Poštovani, trenutno čitate vesti iz arhive.
Alo! ima novi sajt! Kliknite ovde i pogledajte najnovije vesti!
alo.rs Aktuelno

NOVA FUNKCIJA REBEKE MEKDONALD

Najbogatija Srpkinja savetuje kanadskog ministra!

Autor: Ekipa ALO! | 18.07.2014 - 07:02:00h | Komentara: 0

Rebeka Mekdonald, jedna od najbogatijih Kanađanki srpskog porekla, postala je deo ekonomskog saveta, savetodavnog tela kanadskog ministra. Rebeka Mekdonald, rođena u Jugoslaviji kao Ubavka Mitić, jedna je od osam novih članova ekonomskog saveta, objavio je ministar finansija Džo Oliver.

Prihvatila simboličnu  platu od jednog dolara: Rebeka Mekdonald

Prihvatila simboličnu platu od jednog dolara: Rebeka Mekdonald

Rebeka Mekdonald je osnivač i izvršna direktorka kompanije „Džast enerdži grup“ iz Toronta, koja trguje prirodnim gasom i električnom energijom. Ta kompanija ima više od dva miliona kupaca, a 2012. godine vrednost prodaje bila je blizu tri milijarde dolara.


Ekonomski savet čini 16 privrednika i akademskih stručnjaka, koji se povremeno sastaju s ministrom i daju preporuke za rešavanje poreskih, privrednih i finansijskih pitanja. Prihvatili su simboličnu „platu“ od jednog dolara, uz nadoknadu putnih i drugih osnovnih troškova.

Ubavka Mitić, koja je rođena u Sarajevu, do svoje 22. godine živela je u Beogradu, odakle se pre 40 godina odselila u Kanadu i postala Rebeka Mekdonald. Ipak, veze su ostale jake i ona pomaže i Srbe u Kanadi, i Srbiju. Pre dve godine darovala je 200.000 dolara fondaciji „Ana i Vlade Divac“ za izgradnju stanova za izbeglice koje godinama žive u kolektivnom centru u Krnjači.

Neće u Srbiju zbog korupcije


Rebeka Mekdonald je prilikom svoje posete Srbiji pre dve godine kazala da zbog korupcije nema želju da širi posao na Srbiju.
- Uverila sam se da ovde vlada ogromna korupcija. Razgovarala sam sa nekim biznismenima o mojim projektima, ali su me odmah pitali: „Koji je tu moj deo?“ Nismo počeli ni da radimo, a oni bi da uzmu svoj deo. Zato mislim da Srbiji zbog visoke korupcije nema napretka - rekla je ona tada.

Nema komentara za ovu vest.

Pogledajte pravila za pisanje komentara

Komentari koji sadrže psovke, uvredljive, vulgarne, preteće, rasističke ili šovinističke poruke neće biti objavljeni.
Molimo čitaoce alo.rs da se prilikom pisanja komentara pridržavaju pravopisnih pravila.
Strogo je zabranjeno lažno predstavljanje, tj. ostavljanje lažnih podataka u poljima za slanje komentara.
Komentari koji su napisani velikim slovima neće biti odobreni.
Redakcija alo.rs ima pravo da ne odobri komentare koji pozivaju na rasnu i etničku mržnju i ne doprinose normalnoj komunikaciji između čitalaca ovog portala.
Mišljenja iznešena u komentarima su privatno mišljenje autora komentara i ne odražavaju stavove redakcije alo.rs.
Administratorima se možete obratiti ovde: online@alo.rs
alo.rs VIP