Poštovani, trenutno čitate vesti iz arhive.
Alo! ima novi sajt! Kliknite ovde i pogledajte najnovije vesti!
alo.rs Aktuelno

BONUSI

Načelnik policije nagrađen 26 puta!

Autor: OK Radio | 26.02.2015 - 12:22:00h | Komentara: 3

Načelnik Policijske uprave u Vranju Slađan Velinović u poslednje tri godine nagrađen je čak 26 puta sa po 20 odsto na platu, što je rekord u Ministarstvu unutrašnjih poslova.

Rotaciono svetlo

Zbog ovoga se nikome nije upalila rotacija, pardon, lampica | Profimedia.rs

Po ovoj računici, Velinović je nagrađivan skoro svaki mesec, jer je za tri godine morao ići na godišnji odmor, te je mogao raditi najviše 33 meseca, a odlično je radio i dobio bonus za 26 meseci.

Načelnici uprava imaju platu u proseku oko 85.000 dinara, te je Velinović, prema gruboj računici, u pomenutom periodu samo na nagradama inkasirao oko 440.000 dinara.

Pre tri godine, kada je u Vranju bilo najviše paljevina, zbog čega je grad okarakterisan kao nebezbedan za život, Velinović je deset puta nagrađivan bonusima.

Već 2013. godine načelnik Policijske uprave je nagrađen devet puta, a prošle godine sedam.

- Iz spiska o dodeljenim bonusima vidi se da su načelnik i njegovi saradnici sami sebe predlagali upravi i direktoru policije i nagrađivani su bez ikakvog osnova. Nagrađivane su i sekretarice, zamenici načelnika i poslušnici - rekao je Zoran Petrović iz Sindikata ujedinjene policije.

Načenik vranjske policije Slađan Velinović kaže da se dobitnici bonusa ne predlažu u policijskim upravama, već u Beogradu.

Kako je kazao, on ne zna ko ga je sve vreme predlagao i nagrađivao.

- Ništa to ne ide iz Vranja. Sve se dešava u vrhu MUP-a, tako da pitanje ko me je predlagao i ko me je nagrađivao definitivno nije za mene - kaže Velinović.

Pored Velinovića, njegov zamenik Vujica Stošić je 2012. godine nagrađen dva puta, a 2013. i 2014. po pet puta.

Načelnik Saobraćajne policije Tomislav Spasić je pre tri godine nagrađen sedam puta, 2013. osam, a prošle godine šest puta.

Poslednji komentari
  • Marinko Nikolic Vreme: 26.02.2015 13:13h

    To Srbio i Vucicu, to su mere stednje i stabilizacije. A niste naveli koliko su inkasirali od reketa i nelegalnih poslova policije, kao sto je distribucija akcizne robe....

  • sojic Vreme: 26.02.2015 15:02h

    sve je moguce.jedan sluzbenik policije u opstini lebane kad je u smeni vise vremena provede kuci nego na poslu.sluzbenim autom dolazi kuci da hrani i prodaje prasice,a ko ne kupi od njega posle ih ucenjuje i kaznjava,a ko kupi ili mu pomaze zauzvrat njegove prijave zastarevaju.

  • kaligula Vreme: 26.02.2015 19:06h

    bravo za slinu i direktora policije, bravo za načelnike, tako treba. dnevno prođe stotinu ilegalaca na teritoriji kojom on komanduje, a on sebe nagrađuje. bravo milicijo.

Pogledajte sve komentare

Pogledajte pravila za pisanje komentara

Komentari koji sadrže psovke, uvredljive, vulgarne, preteće, rasističke ili šovinističke poruke neće biti objavljeni.
Molimo čitaoce alo.rs da se prilikom pisanja komentara pridržavaju pravopisnih pravila.
Strogo je zabranjeno lažno predstavljanje, tj. ostavljanje lažnih podataka u poljima za slanje komentara.
Komentari koji su napisani velikim slovima neće biti odobreni.
Redakcija alo.rs ima pravo da ne odobri komentare koji pozivaju na rasnu i etničku mržnju i ne doprinose normalnoj komunikaciji između čitalaca ovog portala.
Mišljenja iznešena u komentarima su privatno mišljenje autora komentara i ne odražavaju stavove redakcije alo.rs.
Administratorima se možete obratiti ovde: online@alo.rs
alo.rs VIP