Poštovani, trenutno čitate vesti iz arhive.
Alo! ima novi sajt! Kliknite ovde i pogledajte najnovije vesti!
alo.rs Aktuelno

POTRESNO

Napolju grmi, a Tijana nije tu da je zagrlim

Autor: M. Popović | 01.08.2014 - 20:56:00h | Komentara: 0

Intenzivna potraga za petnaestogodišnjom Tijanom Jurić iz Subotice, koja je nestala u noći između 25. i 26. jula u bajmočkom naselju Rata, još traje. Osim da postoje indicije da je viđena u Mađarskoj zvaničnih novih detalja o istrazi nema, ali njena porodica i prijatelji ne gube nadu i veruju da će ona uskoro biti sa njima.

Tijana sa majkom Mirjanom Jurić

Tijana sa majkom Mirjanom Jurić

Majka nestale devojčice Mirjana Jurić kaže da je duša boli kada pomisli sa kakvim bi osobama njeno dete sada moglo biti, šta preživljava.

- Najteže podnosim kišu i grmljavinu, koje su ovih dana česte. Od kako je Igor otišao u inostranstvo, Tijana je često znala da mi se uvuče u krevet. Ne podnosim grmljavinu, jer ne znam gde mi je dete, a znam koliko joj nedostaje moj zagrljaj - počinje ispovest Mirjana.

- Sa kim god da je, taj sigurno nije dobar čovek. Ali, nikada ne posustajem. Nijedan problem u životu ne smatram nerešivim. Znam da je moje dete živo i da će mi se vratiti. Posle svega, sve rane ćemo zajedno zalečiti ljubavlju. Samo tako mogu da preživim ove teške dane, drugačije neću ni da mislim – kaže ona.

Neutešna majka pokušava da zadrži pribranost. Kaže da nikada ni ona, ni njen suprug Igor, Tijanu i drugu ćerku Sašku nisu ispuštali iz vida. Od kada Igor radi u inostranstvu ona je danonoćno bdila nad obe.

- Tijana je 10 godina išla u Muzičku školu. Svaki dan sam je pratila i sačekivala jer je i ona to želela. Osećala sam da joj moje prisustvo i podrška mnogo znače. Nikada je nisam ispuštala iz vida, oduvek sam prisutna u svim sferama njenog života. Poznajem sve njene prijatelje. Sada ta deca zajedno sa nama broje dane i čekaju vesti o Tijani. Nije bilo dana i vikenda da ostavim decu samu, sa njima sam provodila letnje raspuste u Bajmoku kod svojih roditelja. To veče, kada je Tijana došla u Bajmok nisam bila prisutna jer smo se tako dogovorile. U petak u četiri sata se vratila sa mora. Došla je kući i vozom pošla za Bajmok. Rekla sam joj da ostane kod kuće da se ispričamo, a ona mi je odgovorila da ćemo pričati sutra kada dođem u Bajmok jer sada mora ići da se vidi sa drugovima. Došla je i javila mi se:”Mama, stigla sam!”. Tada sam je poslednji put čula, ali verujem da ću ponovo zagrliti svoju ćerku - dodaje Mirjana.

Od nestanka devojčice, na putu ka Sportskom centru „Rata“ kuda je prolazila jer se vraćala da vrati drugaru pozajmljenu duksericu, pronađena je samo jedna njena patika i nokat. U potragu je uključena srpska i mađarska policija, žandarmerija, Interpol, psi tragači, specijalne jedinice i najbolji kriminolozi.

Osnivači grupe kažu da će uskoro postaviti nove slike koje će dokazati da je Tijana kod njih

Idioti: Šale se tuđom mukom | Foto: printskrin

 

Maloletnik tražio otkup za Tijanu

U noći između srede i četvrtka na Fejsbuku se pojavila grupa pod nazivom “Tijana Jurić - Kako doći do nje?”, a jedini post koji je stavljen glasi:
“Želimo u zamenu za Tijanu Jurić milion dinara, ona je trenutno na bezbednom mestu, ako u roku od 7 dana ne dobijemo pare, polako ćemo krenuti da je mučimo. ” Potom je u toku dana postavljeno malo drugačije obaveštenje: “Izvinjavamo se zbog neprijatnosti. Samo smo želeli da privučemo pažnju javnosti. Svim srcem uz Tijanu Jurić”, a stranica je potom i izbrisana s Fejsbuka. Kako saznajemo, u pitanju je bila morbidna šala maloletnika iz Zrenjanina. Ministar unutrašnjih poslova Nebojša Stefanović izjavio je sinoć novinarima u Skupštini Srbije da je maloletnik koristio lap top roditelja i da tužilac određuje kvalifikaciju ovog dela. „Nakon toga će policija moći da postupi. Radi se o lažnoj informaciji, što znači da niko nije postavljao uslove, niti je tražen novac“, rekao je Stefanović.

Nema komentara za ovu vest.

Pogledajte pravila za pisanje komentara

Komentari koji sadrže psovke, uvredljive, vulgarne, preteće, rasističke ili šovinističke poruke neće biti objavljeni.
Molimo čitaoce alo.rs da se prilikom pisanja komentara pridržavaju pravopisnih pravila.
Strogo je zabranjeno lažno predstavljanje, tj. ostavljanje lažnih podataka u poljima za slanje komentara.
Komentari koji su napisani velikim slovima neće biti odobreni.
Redakcija alo.rs ima pravo da ne odobri komentare koji pozivaju na rasnu i etničku mržnju i ne doprinose normalnoj komunikaciji između čitalaca ovog portala.
Mišljenja iznešena u komentarima su privatno mišljenje autora komentara i ne odražavaju stavove redakcije alo.rs.
Administratorima se možete obratiti ovde: online@alo.rs
alo.rs VIP