Poštovani, trenutno čitate vesti iz arhive.
Alo! ima novi sajt! Kliknite ovde i pogledajte najnovije vesti!
alo.rs Aktuelno

BIVŠI DIREKTOR RTS-A

Nakon oslobađajuće presude, Milanović izljubio advokata oštećenog RTS-a?!

Autor: M. Dudvarski | 11.07.2014 - 07:02:00h | Komentara: 1

Bivši direktor RTS-a Dragoljub Milanović nakon što je oslobođen optužbi da je nezakonito delio stanove svojim radnicima, izljubio se juče ispred sudnice sa advokatom RTS-a Zoranom Đikovićem, koji je samo minut pre toga u sudnici Višeg suda rekao da se pridružuje krivičnom gonjenju i istakao odštetni zahtev od 28 miliona dinara!

Dragoljub  Milanović

Dragoljub Milanović | Foto: Dimitrije Goll

Sudija Raša Janković je, pošto je izrekao oslobađajuću presudu Milanoviću, rekao da se taj predmet vodi dosta dugo, jer ne može do kraja da se raščivija, budući da ključna dokumentacija nedostaje.


- Tužilaštvo je zasnovalo optužbu u odnosu na ono što je imalo kao dokaze, a okrivljeni je bio u nezavidnoj situaciji da dokazuje da to tako nije, kako tužilaštvo navodi, budući da je dokumentacija izgorela u požaru u RTS-u - rekao je sudija.

Janković je naveo da i ako je Milanović prekršio pravilnik o dodeli stanova, on nije pribavio korist osobama koje su dobile stanove.

- Svi su oni otplaćivali te stanove i tako ih otkupili. Milanović je možda mogao da odgovara za krivično delo pribavljanje prava, ali bi to delo dosad zastarelo - naveo je sudija.

Dragoljub Milanović je u svojoj završnoj reči rekao da je ceo proces protiv njega isfabrikovan, izmontiran od strane vlasti koja je došla na scenu Srbije posle 5. oktobra 2000. godine i da je Tužilaštvo dosad vodilo postupak protiv njega po inerciji jer nije znalo šta da radi.

Milanović je bio optužen da je od 4. septembra 1996. do 21. avgusta 2000, u Beogradu, kao generalni direktor RTS-a, zloupotrebio službeni položaj, dodeljujući stanove i stambene kredite “deficitarnim kadrovima”.
Poslednji komentari
  • Prosvetitelj Vreme: 11.07.2014 07:34h

    Stanove dodeljivao do 2000. godine, a dokumentacija izgorela 1999. ??

Pogledajte sve komentare

Pogledajte pravila za pisanje komentara

Komentari koji sadrže psovke, uvredljive, vulgarne, preteće, rasističke ili šovinističke poruke neće biti objavljeni.
Molimo čitaoce alo.rs da se prilikom pisanja komentara pridržavaju pravopisnih pravila.
Strogo je zabranjeno lažno predstavljanje, tj. ostavljanje lažnih podataka u poljima za slanje komentara.
Komentari koji su napisani velikim slovima neće biti odobreni.
Redakcija alo.rs ima pravo da ne odobri komentare koji pozivaju na rasnu i etničku mržnju i ne doprinose normalnoj komunikaciji između čitalaca ovog portala.
Mišljenja iznešena u komentarima su privatno mišljenje autora komentara i ne odražavaju stavove redakcije alo.rs.
Administratorima se možete obratiti ovde: online@alo.rs
alo.rs VIP