Poštovani, trenutno čitate vesti iz arhive.
Alo! ima novi sajt! Kliknite ovde i pogledajte najnovije vesti!
alo.rs Aktuelno

ŠAPČANKA OPTUŽUJE BOLNICU:

Muža mi osakatili, pa onda i prevarili

Autor: S. B. | 18.12.2013 - 07:02:00h | Komentara: 3

Šapčanka Dragica Cvejić teško optužuje šabačku bolnicu, u kojoj i sama radi kao medicinska sestra, a zbog nesavesnog lečenja njenog pokojnog supruga Milana (51) i prevare.

Milan Cvejić

Milan Cvejić

Naime, nakon saobraćajne nesreće, njen suprug je, kako navodi Dragica, zbog nesavesnog lečenja u šabačkoj bolnici ostao invalid, odgovorni ortoped je osuđen, a bolnica je imala obavezu da isplati odštetu.

Milan Cvejić je na vansudskom poravnanju sa bolnicom dobio 3,5 miliona dinara i obećanje da će mu zaposliti ćerku. Bolnica je ćerku zaposlila, ali na šest meseci. Milan se u julu ove godine obesio, a njegova ćerka je ostala bez posla u bolnici dva meseca kasnije. Dragica je rešila da svoje i muke kroz koje prolaze svi članovi porodice Cvejić iznese u javnost.

- Mogu samo da kažem da je bolnica u Šapcu mog muža prvo osakatila, a onda i prevarila. Milan je imao saobraćajnu nesreću 2007. godine, smešten je bio na odeljenju hirurgije, gde je ležao sedam dana, ruku su mu imobilisali flasterima. Za sve to vreme, ortoped ga nije pregledao. Kad su ga otpustili iz bolnice, javili smo se u ortopedsku ambulantu, tamo su ga ugipsali jer je imao prelom ključne kosti i vrat ga je boleo - priča Dragica i dodaje da je Milanu nakon dva dana otkazala ruka, a potom i noga. Ortoped je, kako ona kaže, pregledao snimke i rekao da Milanu nije ništa. Magnetnu rezonancu su sami platili u Beogradu i posle obijanja pragova bolnica, stigli su do Ortopedske bolnice „Banjica“.

- Doktor koji je pogledao snimak ostao je šokiran jer je Milanu povređeni pršljen pritiskao kičmenu moždinu, a ništa nije urađeno tim povodom - kaže Dragica, koja je morala da uplati 30.000 dinara da bi Milan ostao na lečenju na Banjici jer nije mogla da dobije uput za Beograd. Nakon toga, tužila je bolnicu u Šapcu. U tužilaštvu su posle veštačenja procenili da ima osnova za tužbu.

- Stav veštaka je bio da su lekari morali odmah da Milanu imobilišu vrat, te da je zbog nesavesnog lečenja došlo do telesnog oštećenja od 60 odsto. Onda je on zapao i u te psihičke probleme - priseća se Dragica. Osnovni sud u Šapcu je prošle godine doneo presudu prema kojoj je ortoped kriv za nesavesno lečenje na uslovnu kaznu i godinu dana gubljenja licence. Potom je usledio dogovor sa bolnicom o isplati 3,5 miliona dinara na šest rata i da mu plaćaju mesečnu rentu do kraja života u iznosu od 9.000 dinara.

- Uz uslov da zaposle naše dete. Otvorili su konkurs i na šest meseci na odeljenju psihijatrije zaposlili ćerku, koja je psiholog, ali posle Milanove smrti njen ugovor nije produžen - ukazuje Dragica.

Bolnica u Šapcu  pristala da plati  3,5 miliona dinara  odštete

Bolnica u Šapcu pristala da plati 3,5 miliona dinara odštete

Direktorka: Pomoći porodici po zakonu

Sadašnja direktorka dr Ljiljana Stanimirović kaže da ta porodica ima pravo na sve ono što joj po zakonu pripada.
- Nasledila sam ovu priču od prethodnog rukovodstva. Ne mogu ništa da obećam, ali smatram da ta porodica ima pravo na sve što joj po zakonu pripada - kaže dr Ljiljana Stanimirović.

Poslednji komentari
  • Ana Vreme: 18.12.2013 08:47h

    Nema direktorka sta da smatra ako je sud doneo presudu!!! Ja sam iz Sapca i zbog nesavesnog lecenja sam prezivela tesku traumu, dobila terapiju koja je mogla da mi unisti organizam i samoinicijativno otisla u Beograd i placala sve analize i preglede, da bi ljudi ostali sokirani terapijom sabackih lekara. Usput, ni lekar opste prakse niti specijalista u Sapcu, odbili su da mi daju uput uz reci "Sta hoces, ti si bolesna pomiri se sa tim, terapiju si dobila i sta ce ti Beograd?". Bolnica u Sapcu je zlo, nestrucni i zli do ovakvih posledica...

  • nedjo Vreme: 19.12.2013 02:40h

    u provincijama je isti slucaj,a zbog ovakvog odnosa lekara prema pacijentma vredi i robijati

  • gogi Vreme: 19.12.2013 14:04h

    OZNA da se vrati kod nas ,da zavede red u zdravstvo

Pogledajte sve komentare

Pogledajte pravila za pisanje komentara

Komentari koji sadrže psovke, uvredljive, vulgarne, preteće, rasističke ili šovinističke poruke neće biti objavljeni.
Molimo čitaoce alo.rs da se prilikom pisanja komentara pridržavaju pravopisnih pravila.
Strogo je zabranjeno lažno predstavljanje, tj. ostavljanje lažnih podataka u poljima za slanje komentara.
Komentari koji su napisani velikim slovima neće biti odobreni.
Redakcija alo.rs ima pravo da ne odobri komentare koji pozivaju na rasnu i etničku mržnju i ne doprinose normalnoj komunikaciji između čitalaca ovog portala.
Mišljenja iznešena u komentarima su privatno mišljenje autora komentara i ne odražavaju stavove redakcije alo.rs.
Administratorima se možete obratiti ovde: online@alo.rs
alo.rs VIP