Poštovani, trenutno čitate vesti iz arhive.
Alo! ima novi sajt! Kliknite ovde i pogledajte najnovije vesti!
alo.rs Aktuelno

BRUKA JKP "POGREBNE USLUGE"

Na Tijanin grob postavili korišćenu nadgrobnu ploču?!

Autor: S. Vojinović | 11.11.2013 - 21:00:00h | Komentara: 5

Nadgrobna ploča na grobu Tijane Ognjanović, koja je u julu preminula ne dočekavši transplantaciju srca u Hjustonu, morala je da se zameni na beogradskom grobu Lešće, gde je malena sahranjena, jer su nadležni iz JKP “Pogrebne usluge” postavili mermernu tablu na kojoj su već bila urezani podaci neke druge preminule osobe, saznaje “Alo!”.

Anđeo nije dočekao  novo srce: Tijana  Ognjanović

Tijana Ognjanović | Foto: RAS

 Ovu bruku slučajno su otkrili Tijanini roditelji kada su obilazili njen grob i čistili nadgrobnu ploču. Ovo je čak i Tijanin otac Nebojša Ognjanović ispričao tokom razgovora u policiji. On je inače i radnik MUP-a u Odeljenju za informacione tehnologije. Da je do zamene ploče došlo, potvrđeno nam je i u “Pogrebnim“, koje su porodici Ognjanović i donirale mermernu nadgrobnu ploču.

Spomenik preminuloj devojčici

Spomenik preminuloj devojčici | Foto: Mitar Mitrović

 - Ognjanović je u policiji rekao da su on i supruga, dok su brisali nadgrobnu ploču, videli odsjaj slova nekog drugog prezimena, kao i siluetu elipsastog oblika, gde se obično postavljaju ram i slika preminulog. Iako su mu neki savetovali da to “ne čačka”, Nebojša je pozvao nadležne iz “Pogrebnih usluga” i rekao im šta je video. U prvi mah su bili nevoljni da zamene ploču, ali su na kraju pristali - rečeno nam je juče u policiji.
“Alo!” je ovim povodom kontaktirao i sa nadležnim u JKP “Pogrebne usluge”, gde nam je direktor Dragan Baltovski potvrdio da je ploča zamenjena.
- Tačno, zamenili smo ploču jer je otac insistirao. Kada nam je to ispričao, mi smo poslali ljude iz naših stručnih službi da to provere. Oni su rekli da ništa nisu videli. Moguće da se porodici to pričinilo. Naime, dešava se da se na granitu ponekad pojave neke reljefne promene koje mogu da asociraju na slovo ili neki oblik. To vam je kao kad isečete drvo, pa neko kaže da je ugledao Svetu Bogorodicu - izjavio je Baltovski za “Alo!”. Na pitanje da li može sa sigurnošću da tvrdi da prvobitna nadgrobna ploča nije bila isklesana za nekog drugog poručio je: „Ne mogu da tvrdim, ali evo sada ste me zainteresovali. Prvog radnog dana, u utorak, tražiću da mi se dostavi kompletan izveštaj, pa ću vas obavestiti. “Nebojša Ognjanović juče nije odgovarao na pozive “Alo!”.


Istraga o novcu

Više javno tužilaštvo ispituje šta se dogodilo sa novcem koji je prikupljan za transplantaciju srca Tijane Ognjanović. Istraga treba da utvrdi koliko je novca uplaćeno na Tijanin račun, koliko je sa tog računa prebačeno bolnici u Hjustonu, koliko je novca ostalo i da li je ostatak isplaćen sa računa, kao i da li postoje i drugi prilivi novca koje su građani uplaćivali za pomoć Tijani.
Poslednji komentari
  • grada Vreme: 12.11.2013 00:06h

    A da li primetise da ih cela nacija proziva?

  • nedjo Vreme: 12.11.2013 00:33h

    ove ljude bas pritisle muke...

  • Драгомир Vreme: 12.11.2013 06:19h

    ПОМЕНУТА ПЛОЧА ЈЕ УКРАДЕНА ПА ПРЕПРАВЉЕНА?То се ради и са споменицима?Украде се па се на машини исполира и ако успе ... успе?Бизнис ,,ТОПАЛОВИЋИ,,. Ономад су једне новине писале о тој работи!

  • DDD Vreme: 12.11.2013 09:34h

    Boze pustite andjela da pociva u miru.

  • Vlada Vreme: 12.11.2013 12:24h

    Aman ljudi, ostavite dete da pociva u miru!

Pogledajte sve komentare

Pogledajte pravila za pisanje komentara

Komentari koji sadrže psovke, uvredljive, vulgarne, preteće, rasističke ili šovinističke poruke neće biti objavljeni.
Molimo čitaoce alo.rs da se prilikom pisanja komentara pridržavaju pravopisnih pravila.
Strogo je zabranjeno lažno predstavljanje, tj. ostavljanje lažnih podataka u poljima za slanje komentara.
Komentari koji su napisani velikim slovima neće biti odobreni.
Redakcija alo.rs ima pravo da ne odobri komentare koji pozivaju na rasnu i etničku mržnju i ne doprinose normalnoj komunikaciji između čitalaca ovog portala.
Mišljenja iznešena u komentarima su privatno mišljenje autora komentara i ne odražavaju stavove redakcije alo.rs.
Administratorima se možete obratiti ovde: online@alo.rs
alo.rs VIP