Poštovani, trenutno čitate vesti iz arhive.
Alo! ima novi sajt! Kliknite ovde i pogledajte najnovije vesti!
alo.rs Aktuelno

PORODICA ZELJIĆ I DALJE NE ZABORAVLJA STRAVIČNE POPLAVE

Naježimo se kad počne da pada kiša!

Autor: J. Jokanović | 17.05.2015 - 07:00:00h | Komentara: 0

Iz kataklizme koja je u maju prošle godine pogodila Obrenovac, zahvaljujući brzoj reakciji spasilaca, živu glavu je izvuklo više hiljada ljudi, ali najteže je bilo sa decom, među kojima su bile i bebe od tek nekoliko meseci.

Zeljić

Iz nabujale vode spasene dvomesečne bliznakinje Vanja i Tanja

Od nabujale vode koja je nosila sve pred sobom spasene su i dvomesečne bliznakinje Vanja i Tanja Zeljić. Sa svojim roditeljima su se posle dva meseca vratile kući, a ovih dana, nesigurno prave prve korake.

- Posle neka dva meseca samo se vratili kući. Doduše, ne istoj, jer je uništena, budući da je potpuno bila pod vodom, ali smo u istom dvorištu. Adaptirali smo mali stančić koji smo još pre poplava počeli da sređujemo, i sada smo tu - priča njihova majka Radmila.
Danas dve sestrice uz starijeg brata Stefana uče i prve korake u dvorištu porodične kuće gde je pre godinu dana voda bila visine četiri metra. Po glavi joj se, kaže, još vrzmaju strahovite slike stihije: huk vode u potpunom mraku, dečji plač i jauci, pozivi za pomoć .

- U petak, uveče oko 22 sata, došli su po nas spasioci u čamcima. Tresla sam se dok sam dodavala decu ljudima u uniformama. Muž nas je prvo odveo do komšinice da bismo bili na sigurnom, ali nije vredelo, voda je veoma brzo nadolazila. Uhvatila me je panika zbog dece. Nisam znala kako ćemo njih spasiti. Užasno sam se plašila da im ne ispadnu, da ih više neću videti - priča Radmila i dodaje da se uvek naježi kada počne da pada kiša.
Dok joj se stravične slike poplave vraćaju, dodaje, dok grli decu, da je najvažnije da je porodica opet na okupu.

- Videla sam našu kuću koja je bila skroz poplavljena i gledala sam kako voda odnosi sve stvari iz porodičnog restorana, od kojeg smo živeli. Najvažnije je, ipak, da su nam ostala deca živa i zdrava, a porodica zajedno. Dobili smo novac za kuću koja je proglašena četvrtom kategorijom, ali smo s tim malo toga mogli da uradimo - kaže Radmila dodajući da, ipak ne žali ni za čim, osim za prvim dečjim fotografijama.

Tagovi:

Nema komentara za ovu vest.

Pogledajte pravila za pisanje komentara

Komentari koji sadrže psovke, uvredljive, vulgarne, preteće, rasističke ili šovinističke poruke neće biti objavljeni.
Molimo čitaoce alo.rs da se prilikom pisanja komentara pridržavaju pravopisnih pravila.
Strogo je zabranjeno lažno predstavljanje, tj. ostavljanje lažnih podataka u poljima za slanje komentara.
Komentari koji su napisani velikim slovima neće biti odobreni.
Redakcija alo.rs ima pravo da ne odobri komentare koji pozivaju na rasnu i etničku mržnju i ne doprinose normalnoj komunikaciji između čitalaca ovog portala.
Mišljenja iznešena u komentarima su privatno mišljenje autora komentara i ne odražavaju stavove redakcije alo.rs.
Administratorima se možete obratiti ovde: online@alo.rs
alo.rs VIP