Poštovani, trenutno čitate vesti iz arhive.
Alo! ima novi sajt! Kliknite ovde i pogledajte najnovije vesti!
alo.rs Aktuelno

JAVNI SERVIS USKORO DOBIJA DIREKTORA?

Na čelo RTS bi: Crkvenjakov, Mirković, Orlić, Crnobrnja...

Autor: B92, Tanjug | 23.03.2015 - 16:43:00h | Komentara: 13

Od 26 kandidata koliko se prijavilo za mesto direktora RTS-a, nakon današnje sednice Upravnog odbora Javnog servisa, iz konkurencije je ispalo 12 kandidata koji nisu imali potpunu dokumentaciju, rekao je Tanjugu predsednik UO RTS-a Zoran Popović. Prvi čovek Zaječara i estradni menadžer Saša Mirković i bivši direktor RTS Aleksandar Crkvenjakov su među kandidatima za novog direktora Javnog servisa.

Naplaćuje  dugove: Saša  Mirković

Saša Mirković | Foto: Zoran Ilić

- Od 26 kandidata, 12 ima nepotpunu dokumentaciju. Njih pet je podnelo potpunu dokumentaciju, ali bi neke od dokaza morali da proverimo kako bi bili sigurni da potpuno odgovaraju uslovima konkursa, a devet kandidata je podnelo potpunu dokumentaciju - rekao je Popović Tanjugu.

Na konkurs za direktora RTS prijavilo se 26 kandidata, a Upravni odbor RTS na sednici je otvara sve prijave, saopštava imena kandidata i odlučuje o potpunosti prijava.

Među prihvaćenim prijavama su Aleksandar Crkvenjakov, Dragan Đukić (RTV Delta - Novi Sad), Sandra Keser, Emin Golubović, Vilibald Erić, Dragan Karadžić, Aleksandar Avramović, Dragan Bujošević i Aleksandar Milutinović.
 

Među onima kojima će proveravati dokaze o iskustvu na rukovodećim položajima su: Mladen Dražetin, reditelj Stanko Crnobrnja, Saša Mirković, predsednik Skupštine grada Zaječara, Branislav Guzina i Milan Nikolić.
 

Među odbačenim prijavama su - Aleksandar Kržavac, Filip Mladenović, Svetislav Nedeljković, Predrag Maksimović, Slobodan Orlić, Miloš Tanasković, Mioljub Krsmanović, novinar Miodrag Popov, Igor Mihaić, Mihajlo Rabrenović, Dejan Stanković i Zoran Kusovac.

Upravni odbor ima rok od 45 dana da donese odluku o imenovanju direktora RTS-a. U narednom periodu će svi koji ispunjavaju uslove konkursa biti pozvani na razgovor, nakon čega će članovi UO glasati. Moguća su tri kruga glasanja, a ukoliko ne bude izabran direktor posle trećeg kruga glasanja, biti raspisan novi konkurs. Upravni odbor će u narednom periodu proveravati i da li su kandidati nosioci javnih funkcija ili funkcija u političkim partijama, što je nespojivo sa uslovima konkursa.

Niko od kandidata se juče nije pojavio u sali RTS-a u Takovskoj ulici, gde su otvarane zapečaćene koverte sa prijavama.

Neki od njih ipak su dali izjavu za "Danas". Tako Aleksandar Crkvenjakov, nekadašnji direktor RTS-a, nije bio naročito optimističan:

- Ne očekujem ništa, jer ne poznajem članove Upravnog odbora. Kandidovao sam se jer je raspisan konkurs. Imam velikog iskustva u televizijskom radu i vođenju televizije, tako da to može da mi bude prednost nad ostalim kandidatima.

Saša Mirković, predsednik Skupštine Zaječara takođe je bio neodređen:

- Ne bih se izjašnjavao o svojim prednostima u odnosu na kandidate, jer u ovom trenutku ne znam ko se sve prijavio na konkurs, a mislim da to nije ni pošteno. Imam samo reči hvale i za Aleksandra Crkvenjakova i za Dragana Bujoševića, koji poznaju televiziju, produkciju i menadžment. Osim iskustva, u prilog mom eventualnom izboru ide plan i program rada RTS-a u narednih pet godina, koji sam napisao. RTS treba da se razvija komercijalno i da što manje opterećuje i gledaoce i budžet Srbije. Javni servis nije na pravom mestu u odnosu na potencijale koje poseduje.

Ni Dragan Bujošević nije želeo da se bavi prognozama:

- Ne bih ništa govorio unapred. Nema potrebe za tim. Pričaćemo o tom potom.

Na čelu RTS trenutno je vršilac dužnosti direktora Nikola Mirkov, koji je stupio na dužnost nakon iznenadne smrti dotadašnjeg direktora Aleksandra Tijanića krajem oktobra 2013. godine.

Tagovi:

Poslednji komentari
  • Mira Vreme: 23.03.2015 17:14h

    Verujem da bi Sasa Mirkovic podigao RTS na noge. On je covek pun ideja i sposoban je da se uhvati u kostac sa bilo cime.

  • Marinko.T. Vreme: 23.03.2015 17:15h

    Buduci direktor RTS-a treba da bude profesionalan i jako kvalitetan covek . Takve sposobnosti ima gospodin Mirkovic jer je to vec pokazao vise puta. Iskreno ja mu zelim uspeh na tome putu jer tako bi se zaista uveo red i doveo pravi menadzerski tim.

  • Joka 019 Vreme: 23.03.2015 17:15h

    Navijamo svi za Mirkovica, pokazao je vise puta da je sposoban za ovakvo mesto. Ne sumnjam u njegov trud i talenat.

  • Bobana Vreme: 23.03.2015 17:15h

    Na upravnom odboru je da donese konacnu odluku. Verujem da ce izabrati osobu od poverenja koja je sposobna i ima moc da vodi ovakvu vrstu posla jer ipak je to jaka nacionalna medijska kuca.

  • Danilo NG Vreme: 23.03.2015 17:16h

    Mislim da Mirkovic ima najvise sansi za to mesto. On je i vise nego kvalifikovan za vodjenje RTS-a.

Pogledajte sve komentare

Pogledajte pravila za pisanje komentara

Komentari koji sadrže psovke, uvredljive, vulgarne, preteće, rasističke ili šovinističke poruke neće biti objavljeni.
Molimo čitaoce alo.rs da se prilikom pisanja komentara pridržavaju pravopisnih pravila.
Strogo je zabranjeno lažno predstavljanje, tj. ostavljanje lažnih podataka u poljima za slanje komentara.
Komentari koji su napisani velikim slovima neće biti odobreni.
Redakcija alo.rs ima pravo da ne odobri komentare koji pozivaju na rasnu i etničku mržnju i ne doprinose normalnoj komunikaciji između čitalaca ovog portala.
Mišljenja iznešena u komentarima su privatno mišljenje autora komentara i ne odražavaju stavove redakcije alo.rs.
Administratorima se možete obratiti ovde: online@alo.rs
alo.rs VIP