Poštovani, trenutno čitate vesti iz arhive.
Alo! ima novi sajt! Kliknite ovde i pogledajte najnovije vesti!
alo.rs Aktuelno

SKANDAL U GRAČANICI KOD TREBINJA

Na dočeku Nikolića
ni Grigorije, ni sveštenici!

Autor: Tanjug | 22.06.2013 - 14:56:00h | Komentara: 7

Predsednika Srbije Tomislava Nikolića u manastiru Gračanica kod Trebnja nije danas dočekalo nijedno svešteno lice. U manastiru nije bilo ni ljudi koji obavljaju pomoćne poslove, niti osobe koja prodaje sveće. Vrata manastira su bila otvorena i predsednik je ušao u manastir, pomolio se i upalio sveću.

Tomislav Nikolić

Tomislav Nikolić

Protokol predsednika Srbije pre sedam dana obavestio je Srpsku pravoslavnu crkvu da će predsedik Nikolić prilikom boravka u Trebinju posetiti manastir Gračanicu.

Prema kaonima SPC, ličnost ranga predsednika država trebalo bi da dočeka najstarije lice u crkvenoj hijerahiji odnosno, vladika eparhije na čijoj se teritoriji manastir nalazi.

U manastiru Gračanica Nikolića ne samo da nije dočekao episkop zahumsko-herecgovački, vladika Grigorije, već je u vreme koje je ranije najavljeno za posetu predsednika Srbije zakazano venčanje.

Predsednik i njegova delegacija došli su sat i po kasnije ali ih nije dočekalo nijedno svešteno lice.

Ovaj skandal je tim veći što je na trgu u Trebinju Nikolića dočekalo i pozdravilo oko 10.000 ljudi.

Podsećamo da su se predsednik Srbije i vladika zahumsko-hercegovački i primorski Grigorije više puta sukobljavali oko datih izjava u medijima.

Irinej: Da je Nikolićeva poseta najavljena sigurno bi ga neko sačekao!
Patrijarh srpski Irinej kaže da nije znao da je predsednik Srbije Tomislav Nikolić danas boravio u manastiru Gračanica kod Trebinja, u Republici Srpskoj, i da ne zna šta se, kako je rekao, desilo pa ga niko od sveštentva tamo nije dočekao.

- Prvi put čujem od vas je predsednik Nikolić tebalo da poseti Gračanicu, ali ako je njegova poseta ranije najavljena, sigurno bi neko od sveštenstva, pa i vladika to moralli da znaju – rekao je patrijarh Irinej Tanjugu.

Kako je ranije danas javio Tanjugov dopisnik sa lica mesta, predsednika Nikolića u manastiru Gračanica nije dočekalo nijedno svešteno lice, iako je njegova poseta bila ranije najavljena.

U manastiru, naime, nije bilo bukvalno nikoga, vrata su bila otvorena, predsednik je ušao, pomolio se i upalio sveću.

Poslednji komentari
  • rajko Vreme: 22.06.2013 15:17h

    srbi nisu bosanci a to toma ne razlikuje

  • slobodan Vreme: 22.06.2013 16:00h

    ovo je r.srpska,na ovom kraju srpski narod sde nikad nikom nije klanjao,pa ni nikolicu,pogotovu poslije uvrede na racun srba iz r.srpske ,nije to samo zbog grigorija,varate se.pozdrav iz r.srpske!!!!

  • Branko Vreme: 22.06.2013 17:45h

    Po kanonima u Crkvi se docekuju ( sa doksologijom ) samo KRUNISANE GLAVE. Svi ostali su obicni vernici. Toliko da se zna.

  • aca Vreme: 22.06.2013 17:55h

    To je odgovor naroda zbog predaje Kosova .

  • Lune Vreme: 23.06.2013 01:14h

    Protokol, sekularne drzave, ne propisuje, ispoljavanje privatnog duhovnog stanja budzovana...to je njihova privatna stvar, a vrata crkve su bila otvorena, sveca je zapaljena "za srecan put'//hm,hmm Proizvodnja najpopularnijeg vozila bivše Jugoslavije, "zastave 750", počela je 18. oktobra 1955. godine, a okončana je tačno 30 godina kasnije. Za tri decenije, koliko je trajala proizvodnja, sa montažnih linija kragujevačke Zastave sišlo je 923.487 "fića", a mnogi od njih i danas krstare drumovima na prostoru bivše Jugoslavije.

Pogledajte sve komentare

Pogledajte pravila za pisanje komentara

Komentari koji sadrže psovke, uvredljive, vulgarne, preteće, rasističke ili šovinističke poruke neće biti objavljeni.
Molimo čitaoce alo.rs da se prilikom pisanja komentara pridržavaju pravopisnih pravila.
Strogo je zabranjeno lažno predstavljanje, tj. ostavljanje lažnih podataka u poljima za slanje komentara.
Komentari koji su napisani velikim slovima neće biti odobreni.
Redakcija alo.rs ima pravo da ne odobri komentare koji pozivaju na rasnu i etničku mržnju i ne doprinose normalnoj komunikaciji između čitalaca ovog portala.
Mišljenja iznešena u komentarima su privatno mišljenje autora komentara i ne odražavaju stavove redakcije alo.rs.
Administratorima se možete obratiti ovde: online@alo.rs
alo.rs VIP