Poštovani, trenutno čitate vesti iz arhive.
Alo! ima novi sajt! Kliknite ovde i pogledajte najnovije vesti!
alo.rs Aktuelno

STRAVIČNA ISPOVEST

Muž me silovao, policajac se smejao!

Autor: Ivana Dimitrijević | 14.02.2014 - 19:06:00h | Komentara: 2

Snežana Dimić iz Borče ispričala je u emisiji „Trenutak istine“ potresnu priču o tome kako su je maltretirali suprug i sin. Za TV „Ekstra“ rekla je i ono što nije stigla da kaže pred kamerama. Ovo je njena priča…

Šta je bio motiv za vaše učešće u „Trenutku istine“?
- Moj motiv je bio da kažem istinu i da pomognem ženama koje su žrtve nasilja. Bila sam u Sigurnoj kući kod Vesne Stanojević, ona je uspela da me sakrije, ali ne i da me zaštiti. U emisiji sam htela da idem do kraja, ali sam pala na pitanju za pola miliona. Kada su me pitali: „Da li će se vaš sin dozvati pameti?“, ja sam rekla da hoće, ali sam pogrešila. U dubuni duše sam želela da verujem u to, ali ipak nisam bila sigurna.

Muž je dva  puta pokušao  da me ubije,  a sin me  lažnom  prijavom  poslao u  zatvor

Muž je dva puta pokušao da me ubije, a sin me lažnom prijavom poslao u zatvor | Foto: Rajko Ristić

 Kada su počeli vaši problemi sa suprugom?

- Ja sam uvek tragala za pravom ljubavlju i porodičnom srećom. Na početku braka sam mislila da sam to i našla. Ali, posle 1992. godine, kada se moj suprug vratio sa ratišta, sve se promenilo. On je dva puta pokušao da me ubije, jednom vilama, a drugi put nožem.
Šta je bio motiv takvog njegovog ponašanja?
- Možda je uticalo ratište, ali pored toga je i slaba ličnost i ljubomorna osoba koja voli da malterira druge. Povrh svega je postao i alkoholičar, što je dodatno pogoršalo njegovo ponašanje. Ja sam otvorila starački dom jer sam zdravstveni radnik i uvek sam želela da pomažem ljudima. On nije mogao da podnese moj kontakt sa drugim ljudima, a ja sam u tom poslu imala podršku i saradnju i sa muškarcima i sa ženama. Stalno mi je pretio da će me ubiti ako ne zatvorim dom.
Sada sa njim vodite borbu i oko kuće?
- Da. To je moja kuća u Borči koju sam nasledila od svojih roditelja, gde je on došao da živi kada sam se udala za njega. Sada tamo ne smem da odem zato što ga se bojim. Naša deca sada žive tamo. Bivši suprug je stalno pijan i povremeno dolazi kući, a ja sam podstanar.

Nekad su bili srećni...

Nekad su bili srećni...

 Vas je i sin tukao?

- On je u vreme razvoda bio maloletan i pod uticajem oca, otac mu je davao i da pije. Kada je saznao za razvod, dok sam sedela na fotelji, sin je ušao u kuću gurnuo me je sa fotelje i rekao: „Kurvo! Samo se kurve razvode“. Ja sam pobesnela i udarila sam mu šamar. Izleteo je iz kuće, otišao u miliciju i prijavio me izmislivši neku priču. Zbog njega sam nekoliko meseci bila u zatvoru ni kriva ni dužna.
Mislite li da se on kaje zbog svega što je uradio?
- Da, on sada i pokušava da promeni odnos sa mnom, ali ne zna kako. Kada smo se jednom prilikom sreli i kada sam ga pitala zašto je to uradio, on je spustio glavu i rekao da je tada bio mlad i pod uticajem oca.
Jeste li se u vreme kada su vas maltretirali obratili nekome za pomoć?
- Jesam, ali su sve moje prijave bile uzaludne. Većina prijava koje sam podnela u MUP-u Borča nikada nisu otišle u Palatu pravde. Sve je to iz nekog razloga zataškano. Nekoliko puta su dolazili i odvodili supruga iz moje kuće, ali on se uvek vraćao. Jednom prilikom, kada je suprug došao pijan kući i silovao me, otišla sam u miliciju uplakana i pocepana da tražim pomoć. Policajac se cinično nasmejao i rekao mi: „Pa, gospođo, vi ste još u braku, zašto mu niste dali, to vam je dužnost.“ Posle toga sam shvatila da od njih ne mogu da očekujem pomoć. Više ne živim sa suprugom, nisam u zatvoru, ali sam i dalje duhovno zarobljena. Jedini koji me je zaštitio je inspektor Zoran iz Borče kada je bio na poslu. Tražila sam pomoć i od tadašnjeg predsednika Tadića, a sada i od Nikolića, ali niko nema sluha za to.
 
Šta je sa suprugom sada?
- On bio osuđen na društvenokorisni rad. Sada pije, luta i uništava mi život.
 
Možete li da kažete da ga mrzite?
- Prema njemu ne gajim nikakva osećanja. On za mene ne postoji. Neka mu bog sudi.

Državo, pomozi ženama

Mislite li da će vaša priča uticati na to da se nasilje nad ženama smanji?
- Nadam se da će nadležni organi izaći u susret ženama kao što sam ja. Da će Srbija povesti računa o nama, mi smo živa bića i dajemo život. Žene nisu niži stalež od muškaraca i ne treba da trpe maltretiranje.  
Poslednji komentari
  • Tuga :)) Vreme: 15.02.2014 00:31h

    Kod nas se jos uvek pokusaj ubistva rodjene zene, vodi kao porodicno nasilje , o cemu dalje da pricamo ???

  • Milan Vreme: 16.02.2014 04:01h

    More i sa tim gej fensi "zakonima" su preterali. Sad ce pa deca da prijavljuju roditelje, zene muzeve i muzevi zene. Bezi bre.

Pogledajte sve komentare

Pogledajte pravila za pisanje komentara

Komentari koji sadrže psovke, uvredljive, vulgarne, preteće, rasističke ili šovinističke poruke neće biti objavljeni.
Molimo čitaoce alo.rs da se prilikom pisanja komentara pridržavaju pravopisnih pravila.
Strogo je zabranjeno lažno predstavljanje, tj. ostavljanje lažnih podataka u poljima za slanje komentara.
Komentari koji su napisani velikim slovima neće biti odobreni.
Redakcija alo.rs ima pravo da ne odobri komentare koji pozivaju na rasnu i etničku mržnju i ne doprinose normalnoj komunikaciji između čitalaca ovog portala.
Mišljenja iznešena u komentarima su privatno mišljenje autora komentara i ne odražavaju stavove redakcije alo.rs.
Administratorima se možete obratiti ovde: online@alo.rs
alo.rs VIP