Poštovani, trenutno čitate vesti iz arhive.
Alo! ima novi sajt! Kliknite ovde i pogledajte najnovije vesti!
alo.rs Aktuelno

KOLIKO JE GRAĐANE SRBIJE KOŠTALO OBELEŽAVANJE JUBILEJA HRIŠĆANSTVA

Na proslavu edikta
vlast spiskala 3,7 miliona €!

Autor: Sanja Đorđević | 04.06.2013 - 15:24:00h | Komentara: 16

Vlada Srbije je od početka godine za obeležavanje jubileja Milanskog edikta iz državne kase izdvojila najmanje 410,7 miliona dinara, to jest oko 3,7 miliona evra, pokazuju podaci do kojih je “Alo!” došao.

Milanski edikt

Samo na sinoćnji koncert “Konstantin Magnus”
iz budžeta dato neverovatnih 19,4 miliona dinara

Deo tog novca utrošen je na uređenje arheološkog lokaliteta Viminacijum, dok je na desetine miliona dinara potrošeno na organizovanje izložbi, opere i koncerta. Primera radi, samo su za sinoć u Nišu održan koncert neoklasične muzike “Konstantinus Magnus” građani cele Srbije platili 19,4 miliona dinara!

Uz saznanje da ovakvim koncertima nije kraj, već do sada potrošene svote za scenske nastupe juče su podigle buru na društvenim mrežama. Među pokretačima rasprave o opravdanosti i efektima ulaganja u proslavu 17 vekova od donošenja Milanskog edikta bio je i internet konsultant Miloje Sekulić, koji je posebno začuđen bio postojanjem specijalne Kancelarije za obeležavanje jubileja Milanskog edikta!?

- Kao građanina i preduzetnika, zanima me u šta država ulaže novac koji joj ja, kao i ostali građani, uplaćujem kroz poreze? Koliko sam do sada video, aktivnosti države na obeležavanju jubileja Milanskog edikta uglavnom su usmerene ka domaćoj javnosti, na koncerte i predstave, i teško da će promovisati Srbiju kao turističku ili kulturnu destinaciju u međunarodnim okvirima. Sa druge strane, naša zemlja nije dovoljno bogata, imamo silne socijalne i ekonomske probleme, pa i inkubatore za bebe nabavljamo kroz humanitarne aktivnosti - izneo je Sekulić za “Alo!” svoje utiske o ovoj temi. Odgovore na ova pitanja “Alo!” do zaključenja ovog izdanja nije dobio od rukovodioca megalomanskog projekta “Milanski edikt 313-2013, Srbija”.
Inače, pored već održanog koncerta hora, dve premijere predstave “Konstantin”, izložbe, opere “Aida” te sinoćnjeg koncerta, programom proslave predviđeno je organizovanje još po dve opere i koncerta do kraja godine.

Kancelarija Milanskog edikta

U svrhe slavlja otvorena je čak i specijalna Kancelarija za obeležavanje jubileja Milanskog edikta

Izdvajanja iz budžeta za proslavu:

12. februara - 190 miliona (dinara) za obeležavanje Milanskog edikta
28. marta - 30 miliona za sanaciju, konzervaciju, restauraciju i rekonstrukciju rimskog amfiteatra na Viminacijumu i opremanje izložbenog prostora
29. marta - 100 miliona za rekonstrukciju i dogradnju poslovnog objekta “Zgrada starog oficirskog doma” i rekonstrukciju Crkve Uzvišenja Sv. Križa
5. aprila - 60,2 miliona za izvođenje neophodnih radova na arheološkom lokalitetu Viminacijum
12. aprila - 11,13 miliona za izložbu “Konstantin Veliki i Milanski edikt 313” u Viminacijumu i za izvođenje opere “Aida”
29. maja - 19,4 miliona za koncert “Konstantin Magnus” u Nišu

Poslednji komentari
  • Nikolic Vreme: 04.06.2013 16:40h

    Što se čudite? Sami ste se na popisu 2011 izjasnili kao pavoslavci. Sada se pokrite ušima i stidite sve do sledećeg popisa, tamo oko 2020 godine. Ne zaboravite da decu upišete na veronauku, kako bi i iduće generacije punile kase popovima.

  • dance Vreme: 04.06.2013 16:51h

    a sto je ,,on,, tako tuzan i nesretan, ima tako kiseo izraz lica kao da ga boli stomak i da mu je muka od svega!!!

  • vik Vreme: 04.06.2013 17:15h

    Cemu sve ovo???

  • ViktorKV Vreme: 04.06.2013 17:53h

    E pa gospodo na vlasti zar Vas nije posle ovakvog bezobraznog rasipanja para sramota da pricate o krizi, kako nema para i otimate penzionerima od usta, smanjivanjem i zamrzavanjem penzije i plata... Dokle bre vise takvog nezajazljivog odnosa prema drustvenom novcu i imovini ???? Mogli smo puno toga uraditi korisnog za taj novac. Uredu je obeleziti nekim skromnim i prigodnim okupljanjem ali tolike milione evra dati pa onda kukati kako nemamo, kako smo propali i bankrotirali, ejjjjjj zasta bre ljudi tosite tolike svote novca na skoro pa nebitne stvari???????????

  • AA Vreme: 04.06.2013 20:36h

    arce nase pare...mi smo bosi, goli, gladni...bas nas briga za milanski edikt....

Pogledajte sve komentare

Pogledajte pravila za pisanje komentara

Komentari koji sadrže psovke, uvredljive, vulgarne, preteće, rasističke ili šovinističke poruke neće biti objavljeni.
Molimo čitaoce alo.rs da se prilikom pisanja komentara pridržavaju pravopisnih pravila.
Strogo je zabranjeno lažno predstavljanje, tj. ostavljanje lažnih podataka u poljima za slanje komentara.
Komentari koji su napisani velikim slovima neće biti odobreni.
Redakcija alo.rs ima pravo da ne odobri komentare koji pozivaju na rasnu i etničku mržnju i ne doprinose normalnoj komunikaciji između čitalaca ovog portala.
Mišljenja iznešena u komentarima su privatno mišljenje autora komentara i ne odražavaju stavove redakcije alo.rs.
Administratorima se možete obratiti ovde: online@alo.rs
alo.rs VIP