Poštovani, trenutno čitate vesti iz arhive.
Alo! ima novi sajt! Kliknite ovde i pogledajte najnovije vesti!
alo.rs Aktuelno

OPTUŽIO VUČIĆA DA VRŠI PRITISAK NA PRAVOSUĐE

Nakon što mu je optužen
sin, Ivošević kritikovao Vučića!

Autor: E. A. | 14.02.2013 - 23:43:00h | Komentara: 13

Zoran Ivošević, bivši sudija Vrhovnog suda Srbije, optužio je juče prvog potpredsednika vlade Aleksandra Vučića da vrši pritisak na sud čestim izjavama o tome da li je neko počinio krivično delo ili ne!

Optužio  Vučića da  vrši pritisak na pravosuđe: Zoran Ivošević

Optužio Vučića da vrši pritisak na pravosuđe: Zoran Ivošević | Foto: RAS

Njegove kritike usledile su samo dan nakon što je Tužilaštvo za organizovani kriminal podiglo optužnicu protiv devet lica za udruživanje radi vršenja krivičnih dela, prevare i zloupotrebe službenog položaja teških 15 miliona švajcarskih franaka, među kojima je i Ivoševićev sin Milan.


Komentarišući procese koji se vode u okviru borbe protiv kriminala i korupcije, Ivošević se osvrnuo na ulogu i istupe vicepremijera zaduženog za ovu oblast.

- Vučić kaže da on misli da neko nije počinio krivično delo, ali da to što je on rekao ništa ne znači, nego je bitno šta će reći tužilac i sudija. Ako je to bitno, zašto se onda on izjašnjava o tome da veruje da to nije tačno. Vučić nije u strukturi pravosuđa i nije ministar pravosuđa, a čak i da jeste, ne bi mogao tako da govori.
On je ministar odbrane, ali ima neku funkciju koordinatora bezbednosnih službi, koja nije zapisana u Ustavu, nego je to jedan izum, doduše zakonski, ali u Ustavu ne postoji ni ta funkcija ni takva organizacija - ocenio je Ivošević i dodao da je Vučić moćan čovek i da njegova reč ima uticaj na sve, pa i na zaplašene sudije, koje su u “stresnom stanju, jer njihov status nije sasvim siguran, a stanje u pravosuđu je očajno”.

Aleksandar Vučić

Aleksandar Vučić | Foto: Beta

Kada smo bivšeg sudiju, a danas advokata, pozvali da pitamo imaju li kritike Vučića veze sa procesom protiv njegovog sina, Ivošević nam je ponovio stav o potpredsedniku vlade i lideru naprednjaka.

- Pozvali su me da prokomentarišem Vučićeve postupke, što sam i učinio. Nisam govorio lično, već načelno. I činjenica je da imam sina Milana, ali da li to ima nekakve veze sa ovim, ne mogu da kažem. Možda su takve spekulacije namerne, možda slučajne... - poručio je Ivošević za naš list.
Poslednji komentari
  • LUKIC GLAVAN Vreme: 15.02.2013 00:30h

    Ova postenjacina od advokata je podrzavala VITEZA KOJU iz SOPOTA,do zadnjeg dana njegovog predsednikovanja u FK CRVENA ZVEZDA.

  • Mihailo Vreme: 15.02.2013 06:47h

    Vucic moze da smeta samo onima kojima savest nije cista...

  • milovan Vreme: 15.02.2013 07:37h

    Tačno je to da taj - MILE'usnić! utiče na sud sudije i on ustvari i jeste KADIJA TE TUŽI KADIJA TI SUDI. A šta se može MOĆAN silan. ali sve ima svoj KRAJ.

  • Jazon Vreme: 15.02.2013 07:57h

    Mr. Ivosevic nije prvo pogledao sta njegov sincic radi!

  • Drgica iz Zrenjanina Vreme: 15.02.2013 08:44h

    I treba Vučić da nas obaveštava kakvi su nam političari.Svaka čast sudiji koji je osudio i Ivoševićevog sinčića.Znaš kada bi ovi iz Zrenjanina osudili koleginog sina.Oni ubice puste za kintu, a ne sina sudijinog.Hvla i vama novinarima, samo malo kad bi neko pisao za ove skotove iz Zrenjanina šta oni rade, a niko nije osudjen.Povče sudjenja i po 10 god.i na kraju oslobode, jer ovaj da kintu.

Pogledajte sve komentare

Pogledajte pravila za pisanje komentara

Komentari koji sadrže psovke, uvredljive, vulgarne, preteće, rasističke ili šovinističke poruke neće biti objavljeni.
Molimo čitaoce alo.rs da se prilikom pisanja komentara pridržavaju pravopisnih pravila.
Strogo je zabranjeno lažno predstavljanje, tj. ostavljanje lažnih podataka u poljima za slanje komentara.
Komentari koji su napisani velikim slovima neće biti odobreni.
Redakcija alo.rs ima pravo da ne odobri komentare koji pozivaju na rasnu i etničku mržnju i ne doprinose normalnoj komunikaciji između čitalaca ovog portala.
Mišljenja iznešena u komentarima su privatno mišljenje autora komentara i ne odražavaju stavove redakcije alo.rs.
Administratorima se možete obratiti ovde: online@alo.rs
alo.rs VIP