Poštovani, trenutno čitate vesti iz arhive.
Alo! ima novi sajt! Kliknite ovde i pogledajte najnovije vesti!
alo.rs Aktuelno

ZVEZDA BEOGRADSKOG IRSKOG FESTIVALA

Muzičarka Lisa Hanigan jedva čeka da zasvira pred našom publikom!

Autor: Alo! | 03.03.2015 - 15:12:00h | Komentara: 0

Beogradski irski festivala "БЕО-ГРАД, ЗЕЛЕНИ-ГРАД!", kojI će predstaviti deo bogate irske kulture, održaće se od 13. do 22. marta na više lokacija u Beogradu.

Lisa Hanigan

Liza Hanigan | Foto: Profimedia.rs

Posetioci ovogodišnjeg festivala mogu uživati u koncertu poznate pevačice i kompozitorke Lize Hanigan koju će na sceni podržati beogradski bend Stray Dogg.

Prisutnima na konferenciji obratila se telefonskim uključenjem i zvezda festivala Liza Hanigan, koja je rekla da je veoma iznenađena da ima toliko fanova u Srbiji iako nije nikada nastupala čak ni u zemljama regiona.

- Veoma sam srećna što ću nastupiti pred beogradskom publikom i što će mi tom prilikom podršku pružiti lokalni bend Stray Dogg. Jedva čekam da dođem u Beograd - izjavila je Liza.

Na kocertu, pevačica planira da promoviše svoja dva studijska albuma a biće prilika da se čuju i pesme sa novog albuma koji je uveliko u pripremi.

Takođe, planiran je veoma raznovrstan i kvalitetan filmski programu u novoj zgradi Kinoteke i bioskopu Fontana, kao i pozorišnim predstavama “Ples sa Bogovima”, Brajana Frila, u režiji Aleksandra Dunđerovića u BDP-u i “Snivanje kostiju: Balkanska sesija” po komadu nobelovca Vilijema Batlera Jejtsa, od čijeg se rođenja ove godine obeležava 150 godina, a premijerno se može pogledati 16. a potom i reprizno 18. marta u UK Parobrod.
Globalnom irskom obeležavanju Dana Svetog Patrika 17. marta, Beograđani će se pridružiti ilumunicaijom (osvetljavanjem zelenim svetlom) Mosta na Adi, u čemu nam je pomogla Turistička organizacija Beograda.

Press konferencija povodom festivala

Press konferencija povodom festivala

Direktor Festivala Jas Kaminski najavio je i „Putovanje u YU” (koracima Rebeke Vest), fotografski dokumentarac Deirdre Mulruni, inspirisan izložbom Dragane Jurišić, nagrađivanog fotografa i umetnice, koji će publika takođe imati prilku da vidi u Parobrodu.
Svetski dan poezije biće obeležen u Kulturnom centru Beograda 22. marta čitanjem V.B. Jejtsa.
Takođe, restorani Smokvica, Supermarket i Dijagonala 2.0. imaće poseban irski jelovnik tokom trajanja festivala.
Do 09. marta karte za nastup Lize Hanigan prodaju se u pretprodaji po ceni od 1000 dinara, nakon toga po 1200 dinara do dana koncerta, kada će cena biti 1500 dinara.
Manifestaciju su podržali Delegacija Evropske unije u Republici Srbiji, Ambasada Republike Irske kao i brojni partneri i mediji.

Nema komentara za ovu vest.

Pogledajte pravila za pisanje komentara

Komentari koji sadrže psovke, uvredljive, vulgarne, preteće, rasističke ili šovinističke poruke neće biti objavljeni.
Molimo čitaoce alo.rs da se prilikom pisanja komentara pridržavaju pravopisnih pravila.
Strogo je zabranjeno lažno predstavljanje, tj. ostavljanje lažnih podataka u poljima za slanje komentara.
Komentari koji su napisani velikim slovima neće biti odobreni.
Redakcija alo.rs ima pravo da ne odobri komentare koji pozivaju na rasnu i etničku mržnju i ne doprinose normalnoj komunikaciji između čitalaca ovog portala.
Mišljenja iznešena u komentarima su privatno mišljenje autora komentara i ne odražavaju stavove redakcije alo.rs.
Administratorima se možete obratiti ovde: online@alo.rs
alo.rs VIP