Poštovani, trenutno čitate vesti iz arhive.
Alo! ima novi sajt! Kliknite ovde i pogledajte najnovije vesti!
alo.rs Aktuelno

ANGELA MERKEL OSTALA U ŠOKU

Napad na OVK usred Bundestaga

Autor: E. A. | 01.07.2015 - 07:00:00h | Komentara: 0

Jedan govor u Bundestagu šokirao je Angelu Merkel i izazvao burne ovacije, kada je poslanica turskog porekla iz partije krajnje levice Die Linke Sevim Dagdelen iznela teške optužbe na račun kosovskih vlasti i OVK.

Poslanici Bundestaga burnim aplauzima pozdravili govor Sevim Dagdelen

Poslanici Bundestaga burnim aplauzima pozdravili govor Sevim Dagdelen

Nemačka poslanica je 19. juna na sednici Bundestaga o zahtevu nemačke vlade i NATO, da se nemačkom kontingentu Kfora na Kosovu za još jednu godinu odobri novih 45 miliona evra, rekla da je Bundesver na Kosovu prisutan 16 godina, a nijedan od ciljeva nije ostvaren.


- Celu vladu na Kosovu čine pripadnici bivše OVK. U senci nemačkog tenka ova obnovljena teroristička organizacija pokriva terorom i susedne zemlje, kao što je Makedonija. Pripadnici OVK koji su nedavno poginuli u Makedoniji na Kosovu sahranjeni su kao heroji, na groblju mučenika i u prisustvu visokih zvaničnika - rekla je ona, ističući da je Kosovo postalo region u Evropi odakle odlazi najviše boraca za takozvanu Islamsku državu Iraka i Sirije.

Angela Merkel

Angela Merkel | Foto: Tanjug


- Regrutuju se pred očima NATO i vojske koju smo tamo poslali. Mislim da Nemačka ne može da nastavi s podrškom velikoalbanskom nacionalizmu, OVK i terorističkim centrima koji na Kosovu, u regionu i na Bliskom istoku donose nasilje i teror. Kosovo je postalo oružnica Evrope, tamo je sistem duboko korumpiran, a stotine hiljada Srba, Roma i drugih manjina moralo je da napusti region - istakla je poslanica Sevim Dagdelen.

Podsetila je i na izjavu bivšeg kancelara Nemačke Gerharda Šredera da je bombardovanje Jugoslavije bilo nezakonito.
- Pitam vas koje ste posledice vi izvukli iz ove izjave. Bundesver je na Kosovu kao rezultat kršenja međunarodnog prava, a politika Nemačke tamo nikada nije bila neutralna. Nisu nam potrebni nemački vojnici na Balkanu koji će zauzimati stene i štititi kršenje međunarodnog prava, treba nam povratak na međunarodno pravo, jer samo to može biti osnov za miran suživot u Evropi - kazala je poslanica, i dodala da zemlje EU koje nisu priznale nezavisnost Kosova treba da upozore nemačku vladu na kršenje međunarodnog prava na Kosovu.
Govor Sevim Dagdelen je više puta prekidan aplauzima poslanika levice.

Nema komentara za ovu vest.

Pogledajte pravila za pisanje komentara

Komentari koji sadrže psovke, uvredljive, vulgarne, preteće, rasističke ili šovinističke poruke neće biti objavljeni.
Molimo čitaoce alo.rs da se prilikom pisanja komentara pridržavaju pravopisnih pravila.
Strogo je zabranjeno lažno predstavljanje, tj. ostavljanje lažnih podataka u poljima za slanje komentara.
Komentari koji su napisani velikim slovima neće biti odobreni.
Redakcija alo.rs ima pravo da ne odobri komentare koji pozivaju na rasnu i etničku mržnju i ne doprinose normalnoj komunikaciji između čitalaca ovog portala.
Mišljenja iznešena u komentarima su privatno mišljenje autora komentara i ne odražavaju stavove redakcije alo.rs.
Administratorima se možete obratiti ovde: online@alo.rs
alo.rs VIP