Poštovani, trenutno čitate vesti iz arhive.
Alo! ima novi sajt! Kliknite ovde i pogledajte najnovije vesti!
alo.rs Aktuelno

NAJSKUPLJI FUNKCIONER NAJSIROMAŠNIJE OPŠTINE

Musliu prima dve plate predsednika Srbije!

Autor: R. Irić | 01.04.2015 - 16:10:00h | Komentara: 1

Najbolje plaćeni lokalni funkcioner u Srbiji je Jonuz Musliu, aktuelni predsednik Skupštine opštine Bujanovac i predsednik Nacionalnog saveta Albanaca. Njegova mesečna primanja u toj krajnje nerazvijenoj opštini iznose više 250.000 dinara, odnosno više nego dve plate premijera Srbije Aleksandra Vučića.

Uvek imao podršku Albanije: Jonuz Musliu

Uvek imao podršku Albanije: Jonuz Musliu

Tako na funkciji predsednika Skupštine opštine Musliu prima 98.000, a na mestu predsednika Nacionalnog saveta Albanaca, još 110.000 dinara.


- Kada se ovim iznosu dodaju mesečna primanja za nekoliko skupštinskih i drugih tela, onda ta brojka sigurno prelazi 250.000 dinara - potvrdio nam je funkcioner lokalne samouprave u Bujanovcu koji je želeo da ostane anoniman. Isti izvor kaže da Musliu najmanje jedanput mesečno ide na „konsultacije“ u Tiranu i Prištinu, pa po tom osnovu redovno iz budžeta prima dnevnice za službena putovanja, čime se samo uvećava iznos od 250.000 dinara. O njegovim primanjima, međutim, ćute svi funkcioneri u lokalnoj samoupravi, a Musliu je Agenciji za borbu protiv korupcije poslednju prijavu o primanjima poslao februara 2011. godine.

Bivši komesar OVK o državnom trošku ide u Prištinu i Tiranu

Bivši komesar OVK o državnom trošku ide u Prištinu i Tiranu


Javnosti je poznato da je Jonuz Musliu najradikalniji politički lider na albanskoj političkoj sceni i najveći kritičar službenog Beograda sa juga Srbije. Ovaj nastavnik biologije iz vremena Josipa Broza bio je poznati politički disident, zbog čega je proveo osam godina u zatvoru.

U vreme incidenata na jugu Srbije bio je ideolog ekstremnih naoružanih Albanaca, a potom politički komesar takozvane Oslobodilačke vojske Preševa, Medveđe i Bujanovca (OVPMB).

U leto 2001. godine, posle demilitarizacije Kopnene zone bezbednosti i amnestije, Musliu se vraća u rodno selo Končulj, gde je 15. maja 2002. godine od bivših pripadnika OVPMB-a, formirao svoju partiju - Pokret za demokratski progres (PDP).
Poslednji komentari
  • nenad Vreme: 01.04.2015 20:42h

    pa kakva je to država republika srbija u kojoj je predsednik opštine vođa terorista čiji su teroristi ubijali srpske civile, policajce i vojnike. da li se može izglasati zakon koji teroristima izričito zabranjuje uključivanje u društveno - politički život i postavljanje na funkcije u državnim organima i ustanovama. da je on srbin iz niša i da nije platio kartu za prevoz u javnom saobraćaju dobio bi jedanaest dana zatvora u kp domu kao jedan građanin niškog novog sela. neshvatljivo.

Pogledajte sve komentare

Pogledajte pravila za pisanje komentara

Komentari koji sadrže psovke, uvredljive, vulgarne, preteće, rasističke ili šovinističke poruke neće biti objavljeni.
Molimo čitaoce alo.rs da se prilikom pisanja komentara pridržavaju pravopisnih pravila.
Strogo je zabranjeno lažno predstavljanje, tj. ostavljanje lažnih podataka u poljima za slanje komentara.
Komentari koji su napisani velikim slovima neće biti odobreni.
Redakcija alo.rs ima pravo da ne odobri komentare koji pozivaju na rasnu i etničku mržnju i ne doprinose normalnoj komunikaciji između čitalaca ovog portala.
Mišljenja iznešena u komentarima su privatno mišljenje autora komentara i ne odražavaju stavove redakcije alo.rs.
Administratorima se možete obratiti ovde: online@alo.rs
alo.rs VIP