Poštovani, trenutno čitate vesti iz arhive.
Alo! ima novi sajt! Kliknite ovde i pogledajte najnovije vesti!
alo.rs Aktuelno

NIŠTA SE PO ISLAMU NE MOŽE NAZIVATI

Muftija Jusufspahić: Džihadisti hoće da mi ogade Alaha

Autor: Kurir | 23.01.2015 - 11:30:00h | Komentara: 1

Pripadnici Islamske države za otkup dvojice japanskih taoca, pre tri dana, zatražili su od Vlade Japana 200 miliona dolara. Došli su iz svih krajeva sveta: Enleske, Namačke, Francuske... u Siriju i Irak, "sakupio se najveći šljam, da u ime Alaha u nama ogade Alaha, da nam svima ogade Boga, to je verzija antihrista", istakao je Jausufspahić.

„Islamski put kreće iz ove beogradske, srbijanske ulice“: Muftija Jusufspahić

Muftija Jusufspahić

"Onaj scenario, ona ubijanja, onog novinara i ovo sada što spremaju sa dvojicom Japanaca, njihova je želja da usputno uzmu još nešto para i da urade glavnu stvar, da meni u mom srcu ogade Alaha", rekao je Muftija srbijanski Muhamed Jusufspahić.

On je ocenio da je Islamska država "sotona zaodenuta u nešto smrdljivo, nešto mrsko". "Božja država je Selamska država, a ne Islamska država. Ništa se po islamu ne može nazvati, islam je put ka Bogu. Oni su tu za račun antihristovske, lažne država da preotmu ono što je nečije, da preotmu ono što je tuđe vlasništvo i prodaju ga jeftino", rekao je Jusufspahić.

Muftija Muhamed Jusufspahić

Muftija Muhamed Jusufspahić | Foto: printskrin Jutjub

 
Prema njegovim rečima, "ovo nema veze ni sa Muhamedom ni sa Isusom, ni sa Avramom, ovo ima veze sa ideologijom, to treba prepoznati. To je nered. Mi u svojim srcima moramo usrećiti gospoda Boga".

Kada je reč o islamskoj verskoj zajednici u Srbiji, "mi smo jednstveni kada je u pitanju Bog, a Boga zovem i zapomažem da nas drži u tome".
"Nadam se da ćemo biti zajedno i ići tragom Muhamedovim i svih božijih poslanika, da nećemo biti na različitim stranama", zaključio je Jusufspahić.
Poslednji komentari
  • Meho Vreme: 23.01.2015 13:32h

    "...da meni u mom srcu ogade Alaha" efendija, ove rijeci nebi trebalo da izgovori jedan vjerski zvanicnik. kakve veze ima Allah dz.s. sa ovim pobunjenicima, sam kazes da je to ideologija, kriminal, a ipak ih povezujes sa Bogom. Mislim, da niko, ama bas niko od tebe ne trazi da ovako zloupotrebljavas islam i Alaha dz.s. pa niko u svijetu ne izjavi ovako nesto, cak ni porodice nastradalih novinara u Parizu. svima je jasno da Islam zabranjuje sva djela koja cini ISIS, strogo zabranjuje i stoga trebalo b ida pazis na svoje izjave, uzmi za primjer gospodina proirineja, koji je javno na TV, objasnio i pojasnio sta je terorizam a sta Bog i vjera, ako neces da naucis od islamskih mislioca, uci bar od pravoslavnih svestenika, Vjeruj da postajes dosadan kao i tvoj kolega Zukorlic, oba ste skrenuli sa puta a nosite mantiju i ahmediju.

Pogledajte sve komentare

Pogledajte pravila za pisanje komentara

Komentari koji sadrže psovke, uvredljive, vulgarne, preteće, rasističke ili šovinističke poruke neće biti objavljeni.
Molimo čitaoce alo.rs da se prilikom pisanja komentara pridržavaju pravopisnih pravila.
Strogo je zabranjeno lažno predstavljanje, tj. ostavljanje lažnih podataka u poljima za slanje komentara.
Komentari koji su napisani velikim slovima neće biti odobreni.
Redakcija alo.rs ima pravo da ne odobri komentare koji pozivaju na rasnu i etničku mržnju i ne doprinose normalnoj komunikaciji između čitalaca ovog portala.
Mišljenja iznešena u komentarima su privatno mišljenje autora komentara i ne odražavaju stavove redakcije alo.rs.
Administratorima se možete obratiti ovde: online@alo.rs
alo.rs VIP