Poštovani, trenutno čitate vesti iz arhive.
Alo! ima novi sajt! Kliknite ovde i pogledajte najnovije vesti!
alo.rs Aktuelno

OGLASIO SE SIN RATKA MLADIĆA:

"Na svedoke odbrane se vrše pritisci!"

Autor: Srna | 26.05.2015 - 11:40:00h | Komentara: 0

"Na svedoke odbrane generala Ratka Mladića vrše se pritisci, a uoči njihovog svedočenja u Hagu vidljivo je i da Tužilaštvo BiH povećava aktivnosti prema njima i njihovom okruženju, preti im se istragama ili se simuliraju neke radnje", rekao je Srni Mladićev sin Darko.

Ratko Mladić

Ratko Mladić | Foto: Profimedia

On kaže da Tužilaštvo BiH preduzima neke aktivnosti prema svedocima odbrane Mladića pre, a prema nekima posle svedočenja u Hagu, kao da je "neko pokušavao da ih spreči da se pojave".
Darko Mladić je naveo da se tim svedocima preti istragama i da postoje neke aktivnosti u vezi sa njihovim okruženjem, koje su simptomatične, jer se dešavaju uoči njihovog pojavljivanja u Hagu.
"Ima različitih akcija koje su preduzimali prema ljudima. Mi to posredno saznajemo, ne direktno, ali smo videli da su nekim ljudima, nakon njihovog svedočenja, počeli da prave probleme", rekao je Darko Mladić.
Osim toga, naveo je Darko Mladić, svedoci odbrane u Hagu imaju potuno drugačiji tretman kod sudskog veća i tužilaca, nego svedoci optužbe.
"Imamo iste ljude u sudećem veću koje su slušali svedoke optužbe, ali odnos sudija prema svedocima odbrane je katastrofalno različit, nego prema svedocima tužilaštva", naveo je Darko Mladić.
On je dodao da, osim toga, sudsko veće ne odobrava mere zaštite za svedoke odbrane, iako imaju isto pravo kao i svedoci tužilaštva.
"Međutim, za naše svedoke se jako teško, skoro nikako odobravaju mere zaštite", rekao je Darko Mladić, dodajući da su neki ljudi odustajali od svedočenja, jer im nisu date mere zaštite, a ta svedočenja su bila dosta važna.
On je potvrdio da bi za 15 do 20 dana u Hag trebalo da dođe troje ruskih lekara da pregledaju generala Mladića.
"Posle dve godine pokušaja da dođu da pregledaju moga oca, ruski lekari bi trebalo da dođu u sledećih 15 do 20 dana. To je jedino izvesno", rekao je Darko Mladić.
Prema njegovim riječima, informacije o tome da će general Mladić, možda, biti prebačen u Rusiju na lečenje su još na nivou ideje i predloga ruskog Komiteta za podršku.
"Rusija je, koliko ja znam, spremna da pruži garancije da se on prebaci tamo na privremeno lečenje. Sve ostalo su spekulacije", rekao je Darko Mladić i dodao da će u zavisnosti od toga kakvi budu rezultati pregleda lekarskog tima zavisiti dalji koraci odbrane.
On kaže da je zdravstveno stanje generala Mladića nešto bolje, ali da ima sve simptome kao i ranije.
"Sada će imati pauzu do 22. juna i njemu taj odmor mnogo znači. Čim je rastrećen od svakodnevnih odlazaka u sudnicu njegovo stanje bude bolje, ali čim počne da radi lošije se oseća", rekao je Darko Mladić.

Nema komentara za ovu vest.

Pogledajte pravila za pisanje komentara

Komentari koji sadrže psovke, uvredljive, vulgarne, preteće, rasističke ili šovinističke poruke neće biti objavljeni.
Molimo čitaoce alo.rs da se prilikom pisanja komentara pridržavaju pravopisnih pravila.
Strogo je zabranjeno lažno predstavljanje, tj. ostavljanje lažnih podataka u poljima za slanje komentara.
Komentari koji su napisani velikim slovima neće biti odobreni.
Redakcija alo.rs ima pravo da ne odobri komentare koji pozivaju na rasnu i etničku mržnju i ne doprinose normalnoj komunikaciji između čitalaca ovog portala.
Mišljenja iznešena u komentarima su privatno mišljenje autora komentara i ne odražavaju stavove redakcije alo.rs.
Administratorima se možete obratiti ovde: online@alo.rs
alo.rs VIP