Poštovani, trenutno čitate vesti iz arhive.
Alo! ima novi sajt! Kliknite ovde i pogledajte najnovije vesti!
alo.rs Aktuelno

SUMNJIVE RADNJE U INĐIJI

Namešten konkurs za izbor direktora JP „Vodovod i kanalizacija”?

Autor: S. Đ. | 27.08.2013 - 07:02:00h | Komentara: 2

Opština Inđija raspisala je konkurs za izbor direktora nekoliko javnih preduzeća u toj opštini, ali je pored uobičajenih dokaza o radnom iskustvu na rukovodećim položajima jedino od kandidata za direktora JKP “Vodovod i kanalizacija” zahtevan i izvesni “odgovarajući dokument kojim se dokazuje da je stručnjak u oblasti kojom se to preduzeće bavi“!?

Ne zna se da li je i  gradonačelnik Inđije  upoznat sa slučajem:  Goran Ješić

Ne zna se da li je i gradonačelnik Inđije upoznat sa slučajem: Goran Ješić | Foto: Nenad Mihajlović

Ovaj dodatni uslov eliminisao je iz trke za direktorsku fotelju diplomiranog ekonomistu Mirka Dodoša, koji sumnja da je tim specijalnim zahtevom konkurs namešten za nekoga.


Rajić: Oboriti konkurs


Dragoljub Rajić, direktor Unije poslodavaca Srbije, smatra da je pored radne knjižice i rešenja o imenovanju na rukovodeću poziciju potvrda poslodavca nepotrebna, dok je nedefinisani “dokument o stručnosti” nezakonit zahtev.
- Moguće je da je to pokušaj da neko na lokalu zadrži poziciju. Kandidati koji su zbog tih dodatnih uslova otpali trebalo bi da se žale višim instancama i obore konkurs - ocenio je Rajić za „Alo!“.

- Kako izgleda taj „odgovarajući dokument“ niko ne zna. Tu su svi kandidati popadali, nije im priznata kandidatura, osim dosadašnjeg direktora. Nepoznato je i ko to u Srbiji može za nekoga da izda dokument da je stručnjak, pa makar on bio i doktor nauka. Ko mu to može overiti? - pita se Dodoš, koji navodi da se za tumačenje obratio Vladi Srbije, zaštitniku građana, ali i Ustavnom sudu. On dodaje da je istovremeno konkurisao i za mesto direktora JKP „Komunalac“, ali da mu je komisija opštine Inđija odbila i tu kandidaturu jer nije dostavio potvrdu poslodavca da je pet godina bio zaposlen na rukovodećem mestu.

- Priložio sam rešenje o imenovanju na mesto komercijalno-finansijskog direktora u tada društvenom preduzeću „Branko Bajić“ Inđija, gde sam proveo pet i po godina dok firma nije privatizovana, a novi vlasnik ugasio proizvodnju. Komisiji sam dostavio i kopiju radne knjižice, ali to nije priznato. Smatram da je to diskriminacija - navodi Dodoš, koji ima ukupno 20 godina iskustva na rukovodećim pozicijama.

Samo je za ovo  preduzeće tražen  „specijalni“ dokument

Samo je za ovo preduzeće tražen „specijalni“ dokument


Zašto se od kandidata za direktorsku fotelju zahteva dodatni uslov, kako izgleda i ko izdaje taj “odgovarajući dokument o stručnosti” iz opštine Inđija nismo dobili objašnjenje do zaključenja ovog izdanja.
Poslednji komentari
  • svasta Vreme: 28.08.2013 00:39h

    Sadasnji direktor uopste nije ni konkurisao.Sva ova prica pada u vodu.

  • Da se zna Vreme: 28.08.2013 08:24h

    Vidim da filtrirate postove-komentare kao i ostali iako sam ispoštovao vaša pravila za pisanje komentara, hvala na ničemu!

Pogledajte sve komentare

Pogledajte pravila za pisanje komentara

Komentari koji sadrže psovke, uvredljive, vulgarne, preteće, rasističke ili šovinističke poruke neće biti objavljeni.
Molimo čitaoce alo.rs da se prilikom pisanja komentara pridržavaju pravopisnih pravila.
Strogo je zabranjeno lažno predstavljanje, tj. ostavljanje lažnih podataka u poljima za slanje komentara.
Komentari koji su napisani velikim slovima neće biti odobreni.
Redakcija alo.rs ima pravo da ne odobri komentare koji pozivaju na rasnu i etničku mržnju i ne doprinose normalnoj komunikaciji između čitalaca ovog portala.
Mišljenja iznešena u komentarima su privatno mišljenje autora komentara i ne odražavaju stavove redakcije alo.rs.
Administratorima se možete obratiti ovde: online@alo.rs
alo.rs VIP