Poštovani, trenutno čitate vesti iz arhive.
Alo! ima novi sajt! Kliknite ovde i pogledajte najnovije vesti!
alo.rs Aktuelno

TODORIĆ:

Napravićemo čudo u regionu

Autor: Ekipa Alo! | 30.06.2014 - 07:02:00h | Komentara: 2

Vlasnik „Agrokora“ Ivica Todorić, nakon što je njegova kompanija preuzela slovenački „Merkator“, poručuje da će napraviti najmoćniji trgovinski lanac u regionu. Kako prenosi regionalni poslovni portal „SEEbiz.eu“, Todorić je u izjavi za slovenački „Planet TV“ opovrgao spekulacije da će izgurati slovenačke dobavljače iz „Merkatora“ i da će biti otpuštanja u ovom lancu koji posluje i u Srbiji.

Ivica Todorić

Ivica Todorić | Foto: Saša Maričić

„Neki govore da ću sve uništiti, a napravićemo čudo. „Merkator“ će u kratkom roku postati najmoćniji i najuspešniji trgovac u regionu“, rekao je Todorić i dodao da je ukrupnjavanje kapitala odlična stvar.


„Trgovci u regionu su premali, bez udruživanja ne možemo konkurisati globalnim igračima“, izjavio je vlasnik „Agrokora“, gde je nedavno otvoreno još 350 novih radnih mesta. U uspeh svog konglomerata nimalo ne sumnja.
„Za ovo sam rizikovao svoj novac. Ako ne uspem, izgubiću sve“, zaključuje Todorić. Koncern „Agrokor“ kupio je većinski udeo u „Merkatoru“ za ukupno 544 miliona evra.
Dve kompanije će zajedno ostvarivati gotovo sedam milijardi evra godišnjeg prihoda, zapošljavati više od 64.000 ljudi i biće vodeća kompanija u sektoru maloprodaje i proizvodnje hrane u regionu i šire.
Poslednji komentari
  • 888 Vreme: 30.06.2014 09:58h

    Ja ne znam samo ko te je doveo u Srbiju taj ima veliki greh na sebi,a sto se tice tih vasih cudesa nosite ih za Krvatsku ne trebate nam micite se iz SRBIJE...?!

  • 888 Vreme: 30.06.2014 11:25h

    A da li SRBSKO trziste moze da prodje na hrvatsko ili slovenacko,ne moze naravno.Zato kupujmo domace,domace i samo domace...

Pogledajte sve komentare

Pogledajte pravila za pisanje komentara

Komentari koji sadrže psovke, uvredljive, vulgarne, preteće, rasističke ili šovinističke poruke neće biti objavljeni.
Molimo čitaoce alo.rs da se prilikom pisanja komentara pridržavaju pravopisnih pravila.
Strogo je zabranjeno lažno predstavljanje, tj. ostavljanje lažnih podataka u poljima za slanje komentara.
Komentari koji su napisani velikim slovima neće biti odobreni.
Redakcija alo.rs ima pravo da ne odobri komentare koji pozivaju na rasnu i etničku mržnju i ne doprinose normalnoj komunikaciji između čitalaca ovog portala.
Mišljenja iznešena u komentarima su privatno mišljenje autora komentara i ne odražavaju stavove redakcije alo.rs.
Administratorima se možete obratiti ovde: online@alo.rs
alo.rs VIP