Poštovani, trenutno čitate vesti iz arhive.
Alo! ima novi sajt! Kliknite ovde i pogledajte najnovije vesti!
alo.rs Aktuelno

VANDALIZAM

Napadi na Albanace: Zapaljena pekara u Somboru, bacili bombu na radnju u Staroj Pazovi!

Autor: Beta | 16.10.2014 - 10:22:00h | Komentara: 2

Nepoznati počionioci zapalili su noćas pekaru "Dva brata" u Somboru čiji je vlasnik pripadnik albanske nacionalne zajednice.

Aslan Balija, koji se "Blicu" predstavio kao vlasnik pekare "Milenijum as" u Staroj Pazovi, izjavio je da je njegova radnja napdnuta noćas oko jedan sat posle ponoći.

- Jedan od napadača je iz automatskog oružja ispalio pedesetak metaka, a drugi je bacio bombu. Radnja je demolirana - rekao je Balija i dodao da je policija obavila uviđaj.

Meta je bila i pekara "Dva brata" u Somboru, čiji je vlasnik takođe Albanac. Do požara, za koji se pretpostavlja da je podmetnut, došlo je oko 01.30 sati, a vatra je brzo ugašena i nije bilo poređenih, prenose lokalni mediji.


- Oko pola dva ujutru, kada sam kretao na posao u radionicu, čuo sam pucanje stakla, odmah sam pozvao policiju. U toku razgovora sa policijom dok sam izlazio na ulicu osetio sam dim i video da je plamen već zahvatio prodajni deo pekare - vlasnik pekare Albert Kerhani.


On je za portal "SOinfo" rekao da je izgoreo prodajni i ugostiteljski deo i izlozi i da je dim napravio štetu i u hodnicima.


- Ovo je delo pojedinaca. Puno mi znače moje mušterije, koje mi od jutros prilaze i upućuju mi izraze podrške - kazao je Kerhani.

Za sada se ne zna tačan uzrok incidenta, a očekuje se da će se u toku dana o njemu izjasniti Policijska uprava Sombora U Gradskoj upravi (GU) Sombora novinarima je rečeno da najoštrije osuđuju ovaj incident i da su u stalnom kontaktu s vlasnikom pekare i policijom.

"Sombor je multietnička sredina s tradicijom tolerancije i mi ćemo se po svaku cenu truditi da sačuvamo to naše bogatstvo", rečeno je u GU, odakle se u toku dana očekuje i zvanično saopštenje.

Pekara "Dva brata" bila je nekoliko puta meta vandala. Pre sedam godina na pekari su razlupani izlozi, a građanima je u nekoliko navrata čak deljen i besplatan hleb kako ga ne bi kupovali u pekarama čiji su vlasnici Albanci.

Tagovi:

Poslednji komentari
  • ribolovac Vreme: 16.10.2014 10:35h

    ovo je dokaz da su radikali na vlast u SRBIJI i da su se vratile 90te

  • aleksandar Vreme: 16.10.2014 12:12h

    oko za oko zub za zub

Pogledajte sve komentare

Pogledajte pravila za pisanje komentara

Komentari koji sadrže psovke, uvredljive, vulgarne, preteće, rasističke ili šovinističke poruke neće biti objavljeni.
Molimo čitaoce alo.rs da se prilikom pisanja komentara pridržavaju pravopisnih pravila.
Strogo je zabranjeno lažno predstavljanje, tj. ostavljanje lažnih podataka u poljima za slanje komentara.
Komentari koji su napisani velikim slovima neće biti odobreni.
Redakcija alo.rs ima pravo da ne odobri komentare koji pozivaju na rasnu i etničku mržnju i ne doprinose normalnoj komunikaciji između čitalaca ovog portala.
Mišljenja iznešena u komentarima su privatno mišljenje autora komentara i ne odražavaju stavove redakcije alo.rs.
Administratorima se možete obratiti ovde: online@alo.rs
alo.rs VIP