Poštovani, trenutno čitate vesti iz arhive.
Alo! ima novi sajt! Kliknite ovde i pogledajte najnovije vesti!
alo.rs Aktuelno

OBEZBEĐEN JOJ ODLIČAN POSAO

Mrkina penzionerka ode u Budimpeštu!

Autor: M. Dakić - I. Kljajić | 12.06.2013 - 23:32:00h | Komentara: 13

Milka Marković (65), jedna od glavnih operativaca ministra Milutina Mrkonjića, upravo je penzionisana i friška umirovljenica već pakuje kofere za novu državnu funkciju u Budimpešti!

Uhlebio „desnu ruku“: Milutin Mrkonjić

Uhlebio „desnu ruku“: Milutin Mrkonjić | Foto: Vladislav Mitić

Kako “Alo!” saznaje, doskorašnja sekretarka Ministarstva saobraćaja 1. jula preuzeće trogodišnji mandat srpskog predstavnika u Dunavskoj komisiji, koja je maltene u rangu diplomatske misije. Ovim je potvrđeno pisanje našeg lista od 9. maja da Mrka svoju “desnu ruku” neće ostaviti u penziji, već da ju je počastio prestižnim i veoma dobro plaćenim poslom.


Prema rečima našeg izvora, njena kandidatura diskretno je prošla i Vladu Srbije, a na sednici 10. juna doneto je rešenje o njenom penzionisanju.
- Milka je pre desetak dana na sednici Vlade Srbije dobila zeleno svetlo da pređe na novo radno mesto u Budimpešti. Ministar Mrkonjić je mesecima unapred lobirao za njeno imenovanje i u početku je naišao na veliki otpor, posebno u Ministarstvu spoljnih poslova, koje treba da aminuje njegov predlog.

Potvrđeno pisanje Alo!

Potvrđeno pisanje Alo!

Tada se nije libio da partnere iz Nemanjine 11 podseti na koalicioni dogovor i ne baš biranim rečnikom rekao je da Milka mora da dobije Budmipeštu, jer mu je godinama unazad bila čovek od poverenja i sve važne dozvole išle su preko nje - kaže naš izvor upućen u dešavanja u resoru saobraćaja.

Kako saznajemo, Mrkina pomoćnica nedavno je boravila u Budimpešti, kada je sa sobom donela i Milkinu kandidaturu, ali ostali predstavnici u Dunavskoj komisiji tada nisu imali prilike da upoznaju novo srpsko pojačanje u ovoj prestižnoj misiji. Tako će Milka Marković na ovoj poziciji zameniti Ivanu Kunc, kojoj mandat ističe 30. juna. Ona će u Budimpešti moći da uživa, jer će na raspolaganju imati službeni stan, automobil i platu koja ide i do 4.000 evra.
Koliko je ova funkcija prestižna, svedoči i činjenica da su za njeno obavljanje propisani precizni kriterijumi, među kojima je i poznavanje bar jednog od tri zvanična jezika komisije - nemačkog, francuskog ili ruskog. U kabinetu ministra Mrkonjića za “Alo!” su tvrdili da Milka barata francuskim jezikom, ali nisu precizirali kog je stepena njeno znanje.

Mrka nam spustio slušalicu!


Povodom imenovanja friške penzionerke Milke Marković (65) u Dunavsku komisiju, pokušali smo da kontaktiramo i sa ministrom Milutinom Mrkonjićem. Na njegov broj telefona se u doba radnog vremena javio jedan poznati srpski biznismen, koji nam je preneo da je na ručku sa ministrom i njegovom prijateljicom Anom Bekutom i vidno raspoložen u šali poručio da će on da odgovara umesto njega. Na insistiranje smo ipak uspeli da dođemo do ministra, koji nam je nakon saslušanog pitanja - prekinuo vezu!

Poslednji komentari
  • miki Vreme: 13.06.2013 07:08h

    Ovde je samo čudno što nije poslao pevaljku Anu Bekutu. Rezultat bi naravno bio isti.

  • Nena Vreme: 13.06.2013 08:15h

    Da li ste sigurno da ona ima 65 god? Imala sam priliku da poslujem sa G-djom Markovic, izuzetna zena u svakom pogledu, sjajna pravnica i covek, takodje. Svako dobro joj zelim i puno uspeha na novoj funkciji!

  • bgd2013 Vreme: 13.06.2013 08:47h

    hoce neko da mi kaze kad ovi politicari i njihova bolumenta idu u penziju???

  • kalimero2 Vreme: 13.06.2013 08:52h

    Sve vise se dokazuje da ne zivimo u drzavi, koja vodi racuna o svom narodu, koja ne postuje donete zakone, i koja svakim danom uskracuje osnovna prava naroda da radi i zivi. Ovaj skandal majstor je trebao odavno najmanje u penziju, ili na jedno drugo mesto.

  • mico Vreme: 13.06.2013 09:33h

    tog ministra treba sto pre skloniti, i videcete koliko ce troskovi tog ministranstva biti manji.mladi obrazovani nemajun poslan a on penzionerke salje da zaradjuju, BRUKA sta ce biti sa ovom drzavom nesmem ni da pomislim.

Pogledajte sve komentare

Pogledajte pravila za pisanje komentara

Komentari koji sadrže psovke, uvredljive, vulgarne, preteće, rasističke ili šovinističke poruke neće biti objavljeni.
Molimo čitaoce alo.rs da se prilikom pisanja komentara pridržavaju pravopisnih pravila.
Strogo je zabranjeno lažno predstavljanje, tj. ostavljanje lažnih podataka u poljima za slanje komentara.
Komentari koji su napisani velikim slovima neće biti odobreni.
Redakcija alo.rs ima pravo da ne odobri komentare koji pozivaju na rasnu i etničku mržnju i ne doprinose normalnoj komunikaciji između čitalaca ovog portala.
Mišljenja iznešena u komentarima su privatno mišljenje autora komentara i ne odražavaju stavove redakcije alo.rs.
Administratorima se možete obratiti ovde: online@alo.rs
alo.rs VIP