Poštovani, trenutno čitate vesti iz arhive.
Alo! ima novi sajt! Kliknite ovde i pogledajte najnovije vesti!
alo.rs Aktuelno

RADE SAVIĆ, PRVAK SVETA U DIZANJU TEGOVA, VELIKI HUMANITARAC

Najjači Srbin širi ljubav po svetu!

Autor: Beba Bojović | 08.01.2015 - 07:00:00h | Komentara: 0

Tridesetjednogodišnji Rade Savić trostruki je prvak sveta u dizanju tegova u disciplini „benč pres“. Međutim, najjačeg Srbina na svetu, osim mišića, krasi i niz drugih vrlina, među kojima je i humanitarni rad.

„Crkva i vera su mi mnogo pomogle da postignem sjajne rezultate“, priča Rade Savić

„Crkva i vera su mi mnogo pomogle da postignem sjajne rezultate“, priča Rade Savić | Foto: privatna arhiva

On edukuje mlade ljude o tome koliko je važno baviti se sportom, odlazi u druge zemlje u svrhu promocije mira, a čak i u zatvorima organizuje prezentacije o zdravom stilu života. Snaga mu mahom dolazi od vere koju crpi u manastiru Rajinovac, kod svog duhovnika oca Stefana Šarića.


- Rade je dobar, pošten čovek koji je u svim svojim uspesima ostao normalan i posvećen pravim vrednostima. Potiče iz zdrave porodice, koja mu pruža podršku, svoje poverenje dao je bogu, oslonio se na njega, i samo kao takav je mogao da uspe. Rade jednog dana, ko zna gde po svetu, obara svetske rekorde i promoviše Srbiju, drugog dana već edukuje mlade ljude o zdravom načinu življenja, a trećeg odlazi u zatvor, gde takođe promoviše zdrav život, moć snage i volje... Onda ode u Maleziju gde na najbolji način predstavlja svoju zemlju i gde ima doček na najvišem državničkom nivou. On je mudar, skroman i zdrav čovek - priča za „Alo!“ Stefan Šarić, duhovnik manastira Rajinovac.

Rade se nedavno vratio iz Malezije, gde je promovisao mirovni program „Jedan svet - jedna nada, zajedno za održivi mir“.

Rade Savić sa malezijskim ministrom sporta

Rade Savić sa malezijskim ministrom sporta


- Ove godine to je bila Malezija, a sledeće će to biti nova, dosta veća i brojnija država. Za humanitarnu misiju sam se odlučio posle razgovora sa Suvajbom Muhamed Nasir, malezijskom rekorderkom u trčanju na duge staze. Dogovorili smo se da zajedno promovišemo održivi mir i na poziv vlasti iz Malezije, uz podršku premijera Aleksandra Vučića, u Kuala Lumpur me je ispratio gradonačelnik Beograda Siniša Mali. Kao svetskog rekordera iz Srbije, lično me primio premijer Tun Nadbeib Razak, kao i ostali zvaničnici Malezije koji su prihvatili ovu ideju - priča Savić, i dodaje:

- Crkva i vera, duhovna snaga, pomogli su mi mnogo da postignem sjajne rezultate. Obišao sam dosta manastira po Srbiji, ali sam pre četiri godine našao mir u manastiru Rajinovac - istakao je on.

Predavanje u zatvoru

Najjači Srbin na svetu posetio je i Kazneno-popravni zavod u Nišu i tom prilikom održao predavanje o pauer liftingu i zdravom načinu života. S obzirom na zavidne rezultate, veliki broj medalja i oborenih rekorda na značajnim takmičenjima, interesovanje za Savićevo predavanje bilo je izvanredno.

Nema komentara za ovu vest.

Pogledajte pravila za pisanje komentara

Komentari koji sadrže psovke, uvredljive, vulgarne, preteće, rasističke ili šovinističke poruke neće biti objavljeni.
Molimo čitaoce alo.rs da se prilikom pisanja komentara pridržavaju pravopisnih pravila.
Strogo je zabranjeno lažno predstavljanje, tj. ostavljanje lažnih podataka u poljima za slanje komentara.
Komentari koji su napisani velikim slovima neće biti odobreni.
Redakcija alo.rs ima pravo da ne odobri komentare koji pozivaju na rasnu i etničku mržnju i ne doprinose normalnoj komunikaciji između čitalaca ovog portala.
Mišljenja iznešena u komentarima su privatno mišljenje autora komentara i ne odražavaju stavove redakcije alo.rs.
Administratorima se možete obratiti ovde: online@alo.rs
alo.rs VIP