Poštovani, trenutno čitate vesti iz arhive.
Alo! ima novi sajt! Kliknite ovde i pogledajte najnovije vesti!
alo.rs Aktuelno

SAHRANJENI POPADIJA MAJA I SIN MILAN

Na tužnom ispraćaju plakali i grobari (FOTO)

Autor: Veselin Pešić | 20.02.2015 - 15:12:00h | Komentara: 0

Pred ožalošćenom rodbinom, brojnim prijateljima i predstavnicima grada i Četvrte brigade Kopnene vojske, na Šapranačkom groblju u Vranju sahranjeni su popadija Maja Piljanović(26) i njen dvogodišnji sin Milan, koji su 17. februara stradali u saobraćajnoj nesreći kod Šapca.

Sahrana Maje i Milana Pijanovića

Sahrana Maje i Milana Piljanovića | Foto: V. Pešiić

Sahrani je prisustvovao i gradonačelnik Vranja Zoran Antić i njegovi najbliži saradnici.
U automobilu „fijat punto“, kojim je upravljao i putovao kod majke i rođaka u Šekoviće u Republici Srpskoj sekretar Eparhije vranjske Siniša Piljanović, nalazili su se njegova supruga Maja i deca Vasilija(4) i Milan(2).
Članovi Gradskog veća Vranja odali su minutom ćutanja poštu nastradalima, a Majinim roditeljima Jasminki i Srbi Gogiću stiglo je mnogo telegrama saučešća iz mnogih krajeva Srbije i Makedonije.

Sahrana Maje i Milana Pijanovića

U povorci je bilo i puno mladog sveta | Foto: V.Pešić

Tužnom skupu prisustvovala je i sveštenikova rodbina iz Šekovića.
Jedan od devetorice grobara priča da je kobnog dana pop Piljanović služio obred na Bunuševačkom groblju i posle sahrane sa porodicom se kasno zaputio u rodne Šekoviće da poseti majku Snežanu i ostale rođake.
- Sinišu Piljanovića zvao je telefonom stric i rekao mu da dođe, jer nije za Zadušnice bio na grobu oca Milana, koji je pre 30 godina poginuo u  aobraćajnoj nesreći. Mada ga je episkop Pahomije odvraćao od puta i savetovao ga da se dobro odmori i sa porodicom kolima krene u Bosnu i Hercegovinu, otputovao je i doživeo strašnu tragediju. Na poguban put krenuo je pre uskršnjeg posta. Neka Gospod upokoji duše popadije Maje i sina joj Milana i otvori im večnuju pamjat - rekao je jedan od sveštenika.

Sahrana Maje i Milana Pijanovića

Milan Piljanović je sahranjen u malom belom kovčegu | Foto: V. Pešić

U tužnoj povorci bilo je mnogo mladog sveta, tužnih, smrknutih, uplakanih lica sa svećama i cvećem. Na groblju plač, lelek, jauk. Sveštenici i monahinje nemi od tuge i bola. Starije žene ne mogu da sakriju tugu i bol, zaplaču i prozbore: “Ne dao Bog da se ovo nikome dogodi“.
- Maja je bila druželjubiva, uvek nasmejana i vesela. Imala je dosta drugarica i prijateljica. Ni sa kim se nije posvađala, zamerila. Lepog, pačljivog i komunikativnog sveštenika Sinišu upoznala je u manastiru Sveti Prohor Pčinjski. Bila je to ljubav na prvi pogled. Zaista su se mnogo voleli i poštovali. Do prve trudnoće Maja je kao sekretar radila u crkvenom Iskon radiju Eparhije vranjske. Napustila je posao, posvetila se deci. Nikada ne mogu da je prežalim i zaboravim, plačnim glasom besedi jedna od ožalošćenih Majinih drugarica.

Maja i Milan Piljanović

Maja i Milan Piljanović | Foto: V. Pešić

Skrhanoj, od bola utučenoj rodbini, prijateljima, poznanicima i komšijama iz Vranja, Bosne i Hercegovine i Makedonije steglo se srce kada su u jednu raku spušteni Maja i Milan Piljanović. Milan je bio u malom belom kovčegu, na kojem se nalazila njegova slika.
Na dnu rake u sanduku Maja, iznad nje sin Milan.
Svi se mole svevišnjem da se Siniša Piljanović oporavi i da odgaji mezimicu Vasiliju.

Nema komentara za ovu vest.

Pogledajte pravila za pisanje komentara

Komentari koji sadrže psovke, uvredljive, vulgarne, preteće, rasističke ili šovinističke poruke neće biti objavljeni.
Molimo čitaoce alo.rs da se prilikom pisanja komentara pridržavaju pravopisnih pravila.
Strogo je zabranjeno lažno predstavljanje, tj. ostavljanje lažnih podataka u poljima za slanje komentara.
Komentari koji su napisani velikim slovima neće biti odobreni.
Redakcija alo.rs ima pravo da ne odobri komentare koji pozivaju na rasnu i etničku mržnju i ne doprinose normalnoj komunikaciji između čitalaca ovog portala.
Mišljenja iznešena u komentarima su privatno mišljenje autora komentara i ne odražavaju stavove redakcije alo.rs.
Administratorima se možete obratiti ovde: online@alo.rs
alo.rs VIP