Poštovani, trenutno čitate vesti iz arhive.
Alo! ima novi sajt! Kliknite ovde i pogledajte najnovije vesti!
alo.rs Aktuelno

KONAČNO!

Na tajnom sastanku izabrani članovi Nadzornog odbora Fonda za lečenje dece u inostranstvu

Autor: Blic | 29.09.2014 - 16:25:00h | Komentara: 1

Na tajnom sastanku u Ministarstvu zdravlja danas su odabrani članovi Nadzornog odbora u Fondu koji je namenjen za skupljanje novca za lečenje dece u inostranstvu, saznaje “Blic”.

Prvi veći novac treba da stigne u Fond odmah nakon rebalansa budžeta
To znači da je Fond, iz kojeg će se finansirati lečenje teško obolele dece iz Srbije u inostranstvu, formalno počeo da radi, s tim što imenovanje članova i pravilnik rada treba da prođu saglasnost Vlade.

Kako “Blic” sazanje, članovi Nadzornog odbora su Veran Matić sa B92, Tamara Lukšić Orlandić, dr Zoran Radojičić, direktor Univerzitetske bolnice u Tiršovoj, dr Radoje Simić, v.d. direktor Instituta za majku i dete, Dragana Ćorić iz Udruženja roditelj, Jelena Milošević predsednica Nacionalne asocijacije za retke bolesti i Predrag Ćulibrk, direktor Telekoma.

- Članovi Nadzornog odbora kontrolisaće namensko trošenje novca i lobirati za davanje novca u fond. Takođe, njihov zadatak biće i da pregovaraju sa bolnicama u inostranstvu oko smanjenja troškova lečenja za svu decu za koju se bude skupljao novac - kaže izvor “Blica”.

Prvi veći novac treba da stigne u Fond odmah nakon rebalansa budžeta, a određeni novac davaće državni organi i javna preduzeća, dok će građani novac moći da uplaćuju kao donaciju koliko i kada budu hteli.

Kako je ranije najavio ministar zdravlja dr Zlatibor Lončar, Fond će finansirati lečenje u inostranstvu dece koja boluju od retkih bolesti, kao i dece za čije su lečenje iscrpljeni svi kapaciteti u Srbiji.
Osnovni kriterijum na osnovu kojeg će biti doneta odluka za lečenje u inostranstvu je odluka međunarodne komisije, jer je neophodno da u njoj budu stručnjaci iz inostranstva. Isto tako biće poznato gde je utrošen svaki dinar iz fonda i da će posle rebalansa budžeta fond dobiti i novac koji je korišćen za finansiranje sportskih klubova.
Poslednji komentari
  • Dragan Vreme: 29.09.2014 18:06h

    Verane,ni Vučela nije imao toliko funkcija?

Pogledajte sve komentare

Pogledajte pravila za pisanje komentara

Komentari koji sadrže psovke, uvredljive, vulgarne, preteće, rasističke ili šovinističke poruke neće biti objavljeni.
Molimo čitaoce alo.rs da se prilikom pisanja komentara pridržavaju pravopisnih pravila.
Strogo je zabranjeno lažno predstavljanje, tj. ostavljanje lažnih podataka u poljima za slanje komentara.
Komentari koji su napisani velikim slovima neće biti odobreni.
Redakcija alo.rs ima pravo da ne odobri komentare koji pozivaju na rasnu i etničku mržnju i ne doprinose normalnoj komunikaciji između čitalaca ovog portala.
Mišljenja iznešena u komentarima su privatno mišljenje autora komentara i ne odražavaju stavove redakcije alo.rs.
Administratorima se možete obratiti ovde: online@alo.rs
alo.rs VIP