Poštovani, trenutno čitate vesti iz arhive.
Alo! ima novi sajt! Kliknite ovde i pogledajte najnovije vesti!
alo.rs Aktuelno

BAHATI POMOĆNIK DIREKTORA U JKP „INFORMATIKA“

Na razgovore spiskao 2.000 €

Autor: Ružica Kantar | 13.06.2014 - 07:02:00h | Komentara: 7

Aleksandar Đurđev, funkcioner Treće Srbije i pomoćnik direktora novosadskog JKP „Informatika“ uspeo je da, tokom samo jednog dana, šest puta u poznatom novosadskom restoranu provuče službenu karticu za reprezentacije i tako praktično za samo nekoliko sati napravi trošak u iznosu preko 55.000 dinara.

Da se zna da je na funkciji: Aleksandar Đurđev

Da se zna da je na funkciji: Aleksandar Đurđev

Aleksandar Đurđev, funkcioner Treće Srbije,
za mesec dana na službenom mobilnom napravio je račun od čak pet prosečnih plata. Za 30 dana Đurđev je poslao čak
1.058 poruka, od toga 296
u romingu.

Prethodno je ovaj „galantni“ direktor za samo mesec dana napravio račun za mobilni telefon u iznosu od fantastičnih 240.869 dinara!
On je u zemlji telefonirao u vrednosti od 96.329 dinara, ali je i svoju sklonost ka pisanoj reči izrazio poslavši 1.058 SMS-ova. Ni putovanja u inostranstvo ga nisu sprečila da povede računa o troškovima, pa je tako, pored razgovora u romingu, poslao i 296 poruka. Samo te posebne usluge koje je koristio na kraju meseca izašle su 139.803 dinara, bez PDV-a. Kako je za portal „021.rs“ ispričao jedan od radnika „Informatike“, Đurđev od dolaska u ovo javno preduzeće troši stotine hiljada za privatne potrebe.


U restoranu ostavio 550 evra!
Restoran u kojem je Đurđev 21. maja napravio ceh od 55.000 dinara omiljeni je lokal članova Treće Srbija, partije u kojoj je Đurđev generalni sekretar. Ovaj funkcioner, prema dokumentaciji koju poseduje novosadski portal „021.rs“, prvo je „spiskao“ 15.600 dinara, potom oko 5.370, a onda nešto kasnije 2.950, 7.825, 4.390, da bi kraj radnog dana „začinio“ porudžbinom u vrednosti od 18.900 dinara.

- Kao rukovodilac ima prava na plaćene troškove koje nemaju drugi zaposleni, ali računi koji dolaze da se plate su veći nego kod bilo kog drugog rukovodioca. Tako visoki troškovi nikako se ne mogu opravdati poslovima koje obavlja za potrebe preduzeća. On se ponaša kao da je sve ovo njegovo.

Zapravo, generalni direktor se za malo toga pita, sve ide preko Đurđeva - ispričao je njihov izvor, i dodao da zbog straha da izgube posao, radnici ne mogu otvoreno da govore o svim problemima u firmi, kao i ponašanju Đurđeva.


Uprkos obećanju u toku jučerašnjeg dana, nismo dobili odgovore na postavljena pitanja ni od Aleksandra Đurđeva, ni od direktora „Informatike“, ni od direktora Dejana Čelara, postavljenog na tu funkciju na predlog Treće Srbije, koja je u Novom Sadu na vlasti zajedno sa SNS-om, SPS-om, DSS-om, i Romskom demokratskom strankom.

Tišina u  „Informatici“:  Direktor i  pomoćnik  bez reakcije

Tišina u „Informatici“: Direktor i pomoćnik bez reakcije | Foto: RAS

Inače, Aleksandar Đurđev pominjan je i ranije u medijima u negativnom kontekstu. Pored optužbi radnika za zloupotrebu položaja u stranačke svrhe, pominjan je i kao osoba preke naravi. Prošle godine mediji su pisali da se Đurđev u jednom navratu toliko razbesneo da je, najstrašnije vređajući zaposlene, srušio i šank u preduzeću „Informatika“.
Poslednji komentari
  • Dragan Vreme: 13.06.2014 10:16h

    citat:"""On se ponaša kao da je sve ovo njegovo."""" nije tacno-ON SE PONAŚA KAO DA SU TE PARE TUDJE,svoje on ne bi davao tako lako.....

  • Novosadjanin Vreme: 13.06.2014 10:19h

    U Novom Sadu je na vlasti SNS, da ne bi na sebe primali osude javnosti oni su formirali podruznicu SNS u vidu Trece Srbije, ovakvo razmetanje novcem Novosadjana je postala svakodnevnica. Pitanje za gradonacelnika je zasto tolerise ovakve slucajeve ?

  • MarkoNS Vreme: 13.06.2014 12:03h

    A KOMENTARE NE OBJAVLJUJETE ??? ZASTO CENZURA ?????? SRAMOTA !!!

  • dragan Vreme: 13.06.2014 13:58h

    a nas oderaste od velikih racuna placamo kojekakve gluposti a oni troše p

  • Микос Vreme: 13.06.2014 14:56h

    кажете: ТРЕЋА СРБИЈА, па то је то...у ТРЕЋОЈ СВЕ МОЖЕ!:))))))))

Pogledajte sve komentare

Pogledajte pravila za pisanje komentara

Komentari koji sadrže psovke, uvredljive, vulgarne, preteće, rasističke ili šovinističke poruke neće biti objavljeni.
Molimo čitaoce alo.rs da se prilikom pisanja komentara pridržavaju pravopisnih pravila.
Strogo je zabranjeno lažno predstavljanje, tj. ostavljanje lažnih podataka u poljima za slanje komentara.
Komentari koji su napisani velikim slovima neće biti odobreni.
Redakcija alo.rs ima pravo da ne odobri komentare koji pozivaju na rasnu i etničku mržnju i ne doprinose normalnoj komunikaciji između čitalaca ovog portala.
Mišljenja iznešena u komentarima su privatno mišljenje autora komentara i ne odražavaju stavove redakcije alo.rs.
Administratorima se možete obratiti ovde: online@alo.rs
alo.rs VIP