Poštovani, trenutno čitate vesti iz arhive.
Alo! ima novi sajt! Kliknite ovde i pogledajte najnovije vesti!
alo.rs Aktuelno

OGRADIO SE OD NAPADAČA

Načelnik opštine Srebrenica se izvinio Vučiću za napad!

Autor: Tanjug | 11.07.2015 - 15:24:00h | Komentara: 0

Načelnik opštine Srebrenica Ćamil Duraković izvinio se danas premijeru Aleksandru Vučiću zbog kamenovanja u Potočarima, nakon komemoracije, istakavši da su to uradili "bolesni umovi koji su iskoristili ovaj dostojanstveni događaj". Duraković je rekao i da će istraga pokazati gde je bilo propusta.

Napad na premijera Vučića u Potočarima Foto: Tanjug / Zoran Žestić i Srđan Ilić 11.7.

Napad na premijera Vučića u Potočarima Foto: Tanjug / Srđan Ilić


- Vučić je danas zagrlio srebreničku majku Muniru Subašić, prisustvovao komemoraciji žrtvama i na svoj rever okačio srebrenički cvet čime je pokušao da saoseća sa našom tugom i boli, podsetio je on i ogradio se od osoba koje su počinile incident.

Duraković je najavio da će pokušati da uspostavi kontakt s Vučićem kako bi se izvinio zbog, kako je naveo, Bošnjaka koji žive u Skelanima, Liješću, Dobraku, Bratuncu i drugim mestima koja su u blizini granice sa Srbijom, prenela je agencija Fena.

Načelnik srebreničke opštine je zaključio da nakon ovoga treba zauzeti zajednički stav i osuditi incident, kao i naučiti lekciju da se "neke stvari u Potočarima neće više prepuštati slučaju".

Vučić je zadobio više udaraca kamenjem, a nakon incidenta uspešno je evakusan zajedno sa članovima delegacije ka Skelanima, na granici Srbije i BiH, potvrdio je Tanjugu ministar unutrašnjih poslova Republike Srpske Dragan Lukač.

Istraga će pokazati gde je bilo propusta

Duraković je rekao da će istraga pokazati gde je bilo propusta u organizaciji komemorativnog skupa na kojem je napadnut premijer Vučić.
- Onaj koji je napao premijera napao je sveto i dostojanstveno mesto i žrtve koje su danas pokopane. To je mrlja za ovo mesto i služi na čast onima koji su iskoristili ovaj dostojanstveni događaj da na neki način pokažu svoju silu, rekao je Duraković Tanjugu.
Ogradivši se od napada na srpskog premijera, Duraković je rekao da je u Potočarima bilo oko 60.000 ljudi, a da je premijera Srbije napalo deset do 15 građana, koji su "jedna mala kap u moru".
- Ruka Bošnjaka je pružena, rekao je Duraković, navodeći da nisu tačne ocene pojedinaca iz Banjaluke da je Vučić pokušao pružiti ruku, a da je oni nisu prihvatili.
Mislili smo, kazao je Duraković, da je bilo nemoguće da se ovako nešto desi.
- Poučeni iskustvom posete Borisa Tadića, koji nije doživeo ovakvu rekaciju, rekao je Duraković i dodao da je na policiji, agencijama i tužilaštvu da to istraže do kraja i da se oni koji su to uradili adekvatno kazne. On je dodao i da ima informacija da su huligani došli iz Srbije i uzvicima i zvižducima vređali premijera.

Nema komentara za ovu vest.

Pogledajte pravila za pisanje komentara

Komentari koji sadrže psovke, uvredljive, vulgarne, preteće, rasističke ili šovinističke poruke neće biti objavljeni.
Molimo čitaoce alo.rs da se prilikom pisanja komentara pridržavaju pravopisnih pravila.
Strogo je zabranjeno lažno predstavljanje, tj. ostavljanje lažnih podataka u poljima za slanje komentara.
Komentari koji su napisani velikim slovima neće biti odobreni.
Redakcija alo.rs ima pravo da ne odobri komentare koji pozivaju na rasnu i etničku mržnju i ne doprinose normalnoj komunikaciji između čitalaca ovog portala.
Mišljenja iznešena u komentarima su privatno mišljenje autora komentara i ne odražavaju stavove redakcije alo.rs.
Administratorima se možete obratiti ovde: online@alo.rs
alo.rs VIP