Poštovani, trenutno čitate vesti iz arhive.
Alo! ima novi sajt! Kliknite ovde i pogledajte najnovije vesti!
alo.rs Aktuelno

ANONIMNI „TRAČARA“ PROFILI NAPRAVILI HAOS MEĐU TINEJDŽERIMA

Na ivici samoubistva zbog laži na „fejsu”!

Autor: S. Milenković | 01.03.2013 - 23:06:00h | Komentara: 4

„Mariana (95) iz Hemijske spavala je sa Nemanjom (96) iz Ekonomske, a pri tom čak spavala i sa najboljim drugarom svog bivšeg dečka”, “Kaću B. u petak su pretukle Milica Kendi i Anđela S. zato sto je pričala svašta za njih.

„Tračare“ sada već imaju i osnovne škole

„Tračare“ sada već imaju i osnovne škole | Foto: Shutterstock

Dolazila je Hitna, čak je bila u bolnici četiri dana”, “Ko su po vašem mišljenju najveće ku*ve u Kruševcu? Šaljite poruke u inboks!”, „JS iz Ekonomske danas posle četvrtog časa ušla u crni BMW! Vozio je dečko stariji od nje minimum 10 godina. U kolima je bila i njena devojka MG ih Hemijske škole!”...


Neke od poruka

- Mariana (95) iz Hemijske spavala je sa Nemanjom (96) iz Ekonomske
- JS iz Ekonomske danas posle četvrtog časa ušla u crni BMW! Vozio je dečko stariji od nje minimum 10 godina
- Ko su po vašem mišljenju najveće ku*ve u Kruševcu?

Ovakve i stotine još lascivnijih poruka preplavile su u poslednjih nekoliko dana dvadesetak “fejsbuk” profila čiji su autori anonimni kruševački tinejdžeri. Koliko opasni mogu da budu, objašnjava Slobodan R., čija je ćerka žrtva takvih tračeva.

- Moja ćerka je žrtva jedne takve “tračare”. Potpuno je traumirana, a čak je bila spremna da se i potuče sa nekim devojkama za koje sumnja da su možda autorke gadosti. Išao sam u policiju da prijavim slučaj, ali su mi rekli da nemaju nikakve nadležnosti u ovakvim situacijama - priča Slobodan R., koji je poslao prijavu zaštitniku građana i Specijalnom tužilaštvu za visokotehnološki kriminal.

Prvi “fejsbuk” profili raznih “tračara” pojavili su se u Kruševcu krajem prošle godine, ali je do ekspanzije došlo tek u poslednjih desetak dana. Neki od najposećenijih, kao što je bio “tračara now”, zatvoreni su, ali su se pojavili novi. Svoje “tračare” sada već imaju i osnovne škole.

Neke od žrtava tračeva morale su da potraže pomoć psihologa.
- Nedavno mi se obratila devojka koja je doživela traumu zbog izjava na “fejsu”, što je kod nje izazvalo depresivnost, loše raspoloženje i povlačenje u sebe. Zbog iznošenja neistina o njima, mladi ljudi imaju osećaj stida, straha, neperspektivnosti i manje vrednosti, a sve to može dovesti do težih psihičkih poremećaja - kaže Milica Miletić, psiholog u Službi za zdravstvenu zaštitu dece i omladine.
Poslednji komentari
  • jasna Vreme: 02.03.2013 09:17h

    Gde su strucnjanci za cyber kriminal? Drzava ima jedno takvo telo, a i laicima je poznato da se lako moze doci do racunara sa kog se poruke pisu. Kada se bude procesuiralo nekoliko osoba koje ovo rade, svi ostali ce stati.

  • goran Holland Vreme: 02.03.2013 11:39h

    Postoji kod neke dece nekontrolisana pojava da drugom pakoste...ali sa druge strane ti roditelji treba da se uvere sami da to sto pise nije istina.Pratite kretanje i ponasanje vase dece,jer po nekad posle svega necije dete zbog roditeljskog poverenja i recenice:''To moje dete nikad nebi uradilo'''isto to dete zavrsi kao naslov u crnoj hronici.

  • mama Vreme: 02.03.2013 17:12h

    ma,prvo svi roditelji treba da obrate paznju na svoju decu. uzeti im mobilne telefone,jer nema potrebe da klinci imaju to do zavrsetka srednje. gde je otislo ono lepo vreme sa nagradjivanjem deteta nakon zavrsetka skole??? sada roditelji deci za male i velike mature poklanjaju ugradjivanje silikona-sramota! ukinuti mobilne,stikle od 12cm (koje su inace zastitni znak glumica iz filmova za odrasle),urazumite se da deca ne mogu da se oblace kao devojke od 20 i vise godina i ne dozvolite da kupuju takve stvari,ne dozvolite skitanja po nocnim klubovima i da vam se kuci vracaju pijane oskudno obucene. one jednostavno nema sta da traze tamo i utuvite dragi roditelji to u glavu!!!

  • mama Vreme: 02.03.2013 17:13h

    najveci ste krivci! iz krusevca sam,mlada mama,ali starija od te dece i znam da su nocni klubovi puni decurlije-to svi u krusevcu znamo. ta decurlija ima roditelje,a to ste vi! da ne izlaze de devojcice,ne bi ni decaci jer nece imati koju da "muvaju" posto ih starije ne bi ni pogledale. zato povucite svoju decu dok ne bude kasno! ako trebaju deca koja su u pubertetu da dignu ruku na sebe zbog necega sto su uradili ili neko misli da jesu,posto takav utisak ostavljaju kada se vucu svuda redom-onda se zapitajte gde vam ljubav prema sopstvenoj deci. kada ga ne bude bilo,kasno je da mislite sta ste mogli da uradite!imate primere iz sveta kada dete izvrsi samoubistvo zbog psiholoskog maltretiranja vrsnjaka-bilo da je to istina ili ne. vi mozete da sprecite dobrih 80% sve lose sto vase dete okruzuje. batalite serije i skitanja,preuzmite se rediteljstva!!! alo,bre??!!!

Pogledajte sve komentare

Pogledajte pravila za pisanje komentara

Komentari koji sadrže psovke, uvredljive, vulgarne, preteće, rasističke ili šovinističke poruke neće biti objavljeni.
Molimo čitaoce alo.rs da se prilikom pisanja komentara pridržavaju pravopisnih pravila.
Strogo je zabranjeno lažno predstavljanje, tj. ostavljanje lažnih podataka u poljima za slanje komentara.
Komentari koji su napisani velikim slovima neće biti odobreni.
Redakcija alo.rs ima pravo da ne odobri komentare koji pozivaju na rasnu i etničku mržnju i ne doprinose normalnoj komunikaciji između čitalaca ovog portala.
Mišljenja iznešena u komentarima su privatno mišljenje autora komentara i ne odražavaju stavove redakcije alo.rs.
Administratorima se možete obratiti ovde: online@alo.rs
alo.rs VIP