Poštovani, trenutno čitate vesti iz arhive.
Alo! ima novi sajt! Kliknite ovde i pogledajte najnovije vesti!
alo.rs Aktuelno

BRUKA U NIŠU

Načelnik Sektora za vanredne situacije pijan za volanom

Autor: Južne vesti | 09.12.2014 - 16:10:00h | Komentara: 9

U povratku iz Svrljiga, načelnik niške uprave Sektora za vanredne situacije MUP-a Srbije Žarko Damnjanović sleteo je službenim kolima s puta. Alko-test je izmerio 1.12 promila alkohola u krvi, a Damjanović tvrdi da nije bio pijan.

Prespavao rekord

Ilustracija | Foto: Nemanja Kostić

Saobraćajna nezgoda se, potvrđuju iz policije, dogodila juče oko 18:45 kod sela Jasenovik, a njena posledica je samo materijalna šteta.
U policiji potvrđuju da je Damnjanović bio u stanju "srednjeg pijanstva" kako se, prema zakonu, kategorišu sve vrednosti od 0.5 do 1,2 promila alkohola u krvi, navode "Južne vesti".
Rezultat alko-testa je 1,12 promila. Reč je o službenom vozilu Sektora za vanredne situacije Uprave u Nišu koje je sletelo s kolovoza, nema povređenih - kažu u Policijskoj upravi.
Dodaju da uzrok nezgode još nije utvrđen.
Damnjanović je, inače, bio u Svrljigu u čijim je okolnim selima, koja su više od nedelja dana bez struje, dan ranije proglašena vanredna situacija.
Uprkos informacijama iz policije da je nakon nezgode kod njega izmereno 1,12 promila alkohola, Žarko Damjanović tvrdi da nije bio pijan i da su uslovi puta bili takvi da je saobraćajna nezgoda mogla svakom da se desi.
Kamion je bio ispred mene. Ja prikočim lagano na kočnicu, bila je rizla i susnežica, vozilo je prednjim delom otišlo u plići jarak, ali dobro sam, nemam ni ogrebotinu - priča Damnjanović.
Dodaje da ima izveštaj na kome piše da u krvi nije bilo alkohola.
Ja imam potvrdu o testiranju koja je 0,0. Oni su napisali, video sam 1,12. E sad, da li je ovaj pogrešio, da li je onaj? Ali sve je okej, Vozilo je jutros oterano na popravku i za nekoliko dana biće sve u redu - kaže načelnik.
U Policijskoj upravi kažu da je u zapisniku datom Damnjanoviću zaista upisana "nula", ali naglašavaju da je to bila greška i da je naknadnom proverom podataka iz alkometra utvrđeno da je ipak zabeleženo merenje od 1,12 promila.
Poslednji komentari
  • mIKOS Vreme: 09.12.2014 16:24h

    POLICIJO, PAMET U GLAVU " NI PO BABI NI PO STRIČEVIMA"! Ja sam bivši kolega, ratni invalid i, platio sam kaznu za prekoračenje brzine....tako da i načelnik treba da odgovarea za svoju grešku! Sve drugo će biti krivično delo, zato...pamet u glavu!!!!

  • dragan77 Vreme: 09.12.2014 21:00h

    i sad je sve ok,znaci duvao,pa malo ima,malo nema,i sta je sada stvarna situacija,a vamo svaki vikend opsta opsada da navataju nekoga

  • htc Vreme: 09.12.2014 22:38h

    Nisu my dali pare?

  • nesa Vreme: 10.12.2014 07:07h

    Nevreme i padavine od 10cm?? Kolaps??

  • emilija Vreme: 10.12.2014 07:51h

    Uprkos javnom protivljenju sindikata Beogradski sajam godinama unazad kupuje decije paketice od firme OFy company. Posredi je cist kriminial jer vrednost paketica svih godina nije prelazila 2000 dinara a bratu Danice Draskovic je placano of 7 do 8000 dinara zavisno od godine.Kolektiv zaposlenih se nada da posle ovog pisanja menadzment nece smeti da ove godine puni dzepove bratu Danice Draskovic jer su Sajam kokivje bio biser privrede vec doveli do prosjackog stapa

Pogledajte sve komentare

Pogledajte pravila za pisanje komentara

Komentari koji sadrže psovke, uvredljive, vulgarne, preteće, rasističke ili šovinističke poruke neće biti objavljeni.
Molimo čitaoce alo.rs da se prilikom pisanja komentara pridržavaju pravopisnih pravila.
Strogo je zabranjeno lažno predstavljanje, tj. ostavljanje lažnih podataka u poljima za slanje komentara.
Komentari koji su napisani velikim slovima neće biti odobreni.
Redakcija alo.rs ima pravo da ne odobri komentare koji pozivaju na rasnu i etničku mržnju i ne doprinose normalnoj komunikaciji između čitalaca ovog portala.
Mišljenja iznešena u komentarima su privatno mišljenje autora komentara i ne odražavaju stavove redakcije alo.rs.
Administratorima se možete obratiti ovde: online@alo.rs
alo.rs VIP