Poštovani, trenutno čitate vesti iz arhive.
Alo! ima novi sajt! Kliknite ovde i pogledajte najnovije vesti!
alo.rs Aktuelno

OTKRIVENA KLANICA

Nađeno osam tona ilegalne piletine!

Autor: Tanjug | 05.03.2015 - 13:18:00h | Komentara: 0

U Belegišu je zaplenjeno osam tona živinskog mesa u ilegalnoj klanici, koja je otkrivena vanrednom službenom kontrolom veterinarske inspekcije Sremskog upravnog okruga i inspektora Uprave za veterinu, saopštilo je danas Ministarstvo poljoprivrede i zaštite životne sredine.

Piletina - file

Piletina - file | Foto: Profimedia

U nastavku akcije otkrivanja ilegalnih klanica, tokom jučerašnje kontrole utvrđeno je da se u neregistrovanom objektu (garaža porodične kuće, koja je data u zakup Budai Janošu), obavljalo rasecanje, prerada i pakovanje živinskog mesa, navodi se u saopštenju.

Zatečena je mašina za mlevenje mesa i komora za dubinsko zamrzavanje. U trenutku službene kontrole zatečeno je i petoro radnika, koje je, po izjavi prisutnih, angažovao Janoš, koji se do momenta završetka inspekcijske kontrole i pečaćenja kontrolisanih prostorija, nije pojavio na licu mesta.

Tokom detaljnog pregleda veterinarske inspekcije svih prostorija i policijskog pretresa utvrđeno je da se u prostoriji nalazi oko 8.000 kilograma živinskog mesa i iznutrica, koje nisu propisno obeležene i uslovno čuvane.

Prisutna lica na uvid nisu moga da pruže dokaz o poreklu, niti bilo kakav dokaz o zdravstveno higijenskoj ispravnosti živinskog mesa, navode u Ministarstvu poljoprivrede.

Veterinarska inspekcija zaplenila je celokupnu količinu živinskog mesa koja će biti neškodljivo uništena.

Predmet i procesuiranje lica u ovom krivičnom delu ugrožavanja javnog zdravlja pruzelo je Osnovno Javno tužilaštvo i Odeljenje za privredni kriminal MUP-a.

Iz Ministarstva apeluju na građane da pomognu u otkrivanju ilegalnih klanica i da sva saznanja koja imaju o ovakvim i sličnim slučajevima odmah prijave nadležnim organima koji će u najbržem roku izaći na teren.

Nema komentara za ovu vest.

Pogledajte pravila za pisanje komentara

Komentari koji sadrže psovke, uvredljive, vulgarne, preteće, rasističke ili šovinističke poruke neće biti objavljeni.
Molimo čitaoce alo.rs da se prilikom pisanja komentara pridržavaju pravopisnih pravila.
Strogo je zabranjeno lažno predstavljanje, tj. ostavljanje lažnih podataka u poljima za slanje komentara.
Komentari koji su napisani velikim slovima neće biti odobreni.
Redakcija alo.rs ima pravo da ne odobri komentare koji pozivaju na rasnu i etničku mržnju i ne doprinose normalnoj komunikaciji između čitalaca ovog portala.
Mišljenja iznešena u komentarima su privatno mišljenje autora komentara i ne odražavaju stavove redakcije alo.rs.
Administratorima se možete obratiti ovde: online@alo.rs
alo.rs VIP