Poštovani, trenutno čitate vesti iz arhive.
Alo! ima novi sajt! Kliknite ovde i pogledajte najnovije vesti!
alo.rs Aktuelno

PAO DOGOVOR PREMIJERA I MINISTRA PRIVREDE

Na prodaju ide 600 državnih firmi!

Autor: Blic | 25.07.2014 - 11:18:00h | Komentara: 1

U Vladi se, kako je potvrđeno, ne pripema prodaja firmi koju većina ekonomista naziva "porodičnom srebrninom države", poput Telekoma i EPS-a

Vlada Srbije

Vlada Srbije | Foto: Dušan Milenković

Vlada Srbije će najkasnije u septembru pripremiti tender za oko 600 kompanija u većinskom državnom vlasništvu, piše Blic.
Premijer Aleksandar Vučić i ministar privrede Dušan Vujović dogovorili su se da zakoni o privatizaciji i stečaju naredne nedelje budu upućeni u parlament, posle čega može da se priprema javni poziv za prodaju oko 600 kompanija koje se na raznim nivoima nalaze u procesu restrukturiranja, odnosno još su u većinskom državnom vlasništvu.
- Pre raspisivanja ovog javnog poziva, vlada će maksimalno promovisati nove mogućnosti koje donose Zakoni o privatizaciji i stečaju. Kako će uskoro prodaja državnog vlasništva ići mnogo fleksibilnije… očekujemo da će biti interesenata za brojne kompanije koje danas nemaju nikakvu mogućnost da nađu investitore – kaže neimenovani izvor Blica iz vlade.
- U ovom procesu jasno će se iskristalisati koje firme nemaju nikavu perspektivu i za njih ćemo morati da uđemo u proces likvidacije. Naravno, radnici koji rade u tim kompanijama, mogu da računaju na adekvatan socijalni program – navodi isti izvor.
U Vladi se, kako je potvrđeno, ne pripema prodaja firmi koju većina ekonomista naziva “porodičnom srebrninom države”, poput Telekoma i EPS-a.
- O tome za sada postoje samo neformalni kontakti. Kada dođe vreme, krenuće se u konkretan posao. Proces će biti transparentan i podrazumevaće raspisivanje javnih poziva. Tome će prethoditi izbor privatizacionog savetnika – kaže taj izvor iz Vlade Srbije.
Poslednji komentari
  • silver Vreme: 25.07.2014 13:35h

    A kad ne uspe privatizacija tih 600 (a nece uspeti) onda ce se ipak ici na srebrninu

Pogledajte sve komentare

Pogledajte pravila za pisanje komentara

Komentari koji sadrže psovke, uvredljive, vulgarne, preteće, rasističke ili šovinističke poruke neće biti objavljeni.
Molimo čitaoce alo.rs da se prilikom pisanja komentara pridržavaju pravopisnih pravila.
Strogo je zabranjeno lažno predstavljanje, tj. ostavljanje lažnih podataka u poljima za slanje komentara.
Komentari koji su napisani velikim slovima neće biti odobreni.
Redakcija alo.rs ima pravo da ne odobri komentare koji pozivaju na rasnu i etničku mržnju i ne doprinose normalnoj komunikaciji između čitalaca ovog portala.
Mišljenja iznešena u komentarima su privatno mišljenje autora komentara i ne odražavaju stavove redakcije alo.rs.
Administratorima se možete obratiti ovde: online@alo.rs
alo.rs VIP