Poštovani, trenutno čitate vesti iz arhive.
Alo! ima novi sajt! Kliknite ovde i pogledajte najnovije vesti!
alo.rs Aktuelno

RAŠČIŠĆAVANJE

Na Pešteru 21 mašina u borbi sa smetovima

Autor: Tanjug | 11.02.2015 - 12:59:00h | Komentara: 0

Na području Sjenice danas je nastavljeno raščišćnjavanje puteva od snežnih nanosa što tokom noći nije dovelo do rezulatata zbog jakog vetra koji je stvarao smetove veće od metar i po.

Očekuje se još padavina u Hrvatskoj

Pešterska visoravan | Foto: Profimedia.rs

 
Zbog snega koji je zavejao peštersku visoravan i jakog vetra koji stvara smetove od juče ujutru je na području Sjenice uvedena vanredna situacija a tokom noći do desetak građana iz zavejanih sela dostavljeni su lekovi.
"Raščišćavanje snega je počelo danas jer sinoć zbog jakog vetra to je bilo izuzetno teško raditi... trenutno je na terenu 21 mašina", rekao je Tanjugu Denis Selmanović iz opštinske informativne službe.

Kengur na snegu | Foto: Facebook

Selmanović je naveo i da se trenutno čisti put prema selu Vasi dodavši da je najgora situacija još uvek u Dugoj poljani i kod sela Bare. Prema njegovim rečima, nastava u školama se odvija uobičajno osim što do dve seoske škole "otprilike polovina ucenika zbog snega nije došla na nastavu" dok je u jednoj gradskoj ustanovi nastava skraćena.

"Građani sa seoskih područja se neprestalno javljaju na telefon koji je otvoren u opštini i izlazi im se u susret onoliko koliko se može a tokom protekle noći bilo je desetak intervencija uglavnom kod bolesnih ljudi kojima su dostavljani lekovi", rekao je on.

Selmanović je rekao i da bi opštini Sjenica, u ovom trenutku najviše značila novčana pomoć nadležnih sa republičkog nivoa kako bi kupilo još goriva za mašine ili pomoć u teškoj mehanizaciji. Zbog snega i jakog vetra putevi, posebno do udaljenih sela na području Sjenice, od juče su bili praktično neprepoznatljivi dok je veliki broj sela odsečen od opštine.


U opštini je instaliran posebna broj telefona na koji građani iz zavejanih sela mogu da se jave i prijave bilo koji problem kako bi opštinske vlasti mogle da reaguju.

Nema komentara za ovu vest.

Pogledajte pravila za pisanje komentara

Komentari koji sadrže psovke, uvredljive, vulgarne, preteće, rasističke ili šovinističke poruke neće biti objavljeni.
Molimo čitaoce alo.rs da se prilikom pisanja komentara pridržavaju pravopisnih pravila.
Strogo je zabranjeno lažno predstavljanje, tj. ostavljanje lažnih podataka u poljima za slanje komentara.
Komentari koji su napisani velikim slovima neće biti odobreni.
Redakcija alo.rs ima pravo da ne odobri komentare koji pozivaju na rasnu i etničku mržnju i ne doprinose normalnoj komunikaciji između čitalaca ovog portala.
Mišljenja iznešena u komentarima su privatno mišljenje autora komentara i ne odražavaju stavove redakcije alo.rs.
Administratorima se možete obratiti ovde: online@alo.rs
alo.rs VIP