministarstvo saobraćaja, a Ministarstvo spoljnih poslova daje saglasnost.

Milutin Mrkonjić

Milutin Mrkonjić | Foto: Mladen Šurjanac

 

Budimpešta čeka novog šefa!
U Ambasadi Srbije u Budimpešti, gde je i sedište naših predstavnika u Dunavskoj komisiji, potvrdili su da čekaju novi kadar za tu međunarodnu organizaciju, ali i novog ambasadora.
- Nama, međutim, još niko nije pomenuo ko će doći na ovu funkciju. Znamo samo da 30. juna gospođi Ivani Kunc ističe mandat, a o njenom nasledniku odlučuje Beograd - poručili su za “Alo!”.

- Ministru Ivanu Mrkiću je već najavljeno da će na jednoj od narednih sednica vlade Markovićeva biti progurana za ovu funkciju u inostranstvu, pošto Ivani Kunc 30. juna ističe mandat. Malo je reći da je ministar bio šokiran ovakvim izborom - dodaje naš sagovornik.

U Mrkinom ministarstvu nisu demantovali naše informacije.

- Konsultacije o kandidovanju predstavnika Republike Srbije u Dunavsku komisiju su tek u početnoj fazi - poručili su iz službe za informisanje. Oni navode i da je Markovićeva učestvovala u brojnim projektima i izradi zakona vezanim za plovidbu, ali ne kriju da je najveći deo karijere posvetila bankarstvu i provela čak 27 godina u Beobanci. Poslednjih 10 je provela je u Vladi Srbije, i to čak u četiri ministarstva, a tvrde i da govori engleski i francuski, ne navodeći nivo poznavanja jezika.

Raspitivala se za šoping u Budimpešti?!

Milka će svoju novu fotelju u prestonici Mađarske moći da oseti već 12. maja, kada prema našim saznanjima putuje na novo stručno okupljanje Dunavske komisije na temu brodskog otpada. Ovo gospođi Marković nije prva poslovna tura po Budimpešti, a naši sagovornici tvrde da ta putovanja često koristi i za privatne šoping aranžmane.

Šoping centar

Milka će sa svojom platom moći dobro da šopinguje | Foto: AP

- Milka se već raspitivala ima li rasprodaja u Budimpešti i kakve su cene, pošto dolazi u ponedeljak - navodi primer naš izvor.
Poslednji komentari
  • nebojsa Vreme: 09.05.2013 15:22h

    Dokle više sa ovakvima i njihovim svitama?

  • nedjo Vreme: 10.05.2013 03:49h

    cika mrka bas ume...

  • Toma,Staro Selo Vreme: 10.05.2013 12:09h

    E moj narodni zlotvori,poludeste od para, dok necja deca nemaju hleba vi primate duple i desetostruke plate.Sve ovo treba hapsiti ili jos bolje biti na ulici kao stoku,to je jedini nacin da se opamete.I sada vlast gopvori o svom uspehu,hvale se poklonom kosova,korupcijopm, nepotizmom, kriminalom svake vrste.Dok vi pohlepni imnate po nekoliko plata ja u kuciu imam troje dece sa zavrsenim fakujltetom bez p;osla.

  • Toma,Staro Selo Vreme: 10.05.2013 12:18h

    Bolje bi bilo da posalje Anu Bekutu,kada je poseti da mu peva madjarski cardas.

Pogledajte sve komentare

Pogledajte pravila za pisanje komentara

Komentari koji sadrže psovke, uvredljive, vulgarne, preteće, rasističke ili šovinističke poruke neće biti objavljeni.
Molimo čitaoce alo.rs da se prilikom pisanja komentara pridržavaju pravopisnih pravila.
Strogo je zabranjeno lažno predstavljanje, tj. ostavljanje lažnih podataka u poljima za slanje komentara.
Komentari koji su napisani velikim slovima neće biti odobreni.
Redakcija alo.rs ima pravo da ne odobri komentare koji pozivaju na rasnu i etničku mržnju i ne doprinose normalnoj komunikaciji između čitalaca ovog portala.
Mišljenja iznešena u komentarima su privatno mišljenje autora komentara i ne odražavaju stavove redakcije alo.rs.
Administratorima se možete obratiti ovde: online@alo.rs
alo.rs VIP