Poštovani, trenutno čitate vesti iz arhive.
Alo! ima novi sajt! Kliknite ovde i pogledajte najnovije vesti!
alo.rs Aktuelno

STRAVIČNO

Muž mi se obesio zbog odštete za ubistvo sina,
gladovaću do smrti zbog nepravde

Autor: M.G. | 06.02.2013 - 08:59:00h | Komentara: 2

Rumenka i Tomislav Vasović krajem januara počeli su protest zato što ni posle šest godina sud nije mogao da pronađe Dragana Krdžića, ubicu njihovog sina Dalibora, i da od njega naplati 1,5 miliona dinara odštete.

Rumenka Vasović

Nastavak borbe je najmanje što duguje suprugu, kaže Rumenka Vasović

- Dok me odavde ne odvedu u bolnicu ili dok ne umrem, neću prestati sa štrajkom glađu. Da li je potrebno da i ja sebi oduzmem život da bi neko konačno rešio problem - kaže Rumenka Vasović, koja je osam dana nakon samoubistva supruga Tomislava nastavila s protestom u čačanskom Osnovnom sudu jer godinama čeka na odštetu za ubistvo sina.

Vasovići žive u teškoj materijalnoj situaciji, sa drugim sinom, snahom i troje unuka, kao podstanari i bez zaposlenja. Tomislav je posle dva dana protesta digao ruku na sebe jer nije mogao da izdrži tugu, nepravdu i poniženja, kaže Rumenka. Ona dodaje da je nastavak borbe najmanje što duguje pokojnom suprugu.
- Moj Tomislav nije dočekao pravdu za kojom je tako žudeo. Misleći na njega i na pokojnog sina, boriću se do poslednjeg daha, dok budem mogla da izdržim. Porodica mi je uništena, sve mi se srušilo i ja više nemam šta da izgubim. Kod kuće ionako ništa ne jedem, a ništa u usta neću stavljati sve dok sam ovde. Ako mi se dogodi najgore, neka to bude na savest države i onih koji nisu mogli ili nisu hteli da nam pomognu u svoj ovoj nesreći - kroz suze priča Rumenka Vasović.
Ona kaže da su je posebno pogodile priče zvaničnika da taj sud nije napravio nikakav propust, već su istakli da je zapravo odgovorna porodica Vasović pošto „nije na vreme podnela zahtev za izvršenje, zbog čega je predmet mirovao punih šest godina“, prenosi Blic.

Rumneka i Tomislav Vasović štrajkuju glađu!

Rumneka i Tomislav Vasović, pre njegovog samoubistva | Foto: V. Nikitović

- Mora da postoji neka evidencija na prijavnici da smo u mandatu prethodnog predsednika suda barem stotinu puta dolazili u sud da se raspitamo zašto ne možemo da naplatimo novac koji nam se duguje. Tek kada smo krenuli sa štrajkom glađu, nova predsednica suda je obratila pažnju i stvar je pokrenuta s mrtve tačke. Nažalost, prekasno za mog Tomislava - kaže Rumenka.
Prekasno je, naglašava, bilo i to što su sudski izvršitelji otišli da potraže Daliborovog ubicu Dragana Krdžića dan nakon što je Tomislav izvršio samoubistvo. Krdžićevi roditelji su sudskim službenicima rekli da im se sin nije odavno javljao i da je negde na radu u Crnoj Gori.

- Niko nas iz suda o tome nije obavestio, a o svemu smo saznali iz medija. To je samo dodalo so na živu ranu - kaže Rumenka.

Čačani nude pomoć!
Jedino pozitivno što se porodici Vasović dogodilo u poslednjih nekoliko dana jeste to što im se javljaju brojni Čačani i raspituju o načinima na koje mogu da im pomognu.

Ljudi dobre volje otvorili su im račun u Poštanskoj štedionici, a svi koji žele da pomognu to mogu učiniti novčanim uplatama na 417231498-27.

Poslednji komentari
  • rrrrrrrrrrrr Vreme: 06.02.2013 14:45h

    sta reci a ne zaplakati. jadni ljudi,mada ja bih zno sta bi uradio-sve u upravi poslao tamo gdje cemo svi otici jednog dana

  • vuk Vreme: 06.02.2013 15:50h

    Nešto meni nije jasno,taj što je bio njihovog sina dali je odležao zatvor? I dali ovi štrajkuju što nisu naplati mrtvog sina. Morbidno je pitanje,ali ali.

Pogledajte sve komentare

Pogledajte pravila za pisanje komentara

Komentari koji sadrže psovke, uvredljive, vulgarne, preteće, rasističke ili šovinističke poruke neće biti objavljeni.
Molimo čitaoce alo.rs da se prilikom pisanja komentara pridržavaju pravopisnih pravila.
Strogo je zabranjeno lažno predstavljanje, tj. ostavljanje lažnih podataka u poljima za slanje komentara.
Komentari koji su napisani velikim slovima neće biti odobreni.
Redakcija alo.rs ima pravo da ne odobri komentare koji pozivaju na rasnu i etničku mržnju i ne doprinose normalnoj komunikaciji između čitalaca ovog portala.
Mišljenja iznešena u komentarima su privatno mišljenje autora komentara i ne odražavaju stavove redakcije alo.rs.
Administratorima se možete obratiti ovde: online@alo.rs
alo.rs VIP