Poštovani, trenutno čitate vesti iz arhive.
Alo! ima novi sajt! Kliknite ovde i pogledajte najnovije vesti!
alo.rs Aktuelno

HAOS U ŠTAMPARIJI

Nakon plenidbe imovine invalidi završili u Hitnoj pomoći!

Autor: Beta | 23.04.2015 - 14:11:00h | Komentara: 1

Nakon plenidbe imovine, u niškoj štampariji "Vuk Karadžić", koja zapošljava osobe sa invaliditetom, zbog uznemirenosti radnika, među kojma je najviše osoba sa smetnjama u razvoju, intervenisali su i lekari Hitne pomoći.

Hitna pomoć

Hitna pomoć | Ilustracija: Profimedia.rs

U Hitnoj pomoći potvrdili su za agenciju Beta da su njihove ekipe intervenisale u štampariji i to zbog jake uznemirenosti radnika.
"Na licu mesta pomoć je pružena jednom radniku, jedan radnik je zbrinut u Hitnoj pomoći, a jedno lice je upućeno na dodatne preglede na Kliniku za kardiologiju", rečeno je Beti u ovoj zdravstvenoj ustanovi.
Direktor štamparije "Vuk Karadžić" Bratislav Stojković rekao je da je sve učinio kako bi zaposlene ubedio da će problem sa plenidbom biti uskoro rešen, ali se i pored toga nakon odlaska izvršitelja i policije nekoliko zaposlenih onesvestilo, a neke je bilo nemoguće umiriti.
"Reč je o osobama sa invaliditetom i to uglavnom sa mentalnom retardacijom. Oni su jako osetljivi i mnogo drugačije doživaljavaju štampariju nego zdrave osobe. Štamparija je za njih utočište i drugi dom, a već dugo se plaše da će ostati bez ovog doma", kazao je Stojković.
Uz asistenciju policije privatni izvršitelji jutros su zaplenili najvredniju mašinu kojom raspolaže štamparija "Vuk Karadžić".
Reč je o mašini koja je iz državne kase plaćena 60 miliona dinara i dopremljena u Niš kako bi se osavremenio postupak štampe i uposlio veći broj osoba sa invaliditetom. Mašina je zaplenjena zbog duga od 400.000 dinara na ime zaostalih zarada prema bivšem radniku.
Stojković je istakao da je rukovodstvo štamparije iskoristilo sve pravne lekove kako bi se sprečila očigledna namera da se upropasti ova firma.
"Sve moguće podneske i prigovore dali smo javnom pravobraniocu i sudu. Samo sud može da stopira da na licitaciji bude prodata mašina", kazao je Stojković.
On je istakao da je sud doneo odluku o plenidbi na osnovu nepotpune dokumentacije.
"Bivši radnik štamparije ima izvršnu presudu, ali je decembra kada je odlazio iz firme uz otpremninu koju je država obezbedila potpisao izjavu da neće tražiti prinudno izvršenje dok se ne reši status firme. Ta izjava je overena u sudu i ima snagu ugovora, ali nju sudija nije imao kada je donosio odluku o prinudnoj naplati", rekao je Stojković.
Kako je istakao Stojković licitacija može da bude zakazana u roku od 15 do 30 dana, ali zaposleni žele da veruju da će Osnovni sud u Nišu brzo reagovati i sprečiti da do licitacije dođe.
Advokat bivšeg radnika Jovan Šutović rekao je da njegov klijent ima već dve godine založno pravo i ima pravo da naplati zaostale zarade.
"To što je on potpisao kada je odlazio iz firme je bez uticaja. Pričamo o tome da ova institucija treba da ostane, a neko ne prima ni minimalnu zaradu. U Rusiji se zbog toga ide u zatvor, a na zapadu to ne može da se shvati", naglasio je Šutović.
Poslednji komentari
  • srki Vreme: 23.04.2015 14:58h

    Da li tuzitelj je osoba sa ometanim razvojom? Sigurno je znao sa kim ima posla kada je poceo da radi za njih!

Pogledajte sve komentare

Pogledajte pravila za pisanje komentara

Komentari koji sadrže psovke, uvredljive, vulgarne, preteće, rasističke ili šovinističke poruke neće biti objavljeni.
Molimo čitaoce alo.rs da se prilikom pisanja komentara pridržavaju pravopisnih pravila.
Strogo je zabranjeno lažno predstavljanje, tj. ostavljanje lažnih podataka u poljima za slanje komentara.
Komentari koji su napisani velikim slovima neće biti odobreni.
Redakcija alo.rs ima pravo da ne odobri komentare koji pozivaju na rasnu i etničku mržnju i ne doprinose normalnoj komunikaciji između čitalaca ovog portala.
Mišljenja iznešena u komentarima su privatno mišljenje autora komentara i ne odražavaju stavove redakcije alo.rs.
Administratorima se možete obratiti ovde: online@alo.rs
alo.rs VIP