Poštovani, trenutno čitate vesti iz arhive.
Alo! ima novi sajt! Kliknite ovde i pogledajte najnovije vesti!
alo.rs Aktuelno

ALARM

Napad na predstavnicu Antikorupcijske lige u RS!

Autor: | 19.11.2013 - 16:11:00h | Komentara: 0

Antikorupcijska liga Balkan oštro protestvuje zbog jučerašnjih pretnji i napada na novinarku Nađu Diklić, koja je jedan od osnivača i predstavnica Antikorupcijske lige Balkan u Bosni i Hercegovini.

Q

Tokom noći, u ponedeljak 18.11.2013. godine, novinarki i članici Antikorupcijske lige Balkan Nađi Diklić, razbijen je lični automobil, parkiran ispred njenog stana u središtu Banja Luke. Ovaj napad na novinarku dogodio se samo desetak dana nakon učestalih pretnji koje je primala posredno i neposredno, a nakon što je kao predstavnica Anitkorupcijske lige Balkan u Bosni i Hercegovini, pre otprilike dve nedelje u Beogradu protiv Milorada Dodika podnela kaznenu prijavu zbog ratnog profiterstva i međunarodnog krijumčarenja nafte preko Balkana 1990.-ih godina.
Antikorupcijska liga Balkan izražava veliku zabrinutost za sigurnost naše predstavnice u BiH novinarke Diklić, te smo ogorčeni što institucije u BiH, a posebno MUP i Policija Republike Srpske nastavljaju prikrivati organizovani kriminal i korupciju Milorada Dodika, umesto da zaštite novinare poput Nađe Diklić, koji godinama ukazuju na korupciju i kriminal vlasti u Banja Luci, ali i drugim delovima BiH.
Napad na novinarku Diklić za nas je "kap koja je prelila čašu", te najavljujemo skoru protestnu konferenciju za novinare Antikorupcijske lige Balkan u Banja Luci, na kojoj ćemo upozoriti na kršenje novinarskih prava i sloboda, te medijskih sloboda u Republici Srpskoj, od strane korumpiranog i kriminalnog režima Milorada Dodika.
Pozivamo policiju u Republici Srpskoj da napadnutoj novinarki pruži zaštitu i da joj jamči osobnu sigurnost, njenu i njene obitelji u Banja Luci, a o cijelom ćemo slučaju obavijestiti međunarodne institucije i ambasade u Bosni I Hercegovini. Od policije takođe zahtevamo da se u što kraćem roku pronađe počinitelj ovog krivičnog dela, te da se otkriju naručitelji napada na Nađu Diklić.
Liga je rekla da sumnja da je za napad na novinarku odgovoran Milorad Dodik.
Antikorupcija liga Balkan

Nema komentara za ovu vest.

Pogledajte pravila za pisanje komentara

Komentari koji sadrže psovke, uvredljive, vulgarne, preteće, rasističke ili šovinističke poruke neće biti objavljeni.
Molimo čitaoce alo.rs da se prilikom pisanja komentara pridržavaju pravopisnih pravila.
Strogo je zabranjeno lažno predstavljanje, tj. ostavljanje lažnih podataka u poljima za slanje komentara.
Komentari koji su napisani velikim slovima neće biti odobreni.
Redakcija alo.rs ima pravo da ne odobri komentare koji pozivaju na rasnu i etničku mržnju i ne doprinose normalnoj komunikaciji između čitalaca ovog portala.
Mišljenja iznešena u komentarima su privatno mišljenje autora komentara i ne odražavaju stavove redakcije alo.rs.
Administratorima se možete obratiti ovde: online@alo.rs
alo.rs VIP